שתף קטע נבחר
 

דנקנר ערער לעליון על העברת אי.די.בי מידיו

הערעור נגד ההחלטה לאשר את העברת אי.די.בי בהסדר הנושים לאנשי העסקים אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה, מתבסס, לטענת דנקנר, על כך שהדין הישראלי אינו מאפשר כפיית הסדר הבראה על חברה, אלא רק אחד משתי חלופות: הסדר נושים שמתקבל בהסכמת החברה או הליכי פירוק כפוי

נוחי דנקנר הגיש היום (א') ערעור לבית המשפט העליון על החלטתו של השופט איתן אורנשטיין בבית המשפט המחוזי בת"א, לאשר את העברת אי.די.בי אחזקות בהסדר הנושים לאדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה.

 

השופט: IDB תעבור לקבוצת אלשטיין בן משה

דנקנר החליט למשוך את הבקשה לעיכוב ביצוע פסק דין

דנקנר במגעים להסדר משותף מול הבנקים

 

הערעור של דנקנר מתבסס כצפוי על כך שהדין הישראלי איננו מאפשר כפיית הסדר הבראה כפוי על חברה, אלא רק אחד משתי חלופות: הסדר נושים שמתקבל בהסכמת החברה, או הליכי פירוק כפוי.

 

נוחי דנקנר (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
נוחי דנקנר(צילום: צביקה טישלר)

 

דנקנר מבקש מבית המשפט העליון לבטל את החלטתו של אורנשטיין ולאשר את ההצעה הנגדית שהגיש יחד עם אלכסנדר גרנובסקי ושותפים נוספים. לחילופין מציע דנקנר לכנס אסיפות נושים חדשות במידה ובית המשפט העליון לא רואה לנכון לקבל את הטענה על אי החוקיות בהסדר חוב כפוי, שיצביעו על ההצעה שלו וגם על ההצעה של אלשטיין-אקסטרה.

 

דנקנר מבקש במקביל מבית המשפט שאם לא תתקבל ההצעה שלו ושל גרנובסקי יחזור התיק לבית המשפט המחוזי להליך פירוק. "קבלת הערעור לא תפגע בנושים אלא תציל את החברה מהשתלטות עויינצת של גורמים מפוקפקים", טוען דנקנר בערעור שהגיש באמצעות עו"ד שמואל קסוטו.

 

"ביהמ"ש הושפע מאווירת העליהום נגד דנקנר"

"ההסדר שאושר אינו, ועדיין רחוק מלהיות עשוי. לא התקבלו שום אישורים הדרושים להסדר מהרגולטורים השונים", נאמר בערעור. "קשה להשתחרר מהרושם הקשה כי פסק הדין של בית המשפט הושפע בצורה לא מבוטלת מאווירת העליהום הציבורי כלפי מר דנקנר, שלובתה ותוזמנה ע"י גורמים אינטרסנטיים (בין מקרב חלק מהגורמים המוסדיים ובין מקרב נציגי קבוצת אקסטרה), וקשה להשתחרר מהרושם שבית המשפט נסחף בפסק דינו ובהחלטותיו אחרי דרישה ציבורית להעניש את דנקנר על כשלונו העסקי".

 

דנקנר מביא בערעור השוואה עם הסדרים אחרים , ומציין שהסדר אי.די.בי מחק לנושים 600 מיליון שקל. "מדובר בתספורת קטנה יחסית של 30% ובמספרים מוחלטים של 600 מיליון שקל, ביחס להסדרים אחרים: יצחק תשובה ביצע תספורת של 70% ומחיקה של 2.15 מיליארד שקל בדלק נדל"ן, עידן עופר תספורת של 50% ומחיקה של 1.5 מיליארד דולר בצים. מוטי זיסר ביצע תספורת של 50% ומחיקה של 1.8 מיליארד שקל באלביט הדמיה ולמרות כל אלה הפך דנקנר לשק החבטות הציבורי".

 

למה זה קרה? לטענת דנקנר, "הסיבה האמיתית לקמפיין הציבורי הינה העובדה שלמרות שההסדרים הענקיים שנעשו בחברות כושלות אחרות, ראו גורמים אינטרסנטים מבין מחזיקי האג"ח והנאמנים וכן אלשטיין ובן משה הזדמנות פז באפשרות להשתלט על הקונצרן שבו כמה מהחברות המשובחות והאיכותיות שדנקנר השקיע בפיתוחן מאות מיליוני שקלים מכספו האישי. יצירת תדמית שלילית דווקא לדנקנר, שנחשב בכיר אנשי העסקים בישראל וזכה כמעט בכל פרס ניהול אפשרי ב-8 שנותיו הראשונות כיו"ר החברה, נועדה לאפשר לאותם גורמים אינטרסנטים להכין את הקרקע בציבור להשתלטות עויינת על הקונצרן תוך הדחת דנקנר מהחברה".

 

דנקנר רומז לכך שישנה אפשרות שבפתיחה של המשחק מחדש, יציע עם הקבוצה שמאחוריו סכום גבוה יותר משהציעו שתי הקבוצות.

 

דנקנר הגיש את הערעור ליתר ביטחון ובמקביל לבקשה שלו לבית המשפט למנות את 45 ימי הערעור מיום ההחלטה בבקשה שהגיש לבית המשפט המחוזי לקיים דיון חוזר בהסדר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד סונדרס
נוחי דנקנר
צילום: נמרוד סונדרס
מומלצים