"מוות ליהודים" רוסס על בית כנסת בקרים
לתושבים היהודים של חצי האי האוקראיני יש עוד סיבה לחשוש: אלמונים ציירו צלבי קרס על קיר בית כנסת בסימפרופול. "מאשימים אותנו באחריות למצב"
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
אנטולי גנדין, ראש התאחדות הקהילות והארגונים היהודיים בקרים, סיפר כי דלת בית הכנסת הרפורמי "נר תמיד" וחזיתו כוסו בגרפיטי. הכתובות נתגלו על-ידי מתפללים שהגיעו הבוקר. לדברי גנדין, המרססים היו צריכים לטפס על חומה בגובה שני מטרים שמקיפה את המתחם כדי להגיע לבניין.
"אין ספק שהיה חשוב לאנטישמים לבצע את הפשע הזה", הוא ציין, "מאז פרוץ המשבר המדיני באוקראינה, המחירים במדינה עלו ב-30 אחוז ואנשים לא מקבלים את הפנסיות שלהם. כמו תמיד, היהודים מואשמים באחריות לאסונות האלו. אני מפחד לחשוב לאן זה עוד יתדרדר".
מוקדם יותר השבוע הושלכו פצצות תבערה לעבר בית כנסת אורתודוקסי של תנועת חב"ד בעיר זפורוז'יה, דרומית-מזרחית לקייב. איש לא נפגע באירוע ונזק קל נגרם למקום.
הנשיא המודח ויקטור ינוקוביץ' הזכיר את ישראל בדבריו במסיבת העיתונאים שכינס מוקדם יותר בצהריים וציין כי בין האישים שעלו לשלטון בעקבות התמורות בפרלמנט האוקראיני, ישנם גורמים שמאיימים על ישראל. זו הייתה הופעתו הפומבית הראשונה מאז שנאלץ לעזוב את הבירה קייב.
לאחר הדחת השלטון הביעו בקהילה היהודית חשש מהתחזקות גורמים לאומניים. "משפחות עם שורשים יהודיים חשות אי נעימות כשהן שומעות בהפגנות "אוקראינה לאוקראינים'", הסבירה ל-ynet קטיה קופצ'יק (31) מירושלים, שעלתה לישראל לפני 14 שנה. גם הרב הלל כהן, יו"ר ארגון "הצלה" בקייב בירת אוקראינה, הצטרף לשורת המודאגים מהמצב החדש השורר במדינה.
בימים הראשונים אחרי הפלת השלטון סיפר הרב כהן על תחושת אי הביטחון: "סמלי השלטון נעלמו מהרחובות, לא רואים שוטרים בכלל, וזה לא טוב. צריכים שיהיה כאן היררכיה. גם הבוקר אין שוטרים, מה שראינו מחלונות בתינו זה שריפת מכוניות וחוליגניות. לדעתי, לא צריך להתערב במחלוקת עצמה, שהיא עניין לאומי פנימי. בסופו של דבר מה שלא יהיה טוב - היהודי יהיה אשם".
Read this article in English