"רוסיה חולמת להקים מחדש את האימפריה"
נשיא אוקראינה הזמני אמר כי ארצו מוכנה לנהל מו"מ עם מוסקבה בסוגיית המשבר בקרים, אך הבהיר כי לעולם לא יסכים לסיפוח חצי האי לרוסיה. "הקרמלין בפניקה מאוקראינה דמוקרטית ואירופאית ולכן מתנהג בתוקפנות"
נשיא אוקראינה הזמני, אלכסנדר טורצ'ינוב, אמר היום (יום ב') כי ארצו מוכנה לנהל משא ומתן עם רוסיה בנושא המשבר בקרים, אולם הדגיש כי לעולם לא יסכים לסיפוח חצי האי לרוסיה. "אנחנו מוכנים לשיחות, אבל לעולם לא נשלים עם סיפוח השטח שלנו", אמר טורצ'ינוב בנאום לאומה ששודר בטלוויזיה. לדבריו, כל פעולה שמסיתה לחוסר סדר באוקראינה תיחשב ל"סיוע לתוקפן הצבאי ופשע נגד המדינה".
תושבי קרים בחרו בפוטין: "95% בעד רוסיה"
עוד חדשות בעולם :
רצח הבוס בטברנה: "העלה תמונתי לפייסבוק"
"תקוו בשבילנו שהעם הסורי ינצח"
רעש אדמה עז 10 ק"מ מבברלי הילס
קהיר: צעיר עם קעקוע מגן דוד חשוד בריגול
"הקרמלין בפניקה מאוקראינה דמוקרטית ואירופאית וזה מסביר את התוקפנות שלו בקרים", אמר טורצ'ינוב. "הממשלה הרוסית חולמת להקים מחדש את האימפריה. הם בפניקה מהדוגמה האוקראינית, שם חיו האנשים תחת משטר טוטליטרי. הקרמלין מפחד מאוקראינה דמוקרטית, אירופאית ומשגשגת שנמצאת בתהליך של הקמה על ידנו. זה המניע האמיתי של התוקפנות", אמר הנשיא הזמני מקייב. מנגד, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין חתם הערב על צו לפיו רוסיה מכירה בחצי האי קרים כמדינה עצמאית. כך נמסר בהודעה שפרסם הקרמלין.
משרד החוץ האוקראיני הודיע כי השגריר במוסקבה יוחזר לקייב לצורך התייעצות, בעקבות תוצאות משאל העם בחצי האי קרים שבו הצביעו 96 אחוזים בעד סיפוח חצי האי לרוסיה.
ארה"ב והאיחוד האירופי: משאל העם אינו חוקי
ארצות הברית והאיחוד האירופי טוענות בתוקף שמשאל העם בקרים איננו חוקי והטילו מוקדם יותר סנקציות על רוסיה ועל גורמים אוקראינים, בהם הנשיא המודח ויקטור ינוקוביץ'.
"הטלת הסנקציות משגרת מסר חזק לממשלת רוסיה שיש תוצאות לפעולותיה ולהפת הריבונות של אוקראינה, לרבות פעולות תמיכה במשאל העם הבלתי-חוקי בקרים", נמסר בהודעת הבית הלבן. עוד נמסר כי הפעולות מהוות אזהרה לרוסיה שאם לא תציית להתחייבויות הבינלאומיות ותחזיר את כוחותיה לבסיסים,
ארה"ב מוכנה לנקוט צעדים נוספים כדי לכפות תשלומים מדיניים וכלכליים נוספים".
טורצ'ינוב עצמו כינה את משאל העם שנערך אתמול "פארסה" והוסיף: "רוסיה מנסה לחפות על האגרסיביות שלה בחצי האי קרים באמצעות משאל עם, שלעולם לא יוכר על ידי אוקראינה או כל מדינה אחרת בעולם".
הפרלמנט האוקראיני אימץ בבוקר צו נשיאותי המורה על ניוד חלקי של 40 אלף חיילי מילואים. מהלך זה בא לאחר שהפרלמנט בקרים ביקש רשמית מרוסיה להסתפח אליה והכריז על עצמאות, על הלאמת כל הנכסים האוקראינים שבאזור ועל הכרה ברובל הרוסי כמטבע הרשמי בקרים.
בהצהרה שנשא מהבית הלבן מסר אובמה כי משאל העם שנערך בחצי האי קרים איננו חוקי ושרק לאוקראינים יש זכות לקבוע את גורלם. הנשיא האמריקני אמר שארצו תומכת בבידוד רוסיה לאחר שהפרה את החוק הבינלאומי באוקראינה, והוסיף כי מטרתן של הסנקציות שמוטלות על בכירים רוסים היא להבהיר לרוסיה שפעולותיה באזור לא מקובלות על הקהילה הבינלאומית ושאם תבחר להמשיך בדרך זו יוטלו עליה סנקציות נוספות.
אובמה הזהיר מסנקציות נוספות נגד רוסיה ואמר ש"המשך מעורבותה הצבאית באוקראינה רק תעמיק את הבידוד הדיפלומטי שלה ותגבה מחיר כבד נוסף מהכלכלה הרוסית". נשיא ארה"ב ציין כי תגובת ארצו תהיה "בהתאם לבחירת רוסיה אם ללכת להסלמה או להתמתנות. אני עדיין מאמין שאפשר ליישב את המשבר בדרך דיפלומטית".