מנכ"ל הדסה הקודם קיבל בונוס על ניהול כושל
למרות שהשאיר אחריו בית חולים בגירעון עתק, פרופ' שלמה מור-יוסף סיים את תפקידו כמנהל הדסה ב-2011 עם הסכם פרישה בשווי מיליוני שקלים. אלא שכעת מתברר: בשנים ששימש מנהל הוא גם זכה לבונוסים מיוחדים בשווי של כ-1.8 מיליון שקל "כהערכה עבור פעילותך כמנהל". הסיפור המלא הבוקר ב"ידיעות אחרונות"
המשבר הגדול בבית החולים הדסה לא נולד יש מאין, ורבים רואים את שורשיו בעשור שבין 2001 ל-2011 - השנים שבהן עמד בראש בית החולים פרופ' שלמה מור-יוסף, כיום מנכ"ל הביטוח הלאומי. אלא שאף שמור-יוסף סיים את תפקידו כשבית החולים שבראשו עמד צבר גירעון של כ-850 מיליון שקלים, מתברר כעת כי עד הרגע האחרון הוא זכה להטבות מפליגות - כהוקרה על הצטיינותו בתפקיד. כך חושף הבוקר (יום ד') "ידיעות אחרונות".
עוד על המשבר בבית החולים הדסה
אחרי ההקפאה: מחריפה השביתה בהדסה
הנהלת הדסה לעובדים: "הפסיקו את השביתה"
ממסמכים שהגיעו לידי "ידיעות אחרונות" עולה כי בשנת 2006 נחתם חוזה חדש עם מור-יוסף, שבמסגרתו הוסמכה ועדה שבה חברים חלק מהדירקטורים בהדסה להעניק לו בונוסים מדי שנה, נוסף על משכורתו החודשית שעמדה על עשרות אלפי שקלים. הבונוס המעניין ביותר שהוענק למור-יוסף הגיע ביוני 2011, בסך כולל של שתי משכורות, כ-280 אלף שקל.
גירעון זה, שחייב את בית החולים להכריז על תוכנית הבראה אגרסיבית, נבע מהפסדים של מאות מיליוני שקלים מדי שנה במהלך שנות כהונתו האחרונות של מור-יוסף - אותן שנים שבהן קיבל המנהל היוצא בונוסים שמנים בשווי מצטבר של כ-1.8 מיליון שקל.
אם לא די בכך, לבונוס מ-2011 צורף גם מכתב הערכה אישי מיו"ר הדירקטוריון יוסי רוזן, שבו מוזכרת גם נשיאת הדסה ננסי פלצ'וק. "אני שמח להודיע לך שבהמלצתי ובהמלצת ננסי הוחלט פה אחד לתת לך בונוס של שתי משכורות כהערכה עבור פעילותך כמנהל הדסה ובהתאם לחוזה איתך", כתב רוזן.
אבל זה לא הכול. מור-יוסף ממשיך לקבל לאחר פרישתו מבית החולים שכר חודשי
של 75 אלף שקל עד הגיעו לגיל הפרישה ב-2019, סכום שמצטבר לכ-10 מיליון שקל. בנוסף, מקבל כיום מור-יוסף משכורת חודשית בת 60 אלף שקל במסגרת תפקידו כמנכ"ל הביטוח הלאומי.
פרופ' מור יוסף סירב להגיב לידיעה. מבית החולים הדסה נמסר: "המרכז הרפואי אינו מגיב על שכר של עובדיו או מנהליו".
הסיפור המלא הבוקר ב"ידיעות אחרונות"