אלינו לא באים: סין - יצואנית התיירים מספר 1
המעצמה מהמזרח מבצרת את מעמדה התיירותי: ב-2013 כמעט 100 מיליון סינים נסעו לחו"ל והעשירו שלל מדינות. למה לישראל הם לא מגיעים?
נתונים חדשים המתפרסמים היום (ה') בסין מחזקים את מעמדה של ארץ הענק כ"יצואנית" התיירים מספר אחת בעולם. לפי הנתונים, בשנת 2013 נסעו כ-100 מיליון סינים לבקר בחו"ל, ואם כבר היום הסינים הם התיירים שמוציאים הכי הרבה כסף מעבר לים - הרי שמעמדם זה צפוי להתחזק עוד יותר.
עוד חדשות מהעולם :
- התשובה של ניו דלהי לאנסים - 'קומנדו נשים'
- פסיפס הסושי הגדול בעולם: עבור ההומלסים
ניסתה להסתנן במזוודה לארה"ב ונתפסה - פקק ונקמה: המתחרה של קלינטון מסתבך
לפי הנתונים, 97 מיליון תיירים סינים נסעו מהמדינה בשנת 2013, עלייה של 14 מיליון מהשנה שלפני כן. הנתונים מדגישים את הגידול החד במספר הסינים הנוסעים לטייל בעולם, שבשנת 2004 עמד על 29 מיליון בלבד. אוכלוסיית סין מונה כיום 1.35 מיליארד איש.
בשנת 2012 הוציאו התיירים הסינים 102 מיליארד דולר בחו"ל, נתון שהפך אותם לתיירים הכי "בזבזנים" בעולם, לפני התיירים הגרמנים והאמריקנים. כמעט בטוח שבשנה החולפת הם שברו את השיא של עצמם.
סין נהנית מצמיחה כלכלית גדולה בעשור האחרון, מה שהביא להתרחבות מעמד הביניים הצמא לטיולים בחו"ל אחרי עשרות שנים במהלך המאה שעברה, שבהן הייתה המדינה מבודדת.
האיחוד האירופי ומדינות באסיה פועלים בשנים האחרונות להקל את הליכי קבלת הוויזה שאותם נדרשים תיירים סינים לעבור, בניסיון למשוך אליהם עוד ועוד תיירים שיעשירו את קופתם. גם מלונות ברחבי העולם הגבירו את מאמציהם כדי למשוך תיירים. בחנות הכלבו הרודס בלונדון מועסקים כעת 70 דוברי מנדרינית בניסיון לפתות את הסינים לרכוש מוצרים. "תיירים סינים מוציאים כל כך הרבה כסף בחו"ל, עד שיש זרים שקוראים לנו 'ארנקים מהלכים'", אמר חוקר באקדמיה הסינית למדעי החברה.
בספטמבר 2013 אמר שר התחבורה של ישראל, ישראל כץ, כי הוא צופה הגעה של מיליוני תיירים סינים גם לישראל. זאת, בעקבות חתימת הסכם תעופה חדש בין סין לישראל, ולפיו כל מדינה תוכל להפעיל עד 14 טיסות שבועיות סדירות בקו ועוד שבע טיסות מטען. זאת לעומת שלוש טיסות שבועיות של אל-על הקיימות כיום. השר כץ אמר כי הוא מאמין ש"ההסכם עשוי להביא לישראל מאות אלפי ואף מיליוני סינים שמעריצים את ההיסטוריה של עם ישראל."
אלא שגורמים בכירים בתעשיית התיירות בישראל הזכירו כי שר התיירות הקודם סטס מיסז'ניקוב השמיע הצהרות דומות בעת שביקר בסין לפני
שלוש שנים עם משלחת יזמים ישראלים, אך הבטחותיו נותרו ללא כיסוי. נתונים של משרד התיירות מלמדים כי בשנת 2010 הגיעו לישראל 16,316 מבקרים מסין, בשנת 2011 הגיעו כ־20 אלף ובשנת 2012 הגיעו 19,416 מבקרים. רובם הגדול הגיעו במסגרת תיירות עסקית, ורק מיעוט הגיעו לישראל כתיירים של ממש.
"אנחנו לא מקלים על הסינים עם אשרות כניסה, בעוד מדינות אירופיות כן מקלות", אמרו אותם בכירים, "אין כאן מדריכים סינים, בתי המלון אינם ערוכים לקלוט את הציבור הזה, ישראל היא מדינה יקרה מאוד לתיירים מסין וגם הטיסות מאוד יקרות, וימשיכו להיות יקרות גם אם יתווספו טיסות".