שתף קטע נבחר
 

עמלת פירעון מוקדם של משכנתאות תבוטל?

ועדת השרים תחליט מחר אם לתת את תמיכת הממשלה להצעת חוק לביטול עמלת הפירעון המוקדם של משכנתאות. העמלה שהבנקים גובים כיום היא בסדר גודל של מאות אלפי שקלים, והחוק המוצע מחייב אותם להציע למבקשי משכנתאות מסלול של הלוואה בריבית קבועה - ללא עמלת פירעון מוקדם

ועדת השרים לחקיקה תחליט היום (א') אם לתת את תמיכת הממשלה להצעת חוק פרטית לביטול עמלת הפירעון המוקדם של משכנתאות. העמלה שהבנקים גובים היום היא בסדר גודל של מאות אלפי שקלים. החוק המוצע מחייב את הבנקים להציע למבקשי משכנתאות מסלול של הלוואה בריבית קבועה - ללא עמלת פירעון מוקדם.

 

 

הצעת החוק של אילן גילאון (מרצ) נכתבה בעזרת ד"ר דני בן-שחר מהטכניון ועו"ד אורה בלום מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב, וחתומים עליה גם רכזת הקואליציה בוועדת הכספים, ח"כ גילה גמליאל (ליכוד-ביתנו), ויו"ר סיעת יש עתיד, ח"כ עופר שלח. שותפותם מגדילה את סיכויי ההצעה לקבל את תמיכת הקואליציה לקידום הצעת החוק.

 

בדברי ההסבר להצעה נאמר כי מסלול ההלוואה בריבית קבועה ללא עמלת פירעון מוקדם, משקפת ללווים את המחיר האמיתי של המשכנתא, והם יכולים לקבל החלטה רציונלית ומושכלת אם להתקשר עם הבנק המלווה. ביטול העמלה עלול להביא לעליית מה בשיעור הריבית למשכנתא, אבל לעומתה ההלוואה בריבית קבועה היא בסיכון נמוך, והריבית היא מרכיב גלוי לעומת העמלה ומחירה היקר פי כמה שהבנקים מסתירים מהלווים.

 

במסלול הריבית הקבועה ללא עמלת פירעון מוקדם, הצעת החוק מאמצת את אחד מחוקי הרפורמה בשוק ההון האמריקני שהתקבלו ב-2010 בעקבות המשבר הגדול. מסלול זה יגביר את התחרות בין הבנקים, שהיא בעיקר על ריבית המשכנתאות. התחרות גם תגביל את עליית הריבית האפשרית בהיעדר עמלת הפירעון.

 

ח"כ גילאון אמר אמש כי "למרות התיקון שהנהיג לאחרונה המפקח על הבנקים בחישוב ריבית עמלת הפירעון, מחיר ההלוואה נותר, לעתים קרובות, חידה עבור לווים רבים. מטרת החוק היא להגן על הלווים בשוק המשכנתאות המשתולל. במציאות בה נדרשות 136 משכורות חודשיות לרכישת דירה וגובה המשכנתאות רק עולה, עלינו להבטיח שהמחיר האמיתי של ההלוואה שעלול להגיע למאות אלפי שקלים יהיה שקוף וגלוי".

פורסם לראשונה 11/01/2014 22:17
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים