מסלול עמלות מוזל בפועלים: 22 ש' בחודש
בנק הפועלים הוא הראשון מבין הבנקים, המפרסם את מחירי מסלולי העמלות, אותם יחוייבו הבנקים להציע ללקוחות בעוד שבועיים. עלות סל מורחב הכולל 60 פעולות עומדת על 22 שקלים בחודש. סל מורחב פלוס: 32 שקל. מדובר במחיר נמוך מהצפוי
שבועיים לפני כניסתה לתוקף של תוכנית מסלולי העמלות בחשבון העו"ש, מפרסם בנק הפועלים את מחירי המסלולים, שינועו בין 10 שקלים ל-32 שקל לחודש. הפועלים הוא הראשון מבין הבנקים שמפרסם את מחירי המסלולים.
- חשבון עו"ש: מתכוננים לקראת סלי העמלות
מחיר המסלול המורחב, הכולל 10 פעולות פקיד ו-50 פעולות בערוץ ישיר, יהיה בבנק הפועלים 22 שקל.
מחיר המסלול המורחב פלוס, יהיה 32 שקל והוא יכלול את השירותים הניתנים במסלול המורחב וכן יאפשר ללקוחות לבחור בין שתי חבילות שירותים: הראשונה, כוללת ביצוע פעולות אוטומטיות בחשבון על פי הגדרת הלקוח, והשנייה מאפשרת לרכז את כל החיובים השוטפים למועד קבוע בחודש, כוללת שירות הודעות מידיות וכרטיס נטען בכסף שניתן להעביר לבני משפחה מגיל 14.
כבר לפני חודשיים מיתג הבנק את השירותים הלו תחת השם UP, והם ניתנו בחינם ללקוחות לתקופת "התנסות". כעת יוצעו השירותים למי שיצטרף למסלול המורחב פלוס, ללא תשלום נוסף.
הבנק הודיע גם על השקת מסלול המותאם לעסקים קטנים "UP עסקי", שיעלה 32 שקל ויכלול את התוכנית המורחבת, וכן שירות הודעות מיידיות, כרטיס נטען בכסף וכרטיס אמריקן אקספרס ביזנס.
מחיר נמוך מהציפיות
בחטיבה הקמעונאית בבנק הפועלים, בניהולו של אריק פינטו, שהוביל את המהלך, מציינים כי מדובר בהפחתת עלויות של 50%-80% ממחירי התעריפון, והמהלך יחסוך ללקוחות עשרות מיליוני שקלים בשנה, שכן שווי המסלול המורחב, הכולל 10 פעולות פקיד ו-50 פעולות בערוץ ישיר, מגיע כיום ל-132.5 שקל בחודש (מחיר התעריפון המלא).
עם זאת יש לציין כי רבים מהלקוחות מקבלים הנחות שונות ואינם משלמים את מחיר התעריפון. על פי הנתונים שמפרסם בנק ישראל עלות העו"ש הממוצעת היא של 13.9 שקל בחודש – כולל סטודנטים, צעירים, חיילים ואוכלוסיות נוספות שאינן משלמות כלל עמלות עו"ש.
מניתוח נתונים שביצע הבנק עולה כי שני קהלים רחבים ייהנו ממהלך זה. הראשון הוא קהל משקי הבית - זוגות צעירים בגילאי 30-40, עם שתי משכורות, המשלמים בממוצע יותר מ-30 שקל בחודש על ניהול חשבון העו"ש. והקהל השני הם עסקים קטנים, שמשלמים כיום בממוצע 57 שקל בחודש.
יש לציין כי תמחור החבילות כפי שהציג בנק הפועלים, מפתיע וההערכות היו כי מחיר החבילות המורחבות יהיה גבוה יותר.
ההערכות הן כי כניסתה לתוקף של תוכנית המסלולים הכוללת גם הגבלת העמלה במסלול הבסיסי וכן הורדת עמלת המינימום לניהול חשבון ב-50% - הוראה נוספת של הפיקוח שתיכנס לתוקפה בחודש אפריל, תסב לבנק הפועלים אובדן הכנסות של עשרות מיליוני שקלים. עבור חמשת הבנקים הגדולים מדובר באובדן הכנסה מצרפי של יותר מ-300 מיליון שקל.
מסלולים אלה יצטרפו לתעריפון הקיים בכל בנק ולא יחליפו את העמלות המצויות בו, כך שתמחור השירותים עבור לקוח שלא יהיה מעוניין להצטרף לאחד המסלולים, יישאר לפי השיטה הקיימת היום, וכן כל פעולה מעבר למספר הפעולות הנכללת בתוכנית – תתומחר על פי התעריפון.
בכל מקרה, כל לקוח יוכל לעבור משיטת חיוב אחת לאחרת בתחילת כל חודש קלנדרי, בכפוף למתן הודעה מראש. החיוב עבור המסלול יתבצע על בסיס חודשי, בתחילת כל חודש, עבור החודש שקדם לו.
ציון קינן, מנכ"ל בנק הפועלים, אמר בעקבות המהלך "חשבון העו"ש הוא מוצר יסוד בהתנהלות הפיננסית של כל משק בית ועסק קטן. המהלך עליו אנו מכריזים היום הוא בשורה צרכנית שמאפשרת לכל לקוח פרטי, משק בית ועסק קטן לקבל שירותי עו"ש במסלולים ברורים ושקופים, בהתאמה לצרכיו ובתמחור אחראי ואטרקטיבי. מזה שנים, בנק הפועלים הוא הזול יותר בעמלות העו"ש מבין הבנקים הגדולים, ואנו רואים מחויבות להמשיך להוביל בשירותי בנקאות מקצועיים, מתקדמים וחדשניים".
קינן הוסיף: "המפקח על הבנקים, מר דודו זקן, מוביל בשנים האחרונות מהלך להפחתת העמלות, ושיעורן אכן ירד בצורה ניכרת. אנחנו, בבנק הפועלים, החלטנו לא להסתפק בהנחיית המפקח, אלא להרחיב אותה משמעותית לטובת הצרכנים ולהשיק מסלולים שונים במחירים נמוכים שטרם נראו כמותם בבנקים הקמעונאיים הגדולים".