שתף קטע נבחר

 

פרס ישראל לבתו של הרב עובדיה יוסף

הרבנית עדינה בר שלום תקבל פרס מפעל חיים על תרומה לחברה ולמדינה בשל "עשייתה פורצת הדרך לגישור על שסעים". "הזכייה מהולה בצער", אמרה ל-ynet. לצדה יקבל את הפרס אבי נאור, מייסד עמותת "אור ירוק"

מעשה אבות, סימן לבנות: 45 שנה אחרי שהרב עובדיה יוסף זכה בפרס ישראל, תקבל את פרס ישראל על מפעל חיים בתו, הרבנית עדינה בר שלום. שר החינוך, הרב שי פירון, הודיע היום (ג') כי בר שלום היא כלת הפרס לתשע"ד, לצד מייסד עמותת "אור ירוק", אבי נאור. שניהם יקבלו את הפרס על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה. פירון קיבל את המלצת ועדת הפרס, בראשותה של פרופ' גבריאלה שלו. חברי הוועדה לצדה היו שלמה דברת, גבריאל נדאף, פרופ' זהבה סולומון ויואל פלדשו.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו  

 

בנימוקי הוועדה נכתב כי בר שלום ראויה לפרס "בשל עשייתה פורצת הדרך לגישור על שסעים ופערים חברתיים וקידום ושילוב בין אורח החיים החרדי לפתיחות חברתית ולהשכלה גבוהה. בר שלום באמונתה הובילה למיזמים שבהם בני החברה החרדית רוכשים השכלה לצד לימודי תורה כאמצעי למוביליות חברתית והשתלבות במעגל העבודה. היא השכילה לנווט במים סוערים על השקפות מנוגדות ומחלוקות עזות ולהעלות תרומה חברתית משמעותית באחר".

 

דקות לאחר ההודעה על זכייתה בפרס שיינתן לה ביום העצמאות, אמרה בר שלום ל-ynet: "אני מאוד מתרגשת. ההחלטה הפתיעה אותי ואני מודה מאוד לאלה שבחרו בי".

 

היא הוסיפה מיד כי הזכייה מהולה בצער: "כל חיי רציתי שאם יקרה משהו משמח בחיים שלי, אז שאבא יהיה לצדי. אני מקווה שלמעלה הוא רואה את זה ושמח שהבאתי לו ולמשפחה כבוד. כשאבא קיבל את הפרס בעצמו הייתי בת 6 ואמרתי לעצמי שהלוואי ואבא יתגאה בי בעשיית הטוב ובדאגה לאחר. הוא רצה לשנות את העולם ואני עוזרת לו. זה סוג של סגירת מעגל שהתרחשה רק בזכות הבית שבו גדלתי". בר שלום אמרה כי תמשיך בעשייתה למען קירוב לבבות.

"אני מקווה שאבא רואה את זה". הרבנית בר שלום (צילום: גיל מזומן) (צילום: גיל מזומן)
"אני מקווה שאבא רואה את זה". הרבנית בר שלום(צילום: גיל מזומן)

הרבנית בר שלום נולדה בירושלים, ובגיל 3 עברה עם הוריה למצרים בשל שליחות ציבורית של אביה. כשחזרו לארץ נדדה המשפחה בין מחוזות שונים בארץ, בכל פעם לצורך שליחות אחרת של הרב. בהודעת משרד החינוך נאמר כי "השליחות הציבורית נטמעה ברוחה ובנפשה של עדינה, ומאז ועד היום הפעילות הציבורית היא חלק בלתי נפרד מחייה".

 

עוד נאמר בנוגע לרבנית, שמכהנת גם בתפקיד חברת המועצה הציבורית של "יוזמת ז'נבה", כי "מאז ומתמיד הייתה אישה חרדית בלתי שגרתית, דבר שבא לידי ביטוי בלימודי עיצוב האופנה בשנקר, בהם החלה כשהייתה כבת 30. רצונה האמיתי היה ללמוד פסיכולוגיה, אולם מתוך צניעות וכיבוד בעלה, בחרה מסלול אחר, בלתי רגיל אף הוא. בשנות התשעים, אל מול התנגדויות שעלו בחלק מהציבור לאורחות החיים והערכים החרדיים כפי שיוצגו על ידי חברי תנועת ש"ס, החלה בחשבון נפש מעמיק אל מול החברה בה גדלה ואליה היא משתייכת".

 

נאור והנשיא פרס. "העמותה היוותה גורם בירידה במספר ההרוגים" (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
נאור והנשיא פרס. "העמותה היוותה גורם בירידה במספר ההרוגים"(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

בהודעה על זכייתו של נאור בפרס נכתב כי "הוא מהאבות המייסדים של תעשיית ההיי-טק הישראלי. הוא בחר להקדיש את מיטב מרצו וכספו ליוזמות פורצות דרך בתחום המאבק בתאונות הדרכים ובתחום החברה

 בישראל. נאור הקים ומימן את עמותת 'אור ירוק', שמובילה בהצלחה למאבק יסודי ומעמיק בתאונות הדרכים והיוותה גורם מרכזי בירידה משמעותית במספר ההרוגים בשנה לאורך שנים".

 

עוד צוין לגבי נאור כי "הוא משקיע במגוון רחב של פעולות חברתיות פורצות דרך בקרב נוער בסיכון ואוכלוסיות מוחלשות. בפעילותו מעמיד סטנדרטים חדשים של מעורבות עמוקה וניהול ברמה הגבוהה ביותר ובכך מהווה מוביל דרך במעורבות חברתית במגזר השלישי".

 

נאור סיפר ל-ynet: "השר התקשר והודיע לי באופן אישי. העובדים, המתנדבים ואני לא תמיד מקבלים פידבקים על העשייה שלנו בניגוד לאנשים שמתנדבים עם ילדים וחולים לדוגמה. אצלנו הנתונים בסוף מתרכזים לסטטיסטיקה בדפי אקסל. זאת עבודה סיזיפית שהיום, אחרי קבלת הפרס, נותנת הרבה כוח להמשך הדרך. הפרס אומנם ניתן לי באופן אישי, אבל חשוב להזכיר את העבודה הקשה של העובדים והמתנדבים שלנו שהצילה חיים של אנשים רבים".

 

גלעד מורג ושחר חי השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
הרבנית בר שלום
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים