שתף קטע נבחר

 

על האפס: גם חוק משאל העם אושר בכנסת

האופוזיציה שוב החרימה, והפעם איש לא התנגד. 68 ח"כים תמכו בחוק יסוד שמחייב משאל עם על ויתור על שטחים. נתניהו: כך נשמור על שקט פנימי. ח"כ לוין: דאגנו שההחלטה לא תיעשה בדרך של עסקאות פוליטיות וקניית קולות

אחרון חוקי המריבה אושר במליאת הכנסת. הצעת חוק יסוד: משאל עם זכתה הערב (יום ד') לרוב של 68 קולות, בלי מתנגדים או נמנעים. האופוזיציה נעדרה שוב מההצבעה, כפי שעשתה גם בהצבעה על חוק המשילות וחוק הגיוס. "כשבאים להחליט החלטה כה גורלית, אם נגיע לכך, חייבים ללכת לעם. זה הדבר הנכון לעשות והצודק מבחינה דמוקרטית", הצהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו לפני ההצבעה. "זה הדבר היחיד שיכול לשמור על השלום הפנימי בתוכנו".

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

"אני תומך בחוק הזה ומבקש להעביר אותו מהטעם הפשוט שהחלטה בהסדר כזה חייבת להתקבל על ידי העם", הדגיש נתניהו. "ההחלטה שאנחנו מקבלים היום היא היסטורית ואנחנו צריכים להיות גאים בכך שהקואליציה הזו מעבירה אותו. עכשיו נחליט לתת לעם את היכולת להחליט".

נתניהו ובנט בהצבעה על חוק משאל העם    (צילום: ערוץ הכנסת)

נתניהו ובנט בהצבעה על חוק משאל העם    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  ()

עוד בכנסת ה-17 הוגשה הצעת חוק שקבעה חובה לערוך משאל עם במקרה של הסכם או החלטה שעניינם ויתור של שטח ריבוני. כמו כן נקבע כי במקרה שבו אישור הכנסת ניתן ברוב של 80 חברי כנסת - לא ייערך משאל עם. אולם בג"ץ הערים קשיים בדרך לאישור החוק, ולטענת יו"ר הקואליציה יריב לוין, שמוביל את עיגון החוק כחוק יסוד, "נוצר סיכון לפלישה חסרת תקדים לתחום סמכותה של הכנסת".

 

"על רקע זה, ומאחר שעקרון עריכת משאל העם במקרה של ויתור על שטח ריבוני הוא בהחלט עקרון שניתן וראוי - גם אם אין חובה - לעגנו בחוק יסוד, מוצע לכנסת לעגן עיקרון זה פעם נוספת והפעם כנורמה שבייסוד שיטתנו המשפטית במסגרת של חוק יסוד", הסביר ח"כ לוין כשהציג את הצעת החוק.

יו"ר הקואליציה יריב לוין: "עיקרון שראוי לעגנו כחוק יסוד" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יו"ר הקואליציה יריב לוין: "עיקרון שראוי לעגנו כחוק יסוד"(צילום: גיל יוחנן)

ח"כ איילת שקד, מיוזמות החוק (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
ח"כ איילת שקד, מיוזמות החוק(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

אחרי ההצבעה, הצהיר יו"ר הקואליציה כי "החוק אמנם נקרא 'חוק משאל עם', אך למעשה ראוי לכנותו 'חוק אחדות העם'. תרמנו היום תרומה חשובה לאחדות העם והבטחנו כי הכרעה הרת גורל ובלתי הפיכה בשאלת ויתור על חלקי מולדת, לא תיעשה בדרך של עסקאות פוליטיות וקניית קולות. אני מאמין באמונה שלמה בזכותנו המלאה על ארץ ישראל כולה ואני משוכנע כי אזרחי ישראל לא יתנו ידם לפגיעה בריבונותנו על הארץ".

 

אישורו של החוק נכרך בשבוע האחרון בהצבעות על חוק הגיוס וחוק

משאל העם, שלושה מהלכים קולאיציוניים משמעותיים שההצבעה עליהם עוגנה במסמך התחייבות קואליציוני שנחשף ב-ynet. על פי המסמך, ראשי מפלגות הקואליציה התחייבו להעביר יחדיו את שלושת החוקים מעוררי המחלוקת.

 

ההתחייבות, תוצאה של חוסר אמון בין המפלגות, עוררה ביקורת רבה במערכת הפוליטית ומחאה אופוזיציונית מתמשכת ששיאה קיום דיונים חלופיים במשכן בזמן הדיונים על החוקים. חוק הגיוס אושר הבוקר ברוב גדול של 67 תומכים מול מתנגד אחד בלבד, ח"כ יוני שטבון מהבית היהודי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הכנסת בהצבעה הבוקר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים