שתף קטע נבחר

 

זינוק בהיקף מבצעי הצוללות: "מיטב התוצרת האיראנית והרוסית נמצא בין סוריה ללבנון"

בחיל הים מדווחים על עלייה בפעילות המבצעית של שייטת הצוללות ועל ביסוסן בזירה הצפונית. לקראת הגעת שתי צוללות נוספות אומר מפקד בסיס חיפה: "חיזבאללה והסורים ממשיכים להתעצם. נערכים למעבר טילי יאחונט"

לראשונה זה שנים, רוב "שעות הים" של צוללות צה"ל הפכו למבצעיות: על רקע הדיווחים בכלי תקשורת בלבנון שלפיהם חיל האוויר תקף אמש (יום ב') שיירות נשק מתקדם מסוריה ללבנון, נחשף הבוקר לכאורה ביטוי משמעותי למבצעים המיוחדים של צה"ל בעידן המלחמה שבין המערכות. מנתונים שהציג קצין בכיר בחיל הים, 58% מ"שעות הים" של שייטת הצוללות אשתקד היו במסגרת פעילות מבצעית, והיתר לצורך אימונים. לשם השוואה, ב-2012 הנתון המדובר עמד על 36% בדומה למתרחש ב-2011 ו-2010. ב-2013 יצאו מהבסיס בחיפה 54 מבצעים מיוחדים שמשקפים גידול נוסף בפעילות המבצעית של חיל הים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

מפקד הבסיס: "הצוללות פורצות מערכים"    (צילום: עידו בקר)

מפקד הבסיס: "הצוללות פורצות מערכים"    (צילום: עידו בקר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"ביצענו אשתקד אלפי שעות פעילות מבצעית בצוללות", סיפר מפקד שייטת הצוללות, אלוף משנה ג', שגם עדכן כי "שתי צוללות דולפין החדשות, אח"י תנין ואח"י רהב, יגיעו לארץ מגרמניה בחציון השני של השנה (באיחור של כמה חודשים בשל מורכבויות וייחודיות הצוללת הצה"לית, י"ז). זה כלי ייחודי ומכשירים בו למיומנות ייחודית. אנחנו פועלים בזירות השונות ביניהן הזירה הצפונית על מנת להבטיח את ביטחון מדינת ישראל".

 

מפקד בסיס חיפה תת-אלוף אלי שרביט הוסיף: "מיטב התוצרת האיראנית והרוסית נמצאת במרחב שבין סוריה ללבנון והמאמצים של חיזבאללה והצבא הסורי להתעצם לא פוסקים. אנו בכוננות תמידית לשמור על נכסינו. אנו מניחים שטילי היאחונט המתקדמים (שנמצאים בצבא הסורי, י"ז) נמצאים גם בחיזבאללה ואנו נערכים לכך".

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

מפקד בסיס חיפה תא"ל אלי שרביט (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מפקד בסיס חיפה תא"ל אלי שרביט(צילום: דובר צה"ל)

על אחד ממבצעי הצוללות בשנה החולפת זכו לוחמיה באחרונה לציון לשבח ממפקד חיל הים, אלוף רם רוטברג. חלק מהמבצעים נמשכו שבועות ארוכים, חלקם בוצעו בטווחים רחוקים של אלפי קילומטרים ואחרים מול חופי לבנון וסוריה. הצוללות החדשות שיגיעו יאפשרו יכולת חשאית לאורך זמן רב יותר, מאחר שבניגוד לקיימות, הן לא יצריכו עלייה לקו המים כדי לטעון אוויר על מנת לייצר אנרגיה למנועים, אלא מערכת מיוחדת תייצר חשמל בעצמה לגנרטורים שיטעינו את המנועים בכל פעם מחדש.

 

בכך תתאפשר תקופת שהייה ארוכה יותר בעומק הים, בטווחים ארוכים, בנוסף ליכולת גדולה יותר של נשיאת אמצעי לחימה. הצוללת השישית צפויה להגיע ב-2019. הצוללות החדשות, שיגיעו מנמל קיל שבגרמניה, יעגנו יחד עם אחיותיהן בנמל הצוללות החדש, פולינום, שמוקם בבסיס חיל הים בחיפה. אחד החידושים בו הוא המיגון: לראשונה צוללת בתקופת הספנה תהיה תחת שכבת מיגון מזוינת מטילים ורקטות.

 

חידוש נוסף בצוללות החדשות: מערכת הגנה שדומה למערכת "מעיל רוח" הפועלת בטנקים ומזהה טילים מתקרבים ומסיטה אותם לפני המגע. כתוצאה מעומס פעילות הצוללות, שנחשבות לכלי השיט היקר בצה"ל, הוכפלה כמות החניכים בקורס הצוללנים, כחלק מתפיסת הפעלת הצוותים אל מול עומס הפעילות והגעת הצוללות העתידית. גורם צבאי בכיר המעורה בפרויקט הצוללות החדשות ציין כי שתי הצוללות החדשות נבנות ביצרנית הגרמנית באופן ייחודי לפי דרישות חיל הים, בניגוד לצוללות האחרות שמוקמות באותה מספנה עבור צבאות אחרים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
"אלפי שעות פעילות מבצעית". צוללת של חיל הים, הבוקר
צילום: דובר צה"ל
מומלצים