חגיגות בבית שמש. דרעי: "נערער לעליון"
במחנה החילוני חגגו ליד בניין העירייה, בעקבות ההחלטה לפסול את הבחירות שבהן ניצח המועמד החרדי בגלל חשד לזיופים. יו"ר ש"ס: "השופטים הלכו אחרי קמפיין תקשורתי". המועמד אלי כהן: "הצדק והיושרה ניצחו"
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
בעקבות ההחלטה התאספו קומץ תושבים כדי לחגוג ליד בניין העירייה. הם שרו "לא מוותרים על בית שמש", ומכוניות שעברו באזור צפרו לאות הזדהות. ראש העיר משה אבוטבול אמר ל-ynet: "אמנם בית המשפט קבע כי אין בי כל חשד שזייפתי או שנתתי הוראות לזייף, עם כל זאת אני עדיין מאוכזב מאוד שבית המשפט נתן החלטה כזו. לדעתי הם היו צריכים לרדת יותר לעומקם של דברים ולבחון זאת לפי דיני הראיות".
בדומה לדרעי, תולה ראש העיר תקוות בערעור לבית המשפט העליון: "נעשה את כל המיטב והמירב כדי להוכיח שפסק הדין לא נכון ולא חכם. אם לא נצליח, נצא לבחירות קצרות ואני מאמין שנרחיב את הפער מעבר לאלף קולות ובעזרת ה' ננצח". על האמירה של אריה דרעי כי השופטים הושפעו מקמפיין תקשורתי אמר אבוטבול "צריך להיות מלאך כדי לראות את כל התקשורת ואת כל הלחצים של התושבים והלחצים שלחצו המפסידנים שהפסידו, ולא להיות מושפעים מזה".
אלי כהן, מועמד החילונים והדתיים-לאומיים שהפסיד בבחירות, אמר אחרי ששמע על ההחלטה: "הצדק, הדמוקרטיה והנורמה הישרה ניצחו. עברנו דרך לא קלה וכעת, למען תושבי בית שמש כולה, עלינו להשאיר את העבר מאחור ולפעול יחדיו למען העיר. אני מאמין באחדות ובכבוד הדדי. אעשה הכול כדי שהדם הרע בין המגזרים ישקע ונוכל לגשת יחדיו להליך דמוקרטי תקין ומסודר. אני מקווה שבצד השני קצו בדרך השנאה וההסתה".
כהן הגיע לאזור בניין העירייה: "בבית שמש יש עכשיו רף חדש להתנהלות במערכת הבחירות. אני שמח על כך. זו חגיגה לדמוקרטיה בכלל ולבית שמש בפרט". על סיכוייו לנצח בבחירות החוזרות אמר: "מאז הבחירות חלו שינויים בחשיבה של תושבי בית שמש ואני בהחלט חושב שכולם פה יותר מעורבים, ומקווה שזה יבוא לידי ביטוי בבחירות הקרובות". על תחושותיו האישיות אמר: "זה לא מאבק אישי אלא מאבק ציבורי. אני חושב שאני יכול לעשות פה דברים יחד עם חבריי האחרים. בית שמש היא בבואה של החברה הישראלית, והיום קבענו שבארץ הדברים יתנהלו אחרת".
אבל רבים בעיר היו שמחים על ההחלטה. שלמה, חרדי תושב בית שמש, אמר ל-ynet: "שוב הוכח שבית המשפט פוסק תמיד נגד חרדים. זאת החלטה משוללת כל היגיון, אבל בגלל שיש חרדים בסיפור - זה בסדר. אני בטוח שבבחירות החוזרות אבוטבול ייבחר שוב ברוב מוחץ ומספר חברי המועצה החרדים יגדל".
ח"כ הרב יעקב ליצמן אמר בתגובה: "הדמוקרטיה הישראלית חטפה היום מכה אנושה ותקדימית. מצער שמערכת המשפט בישראל פועלת לפי לחץ תקשורתי ודעת קהל שאינה עניינית. אני קורא לכל המפלגות החרדיות לגלות אחריות לעתיד העיר, לרוץ ברשימה אחת מאוחדת ולהביא לניצחון בטוח וצודק".
הערעור על תוצאות הבחירות בבית שמש הוגש על ידי היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין ועל ידי המועמד כהן, שהפסיד בפחות מאלף קולות. בית המשפט הורה היום על ביטול תוצאות הבחירות והשופטים כתבו: "הבחירות נתפשות - ובמידה רבה של צדק - כיום החג של הדמוקרטיה. אלא שהתמונה שעלתה לפנינו מחומר הראיות הרב שהונח לפתחנו לא הייתה, למרבה הצער, תמונה חגיגית. הליקויים שעליהם עמדנו בהרחבה בפסק דיננו זה הם ליקויים חמורים".
בעתירה נגד תוצאות הבחירות פורטו ממצאי חקירה שונים. בין היתר אותרו בדירה בעיר כ-120 תעודות זהות ודרכונים ועליהם דפים עם
מספרי קלפיות, וכמו גם 40 תעודות ברכב שנעצר. בנוסף לאלה נמצאה שקית ובה כמה מטפחות ראש וכובעים וכמה זוגות משקפיים, שעל פי החשד שימשו כתחפושות. עוד נטען כי נמצא קשר ראייתי בין הממצאים לפעילים שונים של אבוטבול.
לפי החוק, במידה ולא יוגש ערעור בתוך 14 יום, יש לקיים בחירות חוזרות תוך שלושים יום. אם יוגש ערעור, כפי שמצהירים ראשי ש"ס שיעשו, הליך הבחירות החוזרות ימתין להכרעת הדין. במקביל לכך, רשאי בית המשפט העליון לקבוע כי ראש העיר וחברי המועצה, יושעו מכהונתם עד למתן פסק דין סופי בעניין.
במידה ואכן קרה הדבר, ובית המשפט העליון החליט להשעות את ראש העיר בית שמש וחברי המועצה מתפקידם עד לסיום הליך הערעור, יתבקש שר הפנים להקים ועדה למילוי תפקיד ראש העיר, עד לאחר הבחירות החדשות. מעמדה של ועדה כזאת והיושב ראש שלה, שווה לדין מועצה וראש רשות מקומית.