אליס שלזינגר: "איגוד הג'ודו ביקש לבצע לי בדיקה פסיכיאטרית דחופה במטרה לגרום לאשפוז כפוי"
המאבק בין איגוד הג'ודו לאליס שלזינגר מחריף: האיגוד פנה לפסיכיאטר המחוזי בבקשה לבדיקה דחופה, בטענה כי הגיע מידע שאם היא לא תקבל שחרור מהאיגוד, קיימת סכנה לחייה. הפסיכיאטר דחה את הפנייה. שלזינגר במכתב לשרת הספורט לבנת: "אסור לעשות דברים כאלה לספורטאי". האיגוד: "מניפולציה זולה ונבזית. שלזינגר משקרת במצח נחושה"
בעוד שאלת שחרורה של אליס שלזינגר מאיגוד הג'ודו נמצאת בבוררות, מסמכים שהגיעו לידי "ידיעות אחרונות" חושפים עליית מדרגה משמעותית במאבק בין הצדדים.
בשבוע שעבר פנה מנכ"ל האיגוד שגיא גור לפסיכיאטר מחוז ת"א, ד"ר עוזי שי, בבקשה לבצע לשלזינגר בדיקה דחופה, אך זו נדחתה.
שלזינגר אמרה אתמול ל"ידיעות אחרונות": "אני עדיין מנסה לעכל שאיגוד הג'ודו ביקש לשלוח אותי לבדיקה דחופה בכפייה. הם לא עשו את זה מדאגה. אני מוותרת על החיסיון הרפואי שלי בגלל שהמצב כואב לי. כתבתי ליו"ר האיגוד פונטי כבר לפני חצי שנה שמצבי הנפשי לא טוב והתחננתי שישחרר אותי. לא קיבלתי תשובה ממנו. הוא לקח לי הכל, עכשיו האיגוד רוצה לאשפז אותי בכפייה".
מה לדעתך האיגוד ניסה להשיג בפנייה לפסיכיאטר?
"בדיוק מה שהוא מנסה בשנה וחצי האחרונות, לשבור אותי ולעשות לי רע. זה בטוח לא לטובתי. חשוב לי שאנשים יידעו שאני לא משוגעת. כשהייתי צריכה לספר על כך להורים שלי לא ידעתי מאיפה להתחיל. זה נזק בלתי הפיך. אמשיך להילחם עד שאקבל מה שמגיע לי".
בעקבות פניית האיגוד לפסיכיאטר המחוזי, שלזינגר שיגרה מכתב לשרת התרבות והספורט, לימור לבנת, בו נכתב בין השאר: "ח"כ יואל רזבוזוב, כמי שמקורב אליו (יו"ר האיגוד משה פונטי, א.ד) באופן אישי עוד מימי הפעילות בנתניה ומצוי איתו ביחסים טובים, פנה אליו מספר פעמים, וגם בימים אלה, והבהיר לו את גודל האחריות שהוא לוקח, ואת המצב הנפשי הקשה שנגרם עקב כך שהוא כולא אותי אליו בדחותו את פניית משרד הספורט אליו.
"והתגובה של פונטי היא פנייה לפסיכיאטרים המחוזיים בבקשה לבצע בי בדיקות דחופות בכפייה, במטרה לגרום לאשפוז כפוי... אסור ליו"ר איגוד לעשות דברים כאלה לספורטאי. אנחנו לא עשויים מברזל, אולי ההפך הוא הנכון. המכתב שלו לפסיכיאטר המחוזי הוא טירוף הדעת. מה עוד צריך לקרות כדי שמישהו יעצור אותו?".
"חשש לקיום סכנה לחייה"
תחת הכותרת "חשש חלילה לקיום סכנה לחייה - בקשה לבדיקה דחופה", טען מנכ"ל האיגוד גור בפנייה לפסיכיאטר המחוזי כי לאיגוד הגיע "מידע מעו"ד אמיר רוזנברג, המייצג את גברת שלזינגר, אשר עלול להשתמע ממנו כי אם שלזינגר לא תקבל שחרור מהאיגוד, קיימת סכנה לחייה. כפי שאנחנו מבינים זאת, הוא בעצם אומר שהיא עלולה להתאבד".
בנוסף, כתב המנכ"ל כי "אנו פונים אליכם לבדוק לעומק את מצבה של שלזינגר ולעשות את כל הדרוש על מנת שחלילה לא תקרה פגיעה עצמית". במכתב אף ציין גור כי הנהלת האיגוד החליטה כי "ככל שמצבה הנפשי קשה מאוד, וישנה סכנה לחייה, ישקול האיגוד לתת לה את כל מבוקשה".
הפסיכיאטר המחוזי דחה את בקשת האיגוד, וציין כי מהפנייה לא עולה "אינדיקציה חוקית להתערבות בכפייה". בנוסף קבע ד"ר שי כי מבירור עם עורך דינה של שלזינגר עולה כי מעולם לא מסר מידע שממנו משתמע שקיימת סכנה לחייה. ד"ר שי בתגובה: "אני לא יכול להתייחס לנושא בגלל סודיות רפואית".
בינתיים, בהתאחדות הספורט ממשיך להתנהל הליך הבוררות בין שלזינגר לאיגוד הג'ודו. הבוררות מתקיימת בעקבות החלטת שופט בית המשפט המחוזי מרכז, שאליו הגישה שלזינגר תביעה לשחררה מהאיגוד כדי שתוכל לייצג מדינה אחרת. החלטת הבורר, עו"ד דוד גולן, צפויה להתקבל בקרוב.
בעקבות פניית "ידיעות אחרונות" הציג האיגוד מכתב שקיבל מח"כ יואל רזבוזוב, הטוען כי להבנתו ישנו חשש לחייה של שלזינגר. רזבוזוב אישר את הדברים: "קיבלתי פנייה מעו"ד רוזנברג, ומצאתי לנכון ששלזינגר נמצאת בסכנת חיים. פניתי לאיגוד וליו"ר משה פונטי כי הייתי מוטרד. ביקשתי לשחרר את אליס כי יש פה סכנה, חיי אדם חשובים יותר. גם אמרתי לעו"ד רוזנברג שהוא חייב ללכת לגורמים מוסמכים בטיפול בריאות הנפש ולפעול".
עו"ד רוזנברג מסר בתגובה: "לפני חודש בלבד טען פונטי בבית המשפט כי מצבה הנפשי של אליס והפגיעה הנגרמת לה בשל סירובו לשחרר אותה 'אינם רלוונטיים לשחרורה'. ממש באותה שעה, מאחורי הגב, בכוונה ברורה להמשיך לפגוע ולהכפיש את דמותה בציבור, פנו מהאיגוד לפסיכיאטר המחוזי כדי שיבצע באליס בדיקות דחופות.
"הדברים חמורים ביותר, גם נוכח העובדה כי פונטי התעלם במשך חודשים רבים מפניותיה הישירות של אליס, שבהן לא הסתירה את השלכות מעשיו. במשך חצי השנה האחרונה שיתפתי את ח"כ רזבוזוב במצבה ובמתרחש באיגוד, אבל האחריות היא על כולנו. אני שמח שרזבוזוב דוחה את הניסיון של פונטי להטיל עליו את האחריות לפנייה השערורייתית של איגוד הג'ודו לפסיכיאטר המחוזי".
איגוד הג'ודו: "לא ביקשנו בדיקה בכפייה"
מאיגוד הג'ודו נמסר בתגובה: "הסיפור הוא מניפולציה זולה ונבזית של עו"ד רוזנברג. האיגוד מעולם לא ביקש לערוך לשלזינגר בדיקה בכפייה. רוזנברג הוא זה שהפיץ שמועות כי מצבה הנפשי קשה, טען בכתב כי יש לו חוות דעת פסיכיאטרית על כך, ושהדבר מסכן את חייה. פנינו לפסיכיאטר המחוזי שבדק זאת מול עו"ד רוזנברג, שלמרבה הפלא שינה את עמדתו ולפתע טען כי אין סכנת חיים. ברגע אחד הוא טוען לסכנת חיים, ורגע אחר הוא טוען בפני גורמי בריאות הנפש כי מעולם לא אמר שיש סכנת חיים. איפה האמת?".
אמש נמסרה תגובה נוספת לדבריה של הג'ודוקא: "שלזינגר משקרת במצח נחושה, איש אינו ביקש אשפוז בכפייה ולא בדיקה בכפייה. מי שיזם את השמועות וכתב זאת היה עו"ד רוזנברג וזה מוכח גם בפנייתו הכתובה לחבר הכנסת יואל רזבוזוב, שני שקרים אינם שווים אמת. השקרים של שלזינגר + השקרים של רוזנברג נשארים שקרים גם אם נאמרים שוב ושוב. הם מנסים להשפיע על תוצאות הבוררות בצורה לא ראויה ונבזית".