מקצוע בסיכון: 70 עיתונאים מתו השנה בעולם
2013 לא האירה פנים לאנשי תקשורת ברחבי הגלובוס, בעיקר אלה שסיקרו אזורי סכסוך כסוריה, עיראק ומצרים. "המזה"ת הפך לשדה קטל לעיתונאים"
שנה עקובה מדם לאנשי התקשורת ברחבי הגלובוס: ארגון "הוועדה להגנה על עיתונאים" (CPJ) מסר היום (יום ב') כי לפחות 70 עיתונאים נהרגו ברחבי העולם במהלך עבודתם בשנת 2013, 29 מהם מתו במהלך סיקור מלחמת האזרחים בסוריה ו-10 מהם נרצחו בעיראק.
מוות לעיני העדשה: כתב נורה ע"י צלפים בסוריה
עוד חדשות בעולם :
יצירות שנבזזו מיהודים - בפרלמנט הגרמני
במינוס 13 מעלות: כלב שמר על גופת חברו
מדהים: ראש העיר השקיע מכיסו 650 מ' דולר
למה כבש חג המולד את ערוץ חיזבאללה?
בין העיתונאים שנהרגו בסוריה היו גם כמה כתבים מקומיים שעבדו בתיעוד הלחימה בערי מדינתם, שדרנים שעבדו עם כלי תקשורת שהיו מסונפים למשטרו של בשאר אסד או למורדים ושליחים של כלי תקשורת זרים,
בהם כתב אל-ג'זירה מוחמד אל-מסלמה, שנורה למוות על ידי צלף.
במצרים נהרגו השנה שישה עיתונאים, חצי מהם ב-14 באוגוסט במהלך דיכוי הפגנות המחאה נגד הדחתו של מוחמד מורסי בהפיכה צבאית. "המזרח התיכון הפך לשדה קטל עבור עיתונאים. בזמן שמספר העיתונאים ההרוגים ירד בכמה מקומות, מלחמת האזרחים בסוריה וההחרפה במתיחות העדתית בעיראק גבו מספרים רבים בנפש", מסר סגן מנהל ארגון CPJ רוברט מהוני. "הקהילה הבינלאומית חייבת ללחוץ על כל הממשלות והארגונים המזוינים לכבד את המעמד האזרחי של עיתונאים ולרדוף אחר רוצחי עיתונאים".
הארגון שמושבו בניו יורק עוקב ומתעד מאז שנת 1992 מקרי מוות של עיתונאים ושדרנים. ברוב מקרי ההרג שתועדו במהלך השנים היו מעורבים אנשים שסיקרו אירועי חדשות במקומות מגוריהם. כך לפחות היה בשנת 2013. רוב מקרי ההרג אירעו במהלך לחימה או בקרב עיתונאים שסיקרו אזורי סכסוך, אולם בכמה מדינות תועדו מקרים שבהם רצחו עיתונאים אחרי שדיווחו על נושאים רגישים.
על פי "הוועדה להגנה על עיתונאים", כתבים ופרשנים שסיקרו התנהגות בלתי הולמת של שוטרים, שחיתות פוליטית, סחר בסמים או נושאים רגישים אחרים נרצחו במדינות כמו ברזיל, קולומביה, הפיליפינים, הודו, בנגלדש, פקיסטן ורוסיה.
רק בחודש שעבר נחטפו במאלי שני עיתונאים צרפתים מתחנת הרדיו הצרפתית "רדיו פראנס" ונרצחו על ידי חמושים איסלאמיסטיים לאחר שנפגשו בעיר קידאל עם מנהיג תנועה בדלנית שמשתייכת לשבט הטוארג. בעיראק הרגו החודש חמושים חמישה אנשי חדשות מרשת הטלוויזיה סלאח א-דין במשרדי הרשת בעיר תיכרית.
ארגון CPJ ציין בדו"ח שפרסם נקודה חיובית והיא שבפעם הראשונה זה עשור, אף עיתונאי לא נהרג במשך שנה שלמה במכסיקו במהלך עבודתו. הארגון עדיין חוקר את מותם של 25 עיתונאים נוספים ב-2013, לא כולל 70 העיתונאים ההרוגים שצוינו, כדי לקבוע אם מותם היה קשור לעבודתם.