שתף קטע נבחר

 

קצין אישר תוספת שכר בניגוד לפקודות - וקודם

ל-ynet נודע כי קצין בחיל האוויר אישר תוספת שכר לא חוקית לאנשי קבע. מפקדו בטייסת תחזוקה "נתן יד" לדבר. למרות המלצת מצ"ח, השניים לא ננזפו - והקצין שאישר תוספת קודם. הנגד שחשף את הפרטים פוטר מצה"ל

קומבינת השכר, הקצינים שלא נענשו ו"חושף השחיתות" שפוטר: המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) קבעה כי שני קצינים בחיל האוויר היו אחראים לתוספת שכר בשיעור של 8%, שניתנה בשנים האחרונות בניגוד לחוק בבסיס החיל בצפון. אף על פי שהמקרה נחשף לפני כשנתיים, אנשי הקבע לא נדרשו עד היום להשיב את הכספים, אחד הקצינים "הסוררים" קודם - ואילו הנגד שחשף את הדברים פוטר באחרונה משירות בצה"ל בגלל חוות דעת שליליות.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

החקירה במצ"ח נפתחה בעקבות התלונה שהגיש רס"מ שלומי אלון. באכ"א טוענים כי אלון, שהסתכסך עם מפקדיו בשנים האחרונות, חשף את הליקוי רק מפני שלא נמנה עם מקבלי תוספת השכר. בימים הקרובים תדון ועדת ערר במשרד הביטחון בבקשה שהגיש למנוע את פיטוריו מהצבא.

 

במצ"ח ייחסו לקצין בדרגת רב סרן עבירה של חריגה מסמכות ביודעין. הממונה עליו, קצין בדרגת סגן אלוף המשמש כמפקד טייסת תחזוקה, נחשד כי התרשל בכך שלא פיקח על הנעשה ביחידתו. בתום החקירה הוחלט במצ"ח שלא להגיש כתבי אישום נגד השניים, אך יחד עם זאת הומלץ לחיל האוויר לנזוף בהם. למרות ההמלצה המפורשת, בחיל האוויר התעלמו מהדברים. ואם לא די בכך, הקצין בדרגה הזוטרה יותר אף קודם באחרונה לדרגת סגן אלוף. עם זאת, החיל פתח בבדיקה מקיפה בכל בסיסיו כדי למנוע מקרים דומים.

 

פרטי החקירה במצ"ח תיארו תמונה מטרידה שחשפה כיצד הקצין האחראי הצליח באופן שרירותי וללא פיקוח להעניק לפקודיו את תוספות השכר. החקירה העלתה כי הקצין הכליל עוד ב-2009 בניגוד לפקודות כמות ימי תורנות חודשית גדולה עבור אנשי הקבע, באופן שיעניק להם את התוספת שמוגדרת בצבא "רמת פעילות ג'".

 

"חישוב זה אינו לפי הפקודות" 

במייל שהועבר לאנשי הקבע בנושא צוין: "בימים שבהם יהיה בכך קושי, נסתדר. חישוב זה אינו לפי הפקודות". סרן נתנאלה בוטבול, ראש תא פעילות במחלקת הפרט באכ"א, ציינה בעדותה במצ"ח כי "הזנת 'רמת פעילות ג'' לאנשי הקבע מראה בבירור סטייה מהנוהל המחייב, ולא תואמה עם המחלקה הרלוונטית באכ"א. אין זאת גם בסמכות של מפקדי יחידות לאשר תוספת זו כפי שנעשה כאן".

 

מנגד, גורמי הבסיס שנחקרו טענו כי "במקרים רבים היה קיזוז שעות תורנות בשל הישארות אנשי הקבע בבסיס בשעות מאוחרות. מדובר למעשה בהחמרה נגד אנשי הקבע, שכן הם נדרשו בנוהל החדש לחתימה יומית במקום חתימה חודשית. התכלית הייתה להשאיר את אנשי הקבע בבסיס בשעות הערב". מפקד טייסת התחזוקה טען להגנתו כי סמך על הקצין הזוטר ממנו בבדיקת הזכאות הפרטנית.

 

במהלך החקירה במצ"ח הוצגה הקלטה שבה נשמע טכנאי בבסיס מודה כי חבריו יוצאים מהבסיס בשעת צהריים, ובכך לא ממלאים את דרישת הזכאות לתוספת השכר. "הייתה כאן הגמשה של הקריטריונים, ובכלל זה הקדמה של שעת סיום העבודה", קבעו חוקרי מצ"ח, "לא הייתה ביקורת ממשית על העמידה בזכאות. מפקד הטייסת לא וידא עמידה זו בזכאות, שכן זכאות זו נקבעה מראש. היה עליו לקיים מנגנון פיקוח, מה שלא נעשה, ובכך נתן יד לסטייה מהנוהל החריג".

 

רס"מ אלון, שנמצא כעת בחופשת שחרור, הציג בערעור הקלטות של מפקדיו שציינו כי הוא "עובד מעולה". בנוסף נטען בהקלטות כי הטענות לתפקוד הלקוי מצדו נוגעות במפורש לתלונה שהגיש במצ"ח. עוד צוין כי הוא "חושף שחיתות", שנענש על כך בפיטורים ובהתנכלות מצד מפקדיו.

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "המקרה שבנידון נחקר בשנת 2010 במסגרת חקירת מצ"ח שבסיומה הוחלט לנזוף במפקד הטייסת. כמו כן, הומלץ על הסדרת הפקודות והנהלים בסוגיית תוספות השכר בגין רמת פעילות, ובהמשך לכך נפתחה עבודת מטה באכ"א, אשר מצויה בשלבי אישור ויישום סופיים".

 

בהמשך לכך, יצוין כי בידי ynet מסמך של הפרקליטות הצבאית משנת 2012 המסכם את חקירת מצ"ח שנמשכה עד לאותה שנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
פוטר. רס"מ אלון
מומלצים