סקס, סמים ואלכוהול. הסטודנטיות נחשפות
תחקירניות מערוץ טלוויזיה באלג'יריה הסתננו עם מצלמות למעונות באוניברסיטה ותיעדו את חיי ההוללות של הסטודנטיות. צפו
"כשסטודנטיות הופכות מדורשות ידע לדורשות תשוקה": זו הייתה כותרת תחקיר טלוויזיוני שהתפרסם באחרונה בערוץ "א-נהאר" באלג'יריה ומאז מסעיר את המדינה הצפון אפריקנית. התחקיר ניסה להתחקות באמצעות מצלמות נסתרות אחר חייהן של הסטודנטיות האלג'יראיות בין כותלי הקמפוס.
חלון למזרח התיכון - כתבות אחרונות:
מורות מאוימות: "לִבְשׁוּ חיג'אב או שנכה אתכן"
תולים אסירים ומתעללים. סיוט בכלא הסעודי
לא מאמינים שהם נרדפים. אתאיסטים במצרים
'רק המוות יפריד בינינו'. רומיאו ויוליה של ערב
תוכנית התחקירים "סודי ביותר" שמה לה למטרה לחשוף סוגיות שנחשבות לטאבו בחברה האלג'יראית, והפרק הראשון עסק בהפלות שביצעו צעירות בחשאי. פרק זה עבר בשקט יחסי, דבר שאי אפשר לומר על זה שבא אחריו, שעסק בחיי ההוללות של הסטודנטיות באוניברסיטאות.
שתי העיתונאיות שהכינו את התחקיר במשך כמה חודשים הצטיידו במצלמה קטנה והתחזו לסטודנטיות. הן הצליחו להסתנן ללא פחות מעשר יחידות דיור של סטודנטים, והתוצאה: הצצה מקרוב לחיי הלילה של הסטודנטיות במעונות, שקוראות תיגר על חוקי המקום והמוסכמות החברתיות, ויוצאות לבלות עם גברים בבתי מלון ובדירות פרטיות מעבר לשעות המותרות.
שילמו למאבטחים שיעזרו להן
התחקיר גם גילה כי יש סטודנטיות שצורכות אלכוהול - בניגוד לאיסור באיסלאם - וסמים בתוך החדרים שלהן. ואם זה לא מספיק, חלקן משלמות למאבטחים במגוריהן סכומי כסף, בסביבות 70 דולר, כדי שיאפשרו להן לצאת מהמקום אחרי "שעות העוצר".
התגובות לא איחרו לבוא והן היו נזעמות. סטודנטיות שמתגוררות בעיר הבירה אלג'יר ארגנו הפגנת מחאה מול בניין ערוץ הטלוויזיה "א-נהאר" כדי להביע את התנגדותן לתוכן שהוצג בתוכנית. הן טענו שהמקרה שהוצג בכתבה לא משקף את רוב הסטודנטיות ושאין בו כדי להצביע על הכלל. "אנחנו דורשות התנצלות מהערוץ", אמרו הסטודנטיות המוחות. גם ארגונים סטודנטיאליים שנמנים עם הזרם האיסלאמי במדינה תקפו בחריפות את תחקיר הטלוויזיה. גם הם אמרו שהצעירות שהופיעו בתחקיר מייצגות מיעוט ושהרוב המוחלט של הסטודנטיות אינן כאלה.
"התחקיר שיקף צד אחד והתמקד בהיבט לא מוסרי במגורי הסטודנטיות. הלוואי שהיה מסתיים בראיון עם הסטודנטיות הצנועות ששוקדות על לימודיהן כדי שיהיה מאוזן. אולם למרבה הצער זה לא קרה", אמר עבד אל-מאלכ, חבר בארגון סטודנטים שנמנה עם הזרם האיסלאמי.
ומה יש לשלטונות לומר בנושא? השר להשכלה גבוהה של אלג'יריה הופיע בטלוויזיה הממלכתית וביקש להרגיע את ההורים הזועמים והמודאגים: "הבנות שלכם מכובדות וטהורות. הן נמצאות בחוף מבטחים". בנוסף הוא איים שהמדינה תתבע את הערוץ הפרטי שביצע את התחקיר.
בעקבות התחקיר הושק בפייסבוק קמפיין שמזהיר את הבנות באלג'יריה ש"לא ליפול במלכודת התועבה", אך מי שאחראי על התחקיר, יוסף נכאע, לא התרגש יותר מדי מהסערה הציבורית שפרצה, והבהיר כי היו לא מעט צופים שדווקא התרשמו ממה שראו על המסך. הוא הוסיף שהתחקיר לא נוגע בשום אופן לרוב הסטודנטיות שלא ניהלו חיי הוללות ואמר: "מה ששודר הוא לא יותר מאחוז אחד מהמציאות שצולמה על ידי המצלמה. מה ששודר כיבד את החברה האלג'יראית השמרנית".
Read this article in English