שתף קטע נבחר

 

"כל הכבוד" בכנסת לתלמידה מפרשת ורטה

ימים ספורים לאחר שהוחלט שלא לפטר את המורה שהשמיע דעות נגד מוסריות צה"ל, התארחה ספיר סבח במשכן והתלוננה על כך ש"הפכו את זה לדיון פוליטי". היא זכתה לשי ולברכות גם מהשרים יעלון ולבנת

ספיר סבח, התלמידה שהציתה את פרשת המורה אדם ורטה בתלונתה עליו, ביקרה היום בכנסת בירושלים וזכתה לכבוד משרים וחברי כנסת מהימין. "המטרה שלי הייתה להבהיר שמורה לא יכול להגיד מה שהוא רוצה", הדגישה סבח, שהייתה אורחת של ח"כ שמעון אוחיון (הליכוד ביתנו).

 

עוד בחדשות:

המיליארדים האבודים של זכאי הקצבאות

עינוי ילדים בסוריה: הצלפה בשוט ומכת חשמל

 

עושים כבוד לספיר סבח בכנסת    (צילום: אלי מנדלבאום)

עושים כבוד לספיר סבח בכנסת    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התלמידה קיבלה כשי את הספר "על צה"ל והמבצעים", ובו נרשם בהקדשה: "צדקת בתגובתך ומעשייך כשהגנת על מוסריותו של צה"ל". מאוחר יותר, סיירה במשכן ונפגשה עם פוליטיקאים תומכים, ובהם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון. שרת התרבות והספורט לימור לבנת אמרה לה "כל הכבוד" וש"זה לא מובן מאליו". 

 

ח"כ איילת שקד מהבית היהודי שיבחה את סבח וכינתה אותה "אמיצה", סגנית השר ח"כ ציפי חוטובלי ציינה באוזניה כי עשתה "עבודה מדהימה" וח"כ אורית סטרוק הציעה לה לא להיבהל מהמפגינים. "ראית שחופש הביטוי זה דבר סלקטיבי", אמרה סטרוק, והביאה כדוגמה את סוגיית הזמר אריאל זילבר.

סבח (במרכז, עם ח"כ אוחיון), אמה ואחיה ()
סבח (במרכז, עם ח"כ אוחיון), אמה ואחיה
 

ורטה, מורה למחשבת ישראל ופילוסופיה מקריית טבעון, צוטט על ידי סבח, שטענה כי הוא אמר בשיעור כי "צה"ל הוא הצבא הכי לא מוסרי בעולם ואני מתבייש בו". בתום ימים ארוכים של מחאות משני צדי המתרס, החליטה רשת "אורט" שלא לפטר את המורה, ולהסתפק בהתראה בלבד. "אמרתי שצה"ל נוהג לפעמים בצורה לא מוסרית ולא חזרתי בי. ברשת משחקים משחקי כבוד", הגיב ורטה להחלטה ולפרסום לפיו חזר בו מדבריו.

 

סבח סיפרה כי במהלך השבוע האחרון לא הגיעה לבית הספר וכי אין בכוונתה להיכנס לשיעוריו של ורטה. "קיבלתי עצות לחזור לבית הספר ופשוט לא ללמוד איתו בשיעור. אני צריכה לחשוב על זה. במידה שגם מהערעור שהגשתי יתנערו ברשת אורט, זה לא יסתיים".

 

"זה בסדר שמורה יביע דעה פוליטית, אבל צריך לשים גבול לכל דבר", אמרה סבח, שלא הגיעה לבית הספר בשבוע האחרון ועומדת על החלטתה לא להיכנס לשיעוריו של ורטה.

"הפריע לי שהפכו את זה לדיון פוליטי, יש לי המון מורים בבית הספר שדעתם מזוהה עם השמאל. בחיים לא התלוננתי עליהם ואני מאוד מכבדת אותם". 

 

סבח הגיעה לכנסת עם אמה נורית ואחיה כפיר, וזכתה לתמיכה מצד אוחיון. "זה מרומם את הנפש ונותן לי תחושה טובה שיש בינינו תלמידים כמוך שעומדים על שלהם, מביעים דעתם בצורה גאה ובוטחת גם אם עומד מולך מורה שאת לא מסכימה איתו", אמר לה. אוחיון, חבר ועדת החינוך של הכנסת ומרצה בעבר באוניברסיטת בר אילן, הוסיף כי שוחח בנושא עם ורטה ואמר לו כי "מעולם לא נתתי לסטודנטים להבין מה דעתי כי חשבתי שהשיח לא יהיה חופשי".

 

ימים ספורים לאחר עליית הפרשה לכותרות, פרסם שר החינוך שי פירון איגרת ובה פירט את רשימת הנושאים "הנפיצים" שבמהלך העיסוק בהם בכיתה "יש להיזהר כפליים". אלו, על פי פירון, הם "פגיעה דתית, עלבון באמונתו או באלוהיו של הפרט או של הקהילה, הכחשת שואה, ערעור על לגיטימיות צה"ל ועל היותו צבא העם המגן על קיומנו בארץ הזו ועל זכות קיומה של מדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ספיר סבח בכנסת
צילום: אפי שריר, "ידיעות אחרונות"
אדם ורטה
צילום: אפי שריר, "ידיעות אחרונות"
מומלצים