רזתה 32 ק"ג ופיתחה שיטת הרזיה חדשה
סינדי סולקין תמיד חשבה על אוכל כמקור נחמה, עד שהבינה שזו טעות. היא החליטה ללמוד תזונה נכונה, פיתחה תוכנית הרזיה ייחודית ורזתה בעצמה 32 ק"ג. היום היא מלמדת אחרים ואומרת: "אם דיאטות היו מצליחות, היינו עושים אותן פעם אחת"
אוכל תמיד היווה את הנחמה האולטימטיבית עבור סינדי סולקין. "כשההורים שלי התגרשו הייתי בת 6, אבא שלי לקח אותי לגלידריה וקנה לי בננה ספליט כדי לנחם אותי, "להמתיק את החוויה" ואמר "דרך אגב, אימא שלך עזבה את הבית".
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
היא מסבירה: "זו האסוציאציה שלי שנשארה לכל החיים בין גלידה לבין להרגיש יותר טוב.מאז ועד שהשתחררתי מהמקרר, המקרר היה קורא לי: "סינדי, יש גלידה". אני זוכרת את הרגע ההוא ולקח לי עשרות שנים להבין שיש קשר בין השניים- גלידה תמיד הייתה מקור לנחמה רגשית ומאז, כל החיים שלי היו חוויות של דיאטה: יורדים, עולים, עושים דיאטה, יורדים וחוזרים חזרה למשקל".
עוד כתבות דיאטה מעוררות השראה
רזה 60 ק"ג והתחיל לרוץ - עם כל המשפחה
אני רץ: רן רזה 80 ק"ג והתחיל לרוץ מרתון "לא יכולתי בלי מתוקים". אורלי רזתה 22 ק"ג ב-8 ח'
כבר 6 שנים שסינדי בת ה-50 מכפר סבא סבלה מעודף משקל במשך כל חייה. "בגיל 14 עברתי ניתוח שבעקבותיו ירדתי המון במשקל וחזרתי לבית הספר חתיכה. הפכתי מהברווזון המכוער לברבור היפה. ופתאום בנים התחילו להתייחס אליי, כולל אלו שכל הזמן התייחסו אלי כהשמנה והמכוער.
"כשסיימתי תיכון עליתי קצת במשקל והחבר שלי ציין את זה בספר השנה, שסיימתי את השנה עם עודף. נבהלתי ונעלבתי וחזרתי להיות הילדה השמנה, מאז עשיתי כל מיני דיאטות טרנדיות ותמיד אותו סיפור של יורדים, עולים ושוב חוזר חלילה".
"האוכל הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי"
היא נמשכה לעיסוק באוכל מאז ומתמיד. "כבר בגיל 15 התחלתי לעבוד במטבחים ואז באופן טבעי, אוכל הפך לחלק בלתי נפרד מהחיים. כשעליתי לארץ מקנדה, טבעי היה שמצאתי עבודה בתחום האוכל והמסעדנות.
היא התחתנה וניסתה להיכנס להריון אבל נתקלה בקשיים. "בסופו של דבר אחרי כל טיפולי הפוריות, אחרי 3 לידות והנקות, סיימתי עם משקל של 90 ק"ג. מצד אחד זה כל הזמן הטריף אותי שאני משמינה ומצד שני לא היו לי כוחות להתמודד עם זה בכלל וכך בכל ערב חזרתי לגלידה.
אבל לא רק עודף המשקל הטריד אותה, אלא גם מחלת הפרקים הכרונית בה לקתה בגיל 15. עד שהיא החליטה שאי אפשר להמשיך יותר. "אחרי הלידה השלישית החלטתי לעשות שינוי דרסטי, התחלתי לעשות התעמלות קלה כי סבלתי מכאבים נוראים", היא מספרת.
היא החליטה להתחיל את השינוי דווקא בחדר הכושר. "הלכתי לחדר כושר, לשיעור עיצוב ולא יכולתי לסיים את השיעור, נשמתי והתנשפתי, יצאתי על ארבע, והמדריכה אמרה : אני יודעת שהיה לך קשה, כל הכבוד שבאת, לא משנה איך תרגישי מחר, תחזרי ואם לא תחזרי מחר לא תחזרי לעולם. היא צדקה כי למחרת לא יכולתי לזוז אבל חזרתי ולאט לאט פיתחתי מיומנות והיום אני נינג'ה".
"לא נלחמת באוכל"
"היא מספרת: "יחד עם השינוי בכושר, החלטתי לעשות שינוי באוכל. עשיתי דיאטה טבעונית לאיזון החומציות בדם כדי לעזור לכאבים של דלקת הפרקים. במשך שנה עשיתי את התפריט וזה היה תהליך לא פשוט. ירדתי בסה"כ 7 ק"ג כך ובין התפריט והפעילות הגופנית התחלתי להרגיש הרבה פחות את המפרקים".
מיד אחר כך היא החליטה ללכת ללמוד תזונה. "מכל מה שעשיתי בחיים, זה נראה לי כהתפתחות אורגנית ללמוד תזונה", היא אומרת. "תוך כדי שאלתי את עצמי שאלות: האם אני יודעת מה זה רעב או שובע, איך השומן משרת אותי, איפה זה פוגש אותי במקום הרגשי, מה הם ההרגלים האמתיים שלי, שאלות שלא שאלתי את עצמי מעולם".
כשהבינה שהתשובות יעזרו לה להבין את חייה ולפתור את הבעיות, הצליחה לרזות 25 ק"ג נוספים. "היום אני לא נלחמת באוכל, הפכתי את האוכל לעיסוק שלי".
לשחרר את המשקל
אחרי שעשתה שינוי בחייה, החליטה לפתח שיטה ייחודית שתעזור לאחרים לעשות זאת. "אני תזונאית ומאמנת תזונה ופיתחתי שיטה שנקראת "להשתחרר מהמקרר". היא מסבירה כי לפני הכל, "צריך לזהות את האכילה הרגשית, איך היא משרתת אותנו ואז לעשות את ההמרה להרגלים שמתאימים מבחינה פיזית ורגשית".
היא מסבירה: "אין לי מלחמה עם אוכל, וצריך להבין שלא נולדנו להיות רזים - אבל נולדנו להיות שמחים. והמלחמה עם האוכל גוזלת מאיתנו את כל השמחה".
לדבריה, אנחנו צריכים לעזוב את הגישה שאנחנו "צריכים לעשות דיאטה", כי אם דיאטה הייתה מצליחה, היינו עושים אותה פעם אחת ודי. ועובדה היא שאנחנו מבזבזים חיים שלמה על דיאטות".
היא אומרת: "כשאנחנו נולדים, מנגנוני הרעב והשובע שלנו הם תקינים ואז ההרגלים שלנו מקלקלים אותם. אנחנו צריכים ללמוד להחזיר לעצמנו את המנגנונים האלה".
עצות התזונה של סינדי
להתמודד עם האכילה הרגשית. "כשהגעתם למסקנה שאתם לקראת אכילה רגשית, מומלץ לעשות במקום האכילה משהו אחר. פשוט לא אוכלים. בוחרים לצאת לטיול, לבצע פעילות גופנית, מתקשרים לחברה או הולכים לישון".
לאכול בריא. "אם לא מצליחים להימנע מאכילה רגשית, אז תנסו למצוא משהו בריא יותר שיענה על הצרכים ולהיות במודעות על כמה ומה אתם אוכלים".
אל תשאירו את הבעיות הרגשיות לא פתורות. "תפתרו את הבעייות שיש לכם בחיים - בלי קשר לאוכל".