הקלה לצפון: MRI ומאיץ להקרנות נגד סרטן
שרי האוצר והבריאות הודיעו בצפת על תוספת של 500 מיליון שקלים למערכת הבריאות. החוב בשל הטיפול בפצועים הסורים עומד בעינו
שר האוצר יאיר לפיד ושרת הבריאות יעל גרמן הכריזו היום (יום ה') על תוספת של 500 מיליון שקלים למערכת הבריאות, בתוכם השקעה בסך 24 מיליון שקלים במרכז הרפואי זיו בצפת שתכלול מכשיר MRI ומאיץ קווי המשמש לטיפול בהקרנות בחולי סרטן. אך באשר לטיפול בגירעונות הגדולים של בתי החולים בצפון, שנובעים בחלקם מהטיפול בפצועים הסורים - אין פתרון באופק.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
אישום: צלף מעזה יצא לטיפול בעיניים
נלחמים על חיי האחיות שנפגעו בתאונה
הנאנסת פחדה להירצח - כתב האישום בוטל
שר האוצר הודיע עוד כי "חלק גדול מ-500 מיליון השקלים יגיע גם לבתי החולים שבפריפריה. חשוב לנו להציב בתי חולים כמו זיו בחזית הטכנולוגית".
לפיד התייחס בדבריו לגירעון הכספי שנוצר בבית החולים בעקבות הטיפול בפצועים הסורים המגיעים ממלחמת האזרחים בארצם. "מתקיים דיון בקבינט ונצטרך למצוא לזה פתרונות, בשלב הזה זה כל מה שאני יכול לומר". במרכז הרפואי טופלו עד כה יותר מ-200 פצועים, כמה מהם עדיין מאושפזים בבית החולים.
לדבריו, "חולי סרטן היו צריכים עד היום להגיע עד לרמב"ם בשביל לקבל את הטיפול רפואי שלו הם זקוקים. לפעמים פעמיים-שלוש בשבוע. מערכת הבריאות נמצאת בצרות גדולות של הרבה שנים, אנחנו מנסים לתת פתרונות".
שרת הבריאות דיברה גם היא על גירעונות שמהם סובלים בתי החולים בפריפריה הצפונית. "החוב של בתי החולים זיו, נהריה ורמב"ם הגיע ל-30 מיליון שקלים. זה לא סכום שבתי חולים יכולים לשאת על גבם, במיוחד לא בתי חולים בפריפריה שמלכתחילה סובלים מגירעונות".
משרד הבריאות אישר את הקמת מכון ההקרנות בצפת כבר לפני יותר משלוש שנים אך לא העביר עד היום את הכסף הנדרש. אולם כעת תושבי הצפון עתידים לברך על הכסף שיושקע במרכז הרפואי בצפת. במשך שנים נאלצו תושבים להרחיק עד חיפה כדי לעבור טיפולי הקרנות - מרחק שדרש מהם להקדיש לטיפולים שעות רבות במהלך היום. ניידת MRI של משרד הבריאות שעברה בין בתי החולים בצפון כדי לתת מענה לחולים המרוחקים, לא הצליחה להתמודד עם העומס במערכת.
להכנסת MRI לבתי החולים בצפון הייתה עד לא מזמן מכשול נוסף. עד לפני שלוש שנים כל בית חולים
נדרש לקבל רישיון כדי להפעיל MRI ואלו לא ניתנו בקלות על ידי משרד הבריאות. סגן שר הבריאות לשעבר, יעקב ליצמן, החליט בתקופתו שכל בית חולים שירצה יוכל לקבל את הרישיון אך לא הועברו הכספים לכך אז.
הפעלת המכשירים בבתי חולים נוספים בארץ שבבעלות קופת חולים כללית אמורה להפחית את העומס על המכשירים הקיימים. בישראל נמדד אחד משיעורי מכשירי ה-MRI ביחס לאוכלוסייה הנמוכים ביותר בעולם המערבי ועומד על 2.5 מכשירים למיליון בני אדם. רק מכסיקו נמצאת אחרינו ברשימה המצערת.