שתף קטע נבחר

דו"ח: ניתן היה למנוע את המתקפה בבנגזי

ועדת הסנאט סיימה חקירת הפיגוע בקונסוליה בלוב ב-2012, והטילה האחריות על מחלקת המדינה וסוכנויות המודיעין. גם השגריר שנרצח הואשם במחדל

ועדת המודיעין של הסנאט קבעה שניתן היה למנוע את המתקפה על הקונסוליה האמריקנית בבנגזי שבלוב, שבוצעה על-ידי איסלאמיסטים ב-2012. כך עולה מדו"ח הוועדה, שפורסם היום (ד'). את האצבע המאשימה הוא מפנה כלפי מחלקת המדינה וסוכנויות המודיעין, שנכשלו במתן מענה מתאים להתרעות על תקיפה. בפיגוע נהרגו ארבעה אמריקנים, בהם השגריר כריס סטיבנס.

 

עוד חדשות מהעולם:

לא עוזבים את העיר. מחאת הרופאים בתוניסיה

"סוכנויות ביון מערביות ניהלו מגעים עם אסד"

 

אחת הטענות כלפי מחלקת המדינה האמריקנית הייתה שלא תגברה את האבטחה במתחם, חרף אזהרות מוקדמות. כמו כן, סוכנויות המודיעין לא עדכנו את הצבא לגבי נוכחות של כוחות CIA בקרבת מקום. גם השגריר שנרצח הוזכר בדו"ח כאחד האחראים למחדל, משום שסירב להצעות הצבא האמריקני באזור לשלוח כוחות אבטחה נוספים.

 

בדו"ח גם מצוין כי הייתה זו טעות שמחלקת המדינה וה-CIA לא פעלו מאותו המתקן, נוכח הסכנות בבנגזי.

המשמעות היא שסוכני CIA וקבלנים שעבדו עבור סוכנות הביון, שהיו בעלי יכולת להתמודד עם תקיפות מסוג זה, לא שהו בקונסוליה בעת שאירע הפיגוע ולא יכלו להגן על הסגל הדיפלומטי. למעשה, מתחילת המתקפה חלפו 30 דקות שלמות עד ששישה אנשי CIA הגיעו לבניין המותקף והחלו להשיב אש.

 

ועדת המודיעין של הסנאט פרסמה את המסמך לאחר שבחנה אלפי מסמכים מחלקת המדינה וערכה עשרות שימועים, תדרוכים וראיונות, כולל עם ניצולים מהתקיפות. הדו"ח קובע ש"ניתן היה למנוע את התקיפות, בהתבסס על דיווחים מודיעיניים מקיפים על הפעילות של טרוריסטים בלוב, לרבות איומים בתקיפות נגד מטרות מערביות". עם זאת, במסמך מצוין כי הפיגוע עצמו היה לא מתוכנן והאחראים זיהו הזדמנות וניצלו אותה באופן ספונטני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הקונסוליה בבנגזי, אחרי התקיפה
צילום: AFP
מומלצים