ההספדים יחכו, בארסה עדיין המלכה
הדיבורים על חילופי משמרות יידחו, האיכות של האלופה עדיין משחקת תפקיד ולא כל כך מהר היא תאבד את הכתר, לפחות כל עוד מסי חי ובועט
אפשר לחכות עם הדיבורים על חילופי שלטון. המכונה אמנם קצת חורקת, הכוכבים הולכים ומתבגרים, בעיות חדשות צצות השכם והערב, אבל ברצלונה עדיין המלכה. הניצחון 3:4 שהשיגה אלופת ספרד בקלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו הוכיח פעם נוספת שאסור להספיד אותה לעולם. לפחות כל עוד ליונל מסי חי ובועט.
ynet ספורט ברשתות החברתיות:
כשריאל מדריד וברצלונה משחקות זו מול זו הכדורגל הופך לשחמט. כל קבוצת על שכזו טועה מעט מאוד, כל טעות יכולה להכריע את ההתמודדות ולהחלטות האסטרטגיות של המאמנים יש משקל רב.
ריאל טעתה יותר ושילמה בגדול. המשחק היה בידיים שלה כאשר היא הוליכה 2:3, אבל הפנדל המיותר של סרחיו ראמוס על ניימאר עלול לעלות לה בזכייה בתואר. הכל נראה אחרת עד אז והתחלואים של בארסה בלטו במחצית הראשונה.
קרלו אנצ'לוטי הודה שטעה בקלאסיקו הקודם כאשר הציב את גארת' בייל כחלוץ. הפעם הוא הציב אותו באגף ונתן את המפתחות לקארים בנזמה. הצרפתי אמנם החמיץ, אבל החזיר את האשראי שקיבל בצמד שכבש.
מנגד, הבעיה ממנה סובלת ברצלונה בשנתיים האחרונות, מרכז ההגנה (בעיקר שליטה בכדורי גובה), בלטה גם במשחק הזה. חאבייר מסצ'ראנו וג'רארד פיקה לא סגרו היטב את בנזמה, ויקטור ואלדס הגיב באיחור והקטאלונים ספגו פעמיים במחצית הראשונה.
דני אלבס לא היה מסוגל להתמודד באותן דקות עם אנחל די מריה באגף ימין והמבוכה ניכרה בהגנת בארסה. מוזר היה לראות את בנזמה מגיע לכל כדור גובה, גם כשעמד בין שני הבלמים. שחקני בארסה חששו מכריסטיאנו רונאלדו וגארת' בייל, אבל קיבלו ב-45 הדקות הראשונות על הראש בעיקר מבנזמה ואנחל די מריה.
אם בתקופת גווארדיולה היה לבארסה לא רק את מסי, אלא גם את המנהיגות והשקט של קרלס פויול במרכז ההגנה והגאונות של צ'אבי ואינייסטה במרכז השדה, כיום בעיקר מסי מחזיק אותה בתמונה.
בעל בית בהגנה כמו פויול לא נראה כמו פעם. צ'אבי מתקשה בגיל 34 להחזיק 90 דקות בקצב המסחרר (מעניין אם לא יגיע מותש למונדיאל) ולהראות את אותה היכולת מלפני ארבע וחמש שנים. כיום אם מסי לא מציג משחק גדול בארסה בבעיה, אבל לקלאסיקו הוא לא שכח להגיע וגם אינייסטה היה שם כשהיו צריכים אותו.
כשפפ גווארדיולה הציב בזמנו את אנדרס אינייסטה באגף שמאל הוא ספג ביקורות והחזיר אותו לקישור. טאטה מרטינו שלף את הרעיון מהבוידם, העביר את ניימאר לאגף ימין
וקיבל מהכוכב הוותיק את מה שרצה. שער מהיר בפתיחה וסחיטת פנדל.
הקלאסיקו הראשון היה של ניימאר. אז בקאמפ נואו הוא כבש, בישל והיה כוכב הניצחון של בארסה. הפעם הכדרורים שלו באגף היו בלתי אפקטיביים במספר מקרים עד שהוא תיקן בפנדל שסחט.
קרלו אנצ'לוטי מאמן קפדן ששם דגש על כל פסיק בהגנה. דניאל קרבחאל טעה פעמיים וספג ממנו נזיפות. השער הראשון של בארסה נכבש באשמתו הישירה של המגן, שעמד קרוב מדי לפפה במקום להיצמד לאינייסטה. גם השני של האורחים היה למעשה בעקבות הרחקה לא טובה שלו.
שחקני ריאל מדריד התחלפו בשמירה על מסי (פעם לוקה מודריץ' מילא את התפקיד ופעם צ'אבי אלונסו) ומשך דקות רבות הצליחו להרחיקו מהשער. כידוע זה לא מספיק ושנייה של חוסר ריכוז תמיד מאפשרת לארגנטיני לבשל או להבקיע.
שתי הקבוצות משחקות במערך 4-3-3, אבל בשיטה שונה לגמרי. בעוד שריאל משחקת עם חלוץ ושחקני הקישור האחורי שלה מרוכזים בהפעלת לחץ ואירגון משחק ההגנה
, בארסה ממשיכה בשיטה המסורתית של שלישיה קדמית, כשבכל פעם אחד משחקניה נכנס לרחבה על מנת לקבל מסירה והקשרים עסוקים בהנעה בלתי פוסקת של הכדור.
את כריסטיאנו רונאלדו הצליחו שחקני בארסה לעצור, עד שהוא קיבל כדור סמוך לרחבה והשופט שרק בטעות לפנדל. מהעבר השני אונדיאנו מאיינקו לא טעה בפנדל הראשון של בארסה וסרחיו ראמוס היה ראוי לאדום בעבירה המיותרת.
בעשרה שחקנים זה כבר היה סיפור אחר. ריאל התקשתה לעצור את הנעת הכדור של ברצלונה ב-11 מול 11, אז על אחת כמה וכמה בחיסרון מספרי.
פדרו נכנס במטרה לנצל זאת וליצור מרווחים ומצבים ליד השער, אנצ'לוטי עבר אחרי ההרחקה ל-4-4-1, כאשר בייל נסוג לאחור, רפאל וראן נכנס כבלם במקום בנזמה שיצא ורק רונאלדו נשאר מקדימה.
בכך ניסה האיטלקי לחזק את הקישור על מנת להגביל את הנעת הכדור של בארסה, אבל בנסיבות אלה איבדה ריאל את היתרון שהיה לה קודם באגפים עם בייל ודי מריה. ריאל עשתה את הכל על מנת להאט את הקצב, אבל זה היה עניין של זמן עד הטעות הבאה. וכשעושים טעויות מול מסי ואינייסטה משלמים בגדול.
המאבק בצמרת הליגה הספרדית בין שלוש הגדולות לא הסתיים גם אחרי אחד ממשחקי הקלאסיקו הגדולים של העשור. נותר טעם של עוד, אי אפשר לבטל את הסיכויים של אתלטיקו מדריד וההכרעה עדיין רחוקה.