שתף קטע נבחר

 

פייסבוק: הידיעות על מותי היו מוגזמות

בפרינסטון ערכו מחקר שלפיו הרשת החברתית הגדולה בעולם בדרך להיעלמות. חוקרי מידע של פייסבוק הגיבו במחקר משלהם וקבעו כי דווקא האוניברסיטה היוקרתית בדרך להיעלמות. ליגת הקיסוס בהלם

לאחר שמחקר של אוניברסיטת פרינסטון קבע כי פייסבוק גוססת ותאבד 80% מהמשתמשים עד 2017, מגיבים אנשי פייסבוק במחקר משלהם וטוענים: פרינסטון תאבד 50 אחוז מהסטודנטים שלה בארבע השנים הבאות ותהיה נטולת סטודנטים עד 2021.

 

המחקר כמובן פרודי, ונעשה על ידי שלושה חוקרים מצוות המידע של פייסבוק, שהשתמשו בשיטות של המחקר של פרינסטון, כדי להראות ששיטות מסויימות "מובילות למסקנות מטורפות". כמו כולם גם אנחנו הסתקרנו על ידי המחקר של פרינסטון המנבא מוות בלתי נמנע של פייסבוק", נכתב בבלוג של הרשת החברתית. "העניין הספציפי שלנו היה השימוש היצירתי במידע מגוגל (...) ניסינו למצוא מידע  על אוניברסיטת פרינסטון – אתם לא תאמינו מה גילינו!".

 

אין להם לייקים! (צילומסך מפייסבוק ) (צילומסך מפייסבוק )
אין להם לייקים!(צילומסך מפייסבוק )

 

על פי המחקר המפוקפק של פייסבוק, נראה שלפי כמות הלייקים של פרינסטון, היא קורסת ביחס לייל והארוורד (תרשים 1.1). עוד נראה כי על פי גוגל, מספר הפרסומים המדעיים של האוניברסיטה בירידה מאז שנת 2000 וניתן לנבא כי ב-2020 האוניברסיטה תגיע ל-0 פרסומים. לאחר עוד כמה משחקים חשבוניים מגיעים בפייסבוק לפאנץ': על פי חיפושים בגוגל טרנדס לאוויר (המילה Air), העניין בו פוחת, ועד 2060 לא יישאר אוויר בכדור הארץ.

 

מתה!!! (צילומסך מפייסבוק ) (צילומסך מפייסבוק )
מתה!!!(צילומסך מפייסבוק )

 

המחלה תודבר?

במחקר של פרינסטון השתמשו במודל אפידמי – כלומר של התפשטות מגיפות, כדי להסביר אימוץ ונטישה של רשתות חברתיות. על פי המודל המוצע, אימוץ הוא כמו הידבקות, נטישה היא החלמה. המודל במחלות מכונה SIR ובו מחולקת האוכלוסייה לשלוש קבוצות: המועדים להדבקה, המודבקים, והמחוסנים. ישנו מעבר מקבוצה לקבוצה עד הגעה למחוסנים שמהווה הם אוכלוסיה שהחלימה ואינה יכולה לעבור. במחלות, למודל מצורפים מספר האנשים שפוגש אדם בממוצע ביום, משך הזמן של דגירת המחלה ושיעור המחוסנים בהתחלה.

 

במחקר של פרינסטון הוסיפו משתנים כדי להתאים למחקר בהתפשטות רעיונות במקום מחלות. "רעיונות, כמו מחלות, מתפשטים בהדבקה בין אנשים לפני שהם בסופו של דבר מתים". את התפשטות "המחלה" בדקו שם לפי חיפושי גוגל.

 

 ( ) ( )
( )

 

למודל ניתן תוקף באמצעות בדיקת הרשת החברתית המתה Myspace. לאחר מכן ניסו אנשי פרינסטון לנבא את העתיד של הרשת החברתית פייסבוק על פי אותו מודל וראו כי הרחבת הנתונים הללו לשנים הבאות מראה ירידת מאסיבית בפעילות.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים