"הקצב מביירות מת רשמית". הערבים חוגגים
"יום הנקמה": הקריקטורות הראו אותו בדרך לגיהנום ומושלך לפח הזבל של ההיסטוריה, במצרים סיכמו "סוף של היסטוריה מלאה בדם ובמעשי טבח"
העולם הערבי קיבל את מותו של אריאל שרון בשמחה מופגנת לאיד, הוקעת דמותו ואישיותו ואזכורים תכופים לאירועי הטבח בסברה ושתילה ומלחמת לבנון הראשונה כולה. מקהיר ועד ביירות, מדובאי ועד רצועת עזה, "התחרו" אזרחים וגולשים במידת הנאצה שקשרו לראש הממשלה הישראלי לשעבר, והפכו את הרחובות ואת הרשתות החברתיות במה לתחושותיהם.
מות אריאל שרון ב-ynet:
ישראל של שרון: האיש שעיצב היסטוריה
פקודיו של שרון: "כולם רצו להיות כמוהו"עם ההודעה על מותו נשמעו יריות שמחה במחנות הפליטים הפלסטיניים בלבנון, ואחד הגולשים במדינה כתב כי זהו "יום הנקמה על ההרוגים בסברה ושתילה". אתר רשת אל-מנאר של חיזבאללה ציין את "מות הפושע", ואילו סוכנות הידיעות הסורית הרשמית "סאנא" דיווחה על החדשות והוסיפה כי מדובר באדם שהיה "ממבצעי הטבח בסברה ושתילה ומעשי טבח בפלסטין הכבושה".
"מותו של שרון לא אומר לנו דבר", הכריז סטטוס שכתב מוחמד סייף א-דוולה, יועצו של נשיא מצרים המודח מוחמד מורסי ופעיל אנטי-ציוני ידוע. "יש עדיין שישה מיליון שרונים שחיים על האדמות שהם גזלו וגוזלים עוד כל יום". מפקד משטרת דובאי דאחי חלפאן, שהתפרסם לאחר חיסול מחמוד אל-מבחוח, צייץ אף הוא בטוויטר כי "לשרון הייתה היסטוריה של פושע מלחמה שהשמיד חפים מפשע".
שר הרווחה הלבנוני ואיל אבו פאעור ציין כי "במותו של ראש ממשלת ישראל לשעבר אחוז הרוע בעולם פחת, בתקווה שביום מן הימים הצדק ינהג ביושר עם העם הפלסטיני כדי לנקום בשאר מנהיגי האויב הישראלי". עם זאת, הדגיש, "אין שמחה לאיד במוות אפילו אם מדובר במוות של פושע שהפך את חייו למקור של מוות, סבל ודיכוי של האחרים".
קריקטורה של המאייר הברזילאי קרלוס לאטוף הציגה את שרון סוחב את חטאיו (סברה ושתילה, קיבייה, ג'נין) לגיהנום, והצטרפה לסיקור נרחב בכלי התקשורת במצרים. בקריקטורה אחרת עם סממנים אנטישמיים נראה שרון מושלך "לפח הזבל של ההיסטוריה".
אתר העיתון "אל-אהראם" כתב כי "בן גוריון תיאר אותו כמכונת מלחמה, ושרון הבטיח לשרוף את ילדי פלסטין". באתר העיתון "אל-מסרי אל-יום" הגדירה כתבת פרופיל את שרון כ"בולדוזר, רוצח האסירים והפליטים", ואילו אתר החדשות "אל-מוחיט" סיכם "סוף של היסטוריה מלאה בדם ומעשי טבח".
קריאות שמחה תועדו גם במחנות הפליטים ברצועת עזה, שם חגגו הנוכחים וצעקו "שרון, לך לגיהנום". אחרים שרפו תמונות של ראש הממשלה הישראלי לשעבר וחילקו ממתקים לעוברים ושבים. "שרון היה פושע שאחראי לרצח ערפאת", אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית בכיר פתח ג'יבריל רג'וב והאשים את שרון במותו של יו"ר הרשות ערפאת שמת ב-2004, בעת ששרון כיהן כראש הממשלה. "קיווינו שהוא יופיע בפני בית הדין הבינלאומי כפושע מלחמה".
דובר חמאס בעזה, סמי אבו זוהרי, אמר בהודעה שפרסמה התנועה כי מותו של שרון "מהווה דוגמה לכל הרודנים", והוסיף כי "העם שלנו עד
לרגע היסטורי, היעלמותו של פושע שידיו מגואלות בדם הפלסטינים ומנהיגיהם".
כלי התקשורת הממסדיים בירדן הסתפקו תחילה בידיעה לקונית על מותו של שרון, אולם הבוקר פורסמו הופיעו כמה מאמרי דעה בגנותו של שרון. אחד המצייצים בטוויטר ניסה לספק פרופורציות מעט אחרות לרחובות העולם הערבי. "רבים מהאחים הערבים שמחים אך הם שוכחים שלנו יש אדונים כמו שרון בעיראק, בסוריה ובמדינות אחרות". גולש אחר מסעודיה ביקש להזכיר כי "שרון מת כמושיע של אומתו. הוא השתתף ברוב המלחמות נגד הערבים וניצח אותם. האם לא מגיע להם להתפאר באנשים כמוהו ושאנחנו נקונן על המנהיגים שלנו, מנהיגי הכניעה וההשפלה?".
Read this article in English