שתף קטע נבחר

 

האיחוד האירופי נכנע לקבב הרומני

איסור שחל על הוספת סודה לשתייה, מרכיב קריטי בקבב הרומני, יבוטל - כך החליט האיחוד האירופי. שף: "זו מורשתנו. כמו הפיש אנד צ'יפס של האנגלים"

האיחוד האירופי החליט לחוס על המאכל הלאומי של רומניה: איגוד הבשר הרומני מסר כי גורמים רשמיים בבריסל הסכימו כי סודה לשתייה, התוסף שמעניק לקבב הרומני "מיץ'" את המרקם האוורירי שלו, יהיה מותר לשימוש על ידי האיחוד האירופי. בתעשיית המזון הרומני אמרו היום (יום ב') כי קמפיין הלובינג שלהם בבריסל, שהחל מאז האיסור שהוטל על ה"מיץ'" ביולי האחרון, נחל הצלחה.

 

עוד חדשות בעולם:

דו"ח חמור: פשעי צ' קוריאה - כמו של הנאצים

רמטכ"ל המורדים הודח: "נכשל בקרב"

סעודיה: הוחרמו כדורי רגל עם דגל ישראל

 

"זה המורשת שלנו". השף קווין היל עם קבב ()
"זה המורשת שלנו". השף קווין היל עם קבב

הקבב "מיץ'", שמקורותיו מתוארכים לתקופת האימפריה העותמאנית של טורקיה, נאכל לרוב בתוספת חרדל, לחם או צ'יפס. הרומנים אוכלים 25 טונות - או חצי מיליון יחידות - של קבבים ביום.

 

ועדת בטיחות במזון של האיחוד האירופי הצביעה ביום חמישי בנושא הסודה לשתייה, ולאחר מכן הועברה הסוגיה להצבעה בפרלמנט האירופי. מאז האיסור, האיחוד האירופי אפשר לרומניה להמשיך לייצר את ה"מיץ'", אך לא לייצא אותו.

 

 

לקבב, מעדן קולינרי, יש וריאציות שונות בבלקן. במדינות יוגוסלביה לשעבר הוא נקרא "cevapcici" וביוון "soutzoukakia". כעת גם קציצות הבשר הללו יורשו להכיל סודה לשתייה, במסגרת ההיתר של האיחוד.

 

קווין היל, שף מרומניה, אמר כי האיחוד האירופי חשש שהתוסף משמש להסוואת בשר שאינו טרי או מובחר. "מדובר במורשת רומנית", אמר היל. "זה בדיוק כמו הפיש אנד צ'יפס של אנגליה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קבב על האש. סודה לשתייה מעניקה לו מרקם אוורירי
מומלצים