שתף קטע נבחר

 

נזקי השביתה במשרד החוץ: "הפכתי בן ערובה"

ישראלים שפקדו את נציגויות משרד החוץ ברחבי העולם חשים את ניצוצות הנזקים של שביתת העובדים. תייר ישראלי בתאילנד: "איבדתי דרכון, ארוסתי יצאה ואני נשארתי כאן לבד. אם לא יקרה נס, לא אגיע לחתונת גיסתי לעתיד"

"אני מאוד מאוכזב, אני מאוד כועס, אני מרגיש בן ערובה". ביום השני להשבתה של עובדי משרד החוץ ניכרים סימני העצבנות של הישראלים. אחרי שוועד עובדי המשרד החריף את צעדיו וקבע כי כל 103 הנציגויות של ישראל בעולם יושבתו, נקלעו תיירים ישראלים רבים למצוקה. סטיוארט וולמן, שנמצא בתאילנד, נתקל בדלת סגורה בשגרירות בבנגקוק: "אני תקוע כאן, נגנב לי הדרכון, ואין לי שום אפשרות לחזור לארץ", סיפר היום (ב') וולמן לאולפן ynet.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

נזקי השביתה במשרד החוץ: "הפכתי בן ערובה"    (צילום: אורי דוידוביץ' וניצן דרור)

נזקי השביתה במשרד החוץ: "הפכתי בן ערובה"    (צילום: אורי דוידוביץ' וניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

משרד החוץ בירושלים נסגר הרמטית והעובדים המוחים מונעים כניסה למקום, כולל של השר אביגדור ליברמן. מנכ"ל המשרד, נסים בן-שטרית, הביע תמיכה במאבק העובדים. בשל השביתה החליט שר הביטחון משה (בוגי) יעלון לבטל את ביקורו באיטליה, שתוכנן להתקיים בשבוע הבא. העובדים, שנאבקים על תנאי השכר, הודיעו כי הם שובתים עד שייענו דרישותיהם.

 

קובי בר נתן, סגן בכיר של הממונה על השכר באוצר, אמר בתגובה לטענות עובדי משרד החוץ כי "אנחנו כמעט נענינו לכל הדרישות שלהם. לא הסכמנו לתת תוספות שכר לעובדים הבכירים כמו שהוועד ביקש, וצריך להזכיר, שהשכר הממוצע של העובדים האלה הוא יותר מ-20 אלף שקל, זה שכר מאוד גבוה".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

למרות דברי הבכיר במשרד האוצר, עובדי המשרד מציגים נתונים אחרים לגמרי. כך למשל סימונה הלפרין (44), ראש הנציגות לענייני כלכלה ותרבות בטייוואן. הלפרין, נשואה ואם לחמישה שעובדת בטאיפיי זה שלוש שנים וחצי, רחוקה מלקבל שכר נטו שעולה על חמש ספרות. "אני כבר 20 שנה במשרד החוץ. התחלתי כנשואה טרייה ללא ילדים בשליחות הראשונה לקזחסטן, ויצאנו לשם עם המון אידיאליזם. היו קשיים במהלך השנים אבל את מקבלת את כל הקשיים האלה כחלק מהאתגר".

 

עם הגעתה לשליחות בקוריאה נאלצה המשפחה לקצר את שהותה במקום מכיוון שלא עמדה בהוצאות הכלכליות. "בסוף החודש כבר לא יכולנו ללכת למכולת", סיפרה הלפרין, "ולכן החלטנו לחזור לארץ. זו בדיחה מה שמספרים באוצר, בהתחלה הממונה על השכר דיבר בראיונות בתקשורת על שכר ממוצע של 17 אלף שקל ועכשיו מדברים על 20 אלף שקל. הלוואי שזה היה צומח כך גם במציאות, אבל השכר שלי, אחרי 20 שנה, עם תואר שני בהצטיינות וקורס צוערים, כולל כל התוספות הסוציאליות, מגיע ל-13 אלף שקל ברוטו, אבל בנטו אני מגיעה ל-9,000-8,500 שקל".

 

לדברי הלפרין, התנאים הרעועים פוגעים בייצוג הדיפלומטי: "אנחנו מאבדים לאט לאט את האנשים הטובים. אלה שאין להם את ההורים שיכולים לתמוך בהם ואת החסכונות שיכולים לגבות אותם, לא יכולים להרשות לעצמם להישאר ולייצג את המדינה".

הופרדו. אמיר יעקובסון ודור ריימונד ()
הופרדו. אמיר יעקובסון ודור ריימונד

אמיר יעקובסון (30) וארוסתו דור ריימונד תכננו במשך כשנה את נסיעתם לתאילנד. לפי התוכנית, בני הזוג היו אמורים לחזור לישראל בשבוע שעבר כדי להשתתף בחתונה משפחתית, אבל שביתת עובדי משרד החוץ הפרידה ביניהם. "הדרכון שלי נגנב בדרך מבנגקוק לקוטאו", שחזר יעקובסון. "מיד התקשרתי לשגרירות ישראל בבנגקוק, עדכנתי אותם, ואמרו לי להמשיך את החופשה באיים ולהגיע לבנגקוק ב-8 במרס כדי להוציא דרכון חדש. בנוסף הוויזה שלי לתאילנד הסתיימה ב-10 במרס, עדכנתי את אנשי השגרירות ואמרו לי לא

 לדאוג ושהכול יהיה בסדר".

 

יום לפני המועד שקבעו עם השגרירות, הגיעו בני הזוג לבניין השגרירות בבנגקוק וגילו להפתעתם כי העובדים פתחו בשביתה. "הם אמרו שהם מצטערים על העיצומים אבל לא יכולים לעזור לנו", סיפר יעקובסון. "מאז אני מנסה לצאת מכאן לישראל בכל דרך אפשרית". בעוד יומיים אמורה להתקיים חתונת אחותה של ריימונד, שנחתה בישראל בשבוע שעבר ומאז נפרדו השניים. "היא יצאה כבר כי לא הייתה לה ברירה ואני נשארתי לבד", מוסיף יעקובסון. "אם לא יקרה נס כנראה שלא אגיע לחתונת גיסתי לעתיד, זאת עוגמת נפש מאוד קשה".

 

הארוסה ריימונד אמרה: "אנחנו כבר ממש אובדי עצות. התאילנדים כבר מתייחסים אליו טוב יותר מנציגי השגרירות. אחותי מתחתנת עוד יומיים וארוסי תקוע בתאילנד כבר יותר משבועיים, ובכל יום חוטף קנסות על שהייה בלתי חוקית על לא עוול בכפו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נחשון פיליפסון
כאן שביתה. משרד החוץ בירושלים, היום
צילום: נחשון פיליפסון
מומלצים