מחאת עולם נגד הצאר הרוסי: "פוטין=היטלר"
מפגינים בניו יורק, וושינגטון, לונדון, פריז וערים נוספות הפכו את המחאה נגד פלישת רוסיה לאוקראינה לאישית והציגו את נשיאה בדמויות סטלין והיטלר. "פוטין, חצי האי קרים אינו חבל הסודטים". רוסיה מזיזה כוחות שריון
עוד חדשות בעולם :
והזוכה באוסקר הוא... הסלפי של אלן וסמסונג
60 שנה לפצצה: תושבי ביקיני פוחדים לחזור
שון קונרי מפציר בסקוטים: היפרדו מבריטניה
מאות אזקו עצמם לגדרות הבית הלבן
המוני המפגינים בניו יורק, בטיימס סקוור ובחזית הקונסוליה הרוסית, ובוושינגטון, מול שגרירות רוסיה, נשאו בידיהם שלטים עם דיוקנו של פוטין בדמותו של אדולף היטלר, הצורר הנאצי, ויוזף סטלין, הרודן הסובייטי המנוח שחתום על רצח של מיליוני בני אדם. "פוטין=היטלר", נכתב על גבי אחד משלטי המחאה והמוחים צעקו בין היתר: "עצרו את התוקפן הרוסי אדולף פוטין", "פוטין, צא מאוקראינה", "פוטין, אל תיגע באוקראינה", "פוטין, חזור לרוסיה".
שלט נוסף שלא ניתן היה להתעלם ממנו היה זה שנשא את צבעי הדגל האוקראיני ועליו הכיתוב "פוטין, חצי האי קרים איננו חבל הסודטים" ולצדו תמונתו של פוטין בדמותו של היטלר. בשנת 1938 חתמו צרפת, בריטניה ואיטליה עם גרמניה הנאצית על "הסכם מינכן" שבו הוחלט כי גרמניה תספח אליה את חבל הסודטים בשטחה של צ'כוסלובקיה.
זיכרונות מרים ממלחמת העולם השנייה
מאז שבת האחרונה, אז הודח נשיא אוקראינה ויקטור ינוקוביץ' מתפקידו, החלה רוסיה בכיבוש שקט של חצי האי קרים באמצעות אלפי כוחות צבא וכלי רכב משוריינים.
המהלך גרר ביקורת גדולה בעולם המערבי, בין היתר מצד ארצות הברית, גרמניה, צרפת ובריטניה, והעלה זיכרונות לא נעימים מתקופת מלחמת העולם השנייה והאירועים שהובילו אליה. "לא למלחמת העולם השלישית", הביעו המפגינים בניו יורק את חששם הגדול מהתלקחות הסכסוך באוקראינה לכדי מלחמה כוללת בין מזרח למערב.
בין האנשים שהשתתפו בהפגנות בוושינגטון ובניו יורק היו רבים שמדינות מוצאם הן רפובליקות סובייטיות לשעבר כמו אוקראינה, ליטא ואסטוניה.
שגריר אוקראינה בארה"ב ושגריר ליטא בארה"ב השתתפו בהפגנת מחאה נגד רוסיה שנערכה בדאון טאון של וושינגטון וגינו את פעולותיה של רוסיה באוקראינה. "כולנו יודעים שרוסיה ביצעה מעשה לא ייאמן של תוקפנות כלפי אוקראינה", אמר השגריר האוקראיני אולכסנדר מוציק.
שילמדו מההיסטוריה
השגריר הליטאי זיגימטנטאס פאביליאוניס אמר לאתר Daily Caller כי "למדנו מההיסטוריה שפעולות כאלה מצד רוסיה פוגעות באנשים שלה וייגמרו בטרגדיה קשה לכל המדינות שסובבות את רוסיה וגם לרוסיה עצמה".
הפגנות המחאה בשתי הערים האמריקניות היו חלק מהפגנות רבות אחרות שנערכות בימים האחרונים נגד מדיניות רוסיה בחצי האי קרים, שטח שרוב האוכלוסייה בו פרו-רוסית. בלונדון, פראג, ריגה, אלמטי ופריז הפגינו המוני בני אדם נגד פוטין וקראו לו להסיג את כוחות צבאו מאוקראינה. "פוטין, הורד את הידיים שלך מאוקראינה", נכתב על גבי אחד השלטים בפריז.
הלילה הניפו שבע המדינות המתועשות, G7, כרטיס צהוב לרוסיה, החברה השמינית במועדון. שבע המדינות - קנדה, יפן, גרמניה, צרפת, בריטניה, איטליה וארצות הברית - הודיעו כי הן משעות את ההכנות לכינוס ה-G8 שרוסיה אמורה לארח בחודש יוני בעיר סוצ'י.
זהו רמז ראשון של המדינות המתועשות בנוגע לחרם כלכלי ומדיני אפשרי על רוסיה, אם היא תמשיך בפעילות נגד אוקראינה.
גם נאט"ו תקפה את מוסקבה. מזכ"ל נאט"ו, אנדרס פוג רסמוסן, קרא במסיבת עיתונאים לרוסיה להסיג את כל כוחותיה מאוקראינה, והביע דאגה רבה מהחלטת הפרלמנט הרוסי לאשר התערבות צבאית באוקראינה. בנוסף קרא מזכ"ל נאט"ו לשלוח משקיפים שיפקחו על הנעשה באוקראינה.
רוסיה, בינתיים, לא נלחצת מהאיומים שמגיעים מהמערב - כולל איומים בסנקציות. ראש ממשלת רוסיה דמיטרי מדבדב הודיע כי אין בכוונת מוסקבה לקיים קשרים עם השלטון הזמני באוקראינה, שלטענת רוסיה עלה לשלטון באמצעות שפיכות דמים. בשטח עצמו מדווחים האוקראינים כי כלי שריון רוסיים נאספים בצד הרוסי של התעלה שמפרידה בין שטח רוסיה לבין חצי האי קרים. במקביל, כוחות פרו-רוסיים השתלטו על טרמינל מעבורת בקצה המזרחי של חצי האי קרים, בשטח העיר קרץ'. הטרמינל משמש נקודת עגינה לספינות רוסיות רבות.
למרות העמדה התקיפה מצד רוסיה, לא בטוח שהמשבר הנוכחי עם אוקראינה עושה טוב לכלכלה שלה. מדד MICEX, מהגדולים ברוסיה, צנח ב-9.88 אחוזים ל-1,301.96 נקודות. הבוקר נמסר כי רוסיה העלתה את הריבית באחוז וחצי, והרובל ירד ב-2 אחוזים לשפל של 36.41 לדולר.