גם מגדלי האורז נגד ר"מ תאילנד: "שלמי לנו"
מצב חירום הוכרז בבנגקוק ל-60 ימים: יינגלוק צ'ינוואט ניצבת בפני מחאה של האופוזיציה ששיתקה את עיר הבירה, ועכשיו גם תומכיה מפנים לה עורף
בנגקוק: 27 בני אדם נפצעו בפיצוץ שני רימונים
עוד חדשות בעולם :
עיר הזבל: ביירות טובעת באשפה וסירחון
השף אובמה: נשיא ארה"ב מכין בוריטו. צפו
נשיא צרפת: אין צורך ב"גברת ראשונה"
לבן עם אף גדול. צפו בפרסומת שעוררה סערה
הפגנות המחאה של האופוזיציה, שנמשכות זה שלושה חודשים, הביאו לסגירת כמה חלקים בבירה בנגקוק על רקע משבר פוליטי חריף שמלווה את המדינה כבר שמונה שנים. בעקבות המצב הכריזה הממשלה על מצב חירום בבנגקוק והעיירות הסמוכות לה למשך 60 ימים החל ממחר, זאת כדי שהרשויות יוכלו להשתלט על פעילי המחאה שחוסמים חלקים מהבירה. במסגרת מצב החירום יוכלו הרשויות לבצע מעצרים מנהליים, לצנזר את כלי התקשורת ולאסור כינוסים פוליטיים של יותר מחמישה אנשים.
ואם בזה לא די, הסניף של יצרנית הרכב "טויוטה" בתאילנד הודיע שהוא שוקל מחדש השקעה מתוכננת בסך 600 מיליון דולר ואולי אפילו קיצוצים אם יימשך המשבר הפוליטי במדינה.
תוכנית ממשלתית מבטיחה לחקלאים בתאילנד מחיר גבוה ממחיר השוק עבור היבולים שלהם, אולם בגלל בעיות כלכליות חלק מהם טוענים שלא שילמו להם כסף במשך שלושה או ארבעה חודשים.
"אם לא נקבל כסף נצטרף למחאת האופוזיציה"
פרום בונמאצ'וי, מנהיג ארגון חקלאים במחוז סופאן בורי, סיפר שמשלחת מטעם החקלאים תיפגש היום עם כמה מחוקקים כדי לדון בבעיותיהם. לדבריו, אם החקלאים לא יקבלו תשלום ופיצויים, אלפים מהם יצטרפו להפגנות המחאה נגד הממשלה.
"אם החקלאים לא יקבלו תשלום, אז הם רוצים את האורז שלהם בחזרה כדי שיוכלו למכור אותו בשוק, אפילו במחיר נמוך", אמר מנהיג ארגון החקלאים.
מפגיני האופוזיציה, ששולטים בכמה צמתים מרכזיים בבנגקוק, מבקשים להפיל את ראשת הממשלה יינגלוק ואת ממשלתה ולשבש את הבחירות הכלליות שמתוכננות להתקיים ב-2 בפברואר.
את המפגינים נגד ממשלת תאילנד מייצגים בני מעמד הביניים והאליטה ואת תומכיה מייצגים תושבי הכפרים והעניים, שבעבר עמדו לצד אחיה של יינגלוק, ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינוואט שהודח ב-2006 בהפיכה צבאית, הורשע בעבירות שוחד ונידון לשנתיים מאסר.
תושבי האזורים הכפריים בתאילנד הם אלה שהביאו בתמיכתם את יינגלוק לראשות הממשלה ב-2011, אחרי שזו ניהלה קמפיין בחירות פופוליסטי והבטיחה הטבות לשכבות הנמוכות. אלא שתוכנית האורז הממשלתית - אחת מגולות הכותרת של ממשלת יינגלוק - הביאה לכך שהמדינה שנחשבה ליצואנית האורז מספר אחת בעולם נותרה מחוץ לשוק הבינלאומי בגלל המחיר הגבוה שהיא דורשת.
ערימות של דגנים לא נמכרות והתוכנית הממשלתית סובלת מבעיות מימון.בעיות השכר הובילו את מגדלי האורז בתאילנד לקיים הפגנות מחאה במרכז, צפון וצפון-מזרח המדינה בעיתוי לא כל כך טוב מבחינתה של ראשת הממשלה - ערב הבחירות הכלליות שמתוכננות להיערך ב-2 בפברואר. האופוזיציה כבר הודיעה כי תחרים את הבחירות ודרשה להחליף את הממשלה ב"מועצת עם" שלא תיבחר בבחירות ותיישם רפורמות שלדבריה נדרשות כדי לשים סוף לשחיתות ולקשר בין הון לבין שלטון.
למעשה, הזעם הגדול של מפגיני האופוזיציה מופנה בעיקר לאחיה של יינגלוק. בימים אלה חי טקסין בגלות בדובאי וטוען שהרשעתו נובעת ממניעים פוליטיים, אך גם ממקום מושבו בגלות בשנים האחרונות יש לו השפעה גדולה על הפוליטיקה של תאילנד. המוחים בבנגקוק טוענים שיינגלוק היא לא יותר מאשר בובה של אחיה, אלא שעניי המדינה ותושבי הכפרים אוהבים את טקסין בגלל הצעדים הפופוליסטיים שהוא יישם, בהם שירותי בריאות כמעט בחינם.