עובדי רשות השידור: לא משתיקים את ערוץ 1
בעקבות ההכרזה על סגירת רשות השידור, הגיעו מאות עובדים לכנס מחאה. גאולה אבן, שהיתה בין הנואמים, מתחה ביקורת חריפה על שר התקשורת גלעד ארדן
אבן גם רמזה בדבריה כי קבלת משרה ברשות השידור החדשה תהיה תלויה בהתקרבות לגורמים פוליטיים נכונים. "אין ספק שהדברים של גאולה היו חשובים מאוד", אמר גורם ברשות השידור, "עם זאת, אי אפשר להתעלם מהקשר האישי, שלה וזה בא לידי ביטוי גם בדברים שלה".
מתוך הקמפיין של עובדי רשות השידור
גם מגישת מהדורת "יומן" איילה חסון דיברה בכנס, ופתחה בידיעה חדשותית הקשורה בפרשת הרפז, אולי בניסיון להוכיח שמהדורת החדשות של הערוץ הראשון עדיין רלוונטית. "נכון שיש תופעות פסולות ברשות השידור", אמרה חסון, "אבל צריך לתקן אותן ולא לסגור". בין הנואמים הנוספים היה המשפטן מרדכי קרמינצר, שטען כי ועדת לנדס לא תצליח לנתק את הקשר הפוליטי מהשידור הציבורי.
מלבד כנס המחאה צפויים צעדים נוספים: מחר יפגינו אנשי הרשות בכנסת, וכמו כן פרסמו העיתונאים סרטונים שבהם הם מסבירים את החשיבות של רשות השידור, ומדברים על מקום העבודה שעומד להיסגר.
אנשי הרשות מוחים, כאמור, נגד סגירתה, לאחר שלפני כשבועיים הודיע שר התקשורת גלעד ארדן כי הוא מתכוון ליישם את המלצות ועדת לנדס. המלצות אלו קראו לבטל את תשלום אגרת הטלוויזיה, לסגור את רשות השידור ולהקים גוף שידור ציבורי חדש, שיכלול בתוכו שלושה ערוצים - ערוץ ממלכתי, ערוץ בשפה הערבית וערוץ ילדים שימוזג עם הטלוויזיה החינוכית. במסגרת מהלך זה צפויים עובדי רשות השידור לקבל מכתבי פיטורים, והעסקתם מחדש תיבחן על ידי השר ארדן. כדי שהמסך לא יוחשך בין סגירת הרשות הנוכחית להקמת הבאה - תוקם מנהלת מקצועית שתהיה אחראית על השידור הציבורי.