שתף קטע נבחר
 

איך לא תתנו לפורצים להרוס לכם את החג

עושים את החג אצל הדודה? יוצאים מיד אחרי הסדר לחופשה? הפורצים יודעים את זה. מה בכל זאת אפשר לעשות כדי שלא יפרצו אליכם הביתה

יותר מ- 26,000 דירות נפרצות בשנה לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כלומר כל 20 דקות נפרצת דירה בישראל. התקופות המסוכנות ביותר הן חופשת הקיץ והחגים, כלומר, כשאתם לא בבית.

 

עוד בנושא:

תאונות בבית - הצד האפל של החופשה

זהירות האקרים! פורצים מתוחכמים במיוחד

השקעתם במנעול ומה עם החלון? מתקינים סורגים עוד היום

 

חלק מהפעולות למניעת פריצה במהלך חופשה קשורות למיגון הבית עצמו, וחלק מהן קשורות ללוחמה "פסיכולוגית". איך עושים את זה? פנינו למנעולן שלומי קוסטיקה, ולמנעולן עידן ג'רפי, שיתנו לנו קצת טיפים.

 

1. אל תפיצו את הבשורה על החופשה שלכם לכל המעוניין והלא מעוניין. הפורצים

 כיום מלקטים את המידע על החופשות שלכם בכל מקום: בתור בסופרמרקט או לבנק, בדוכן המרת הכספים וכמובן ברשתות החברתיות.

 

2. אם אתם מזמינים מונית, תנו כתובת הרחוקה כמה בתים מהכתובת המדויקת שלכם, כדי לא להפיץ ברשת הקשר של תחנת המוניות על הנסיעה הקרובה שלכם, למקרה שאחד הנהגים עובד בצמוד עם הפורצים.

 

3. דרך יצירתית ויעילה של הפורצים לדעת מי לא יהיה בבית היא לאתר את בעלי המזוודות ברכבת לשדה התעופה ולקרוא את הפרטים שעל התווית המחוברת למזוודה. אין קל מזה - מדובר באדם שבטוח טס לחו"ל והכתובת שלו מפורסמת לכל. הפתרון לנוסעים ברכבת הוא לחבר את התוויות למזוודות רק בשדה התעופה, רגע לפני מסירת המטען, כדי להפחית את הסיכוי לפריצה.

 

4. יש לכם שכן קרוב או בן משפחה הגר בסמיכות? בקשו ממנו לאסוף את הדואר עבורכם והפקידו בידם את המפתח לדירה כדי שיכנסו לבית מידי פעם, כדי להראות שהבית לא ריק. אם יש לכם טיימרים, כוונו את התאורה ואפילו את הטלוויזיה כדי שיפעלו מדי פעם.

 

פירצה קוראת לגנב (צילום: index open) (צילום: index open)
פירצה קוראת לגנב(צילום: index open)

 

5. אם אתם לא חוששים לבלגן את הבית בעצמכם - עשו זאת. פורץ שיגיע לבית הפוך לגמרי ולא יזהה במהירות איפה בדיוק קופסת התכשיטים או הלפטופ ויחשוב שכבר הקדימו אותו - יעזוב את הבית במהרה ובידיים ריקות.

 

כוח עליון - על יתרונות המנעול העליון

חוץ מהתנהגות נכונה יש גם לא מעט אפשרויות למגן טוב יותר את הבית עצמו. העיקרון בכל הנוגע לפריצות הוא פשוט למדי: הפורצים מחפשים את העבודה הקלה ביותר, כלומר דירה או בית עם מעט אמצעי הגנה ונקודת תורפה שקל לנצל. ככל שיש בפניהם יותר חסמים ומכשולים, כך יש יותר סיכוי לכך שהם לא ייגשו לבית. לכן, המטרה היא להתקין את אמצעי ההגנה המעודכנים והמתאימים ביותר לבית שלנו, כדי להפחית את הסיכוי לפריצה.

 

מנעול כספת, או מנעול עליון, הוא אמצעי ביטחון נפוץ ברבים מהבתים בישראל. הוא מכונה בין היתר מנעול ג'ואל ותפקידו לעכב את הפורץ עוד מספר דקות, בהן יוותר על הפריצה או ייתפס. קוסטיקה אומר כי לא כדאי לוותר על האמצעי הזה: "מנעול עליון הוא חובה בכל בית. הוא מגביר את רמת המיגון בצורה משמעותית".

 

אך גם למנעול זה יש לפורצים פתרונות, ג'רפי מסביר: "כאשר מדובר בפריצה אלימה, הדלת נפרצת לרוב באמצעות לום. כאשר הפורץ מזהה מנעול עליון הוא יודע שייקח לו עוד 2-3 דקות. אחד הכלים בהם הפורצים משתמשים לאחרונה הוא ג'ק הידראולי אותו הם גונבים מכבאיות. הג'ק יוצר לחץ וקורע את המנעול".

 

ג'רפי אומר שבכל זאת יש מה לעשות: "הדור הבא של המנעולים העליונים הוא מנעול 'מרתוק', הקיים בשוק ב-3-4 שנים האחרונות. המרתוק מרתק את הדלת למשקוף, משתמש בצילינדר הכי מתקדם והוא עומד בפני לחץ של 5 טון, כלומר נגד ג'ק ולום, עם אחריות של היצרן לכך". ג'רפי מוסיף גם כי מנעול המרתוק הוא בטיחותי משום שיש בו על פי תקן מפתח קבוע בתוך הדירה, מה שמאפשר יציאה מהירה בעת שריפה או מקרה חירום".

 

בכל מקרה אם משקוף הדלת ישן ומתפורר, אין הרבה תועלת במנעול עליון - הפורץ פשוט יקרע את המשקוף יחד עם המנעול.

 

מתי הזמן להחליף צילינדר?

הצילינדר של הדלת הוא אחד המרכיבים המרכזיים שמגנים עלינו מפריצה. "מומלץ להחליף בהקדם את הצילינדרים ישנים, מהדגמים הקלאסיים של לפני 15 שנים", אומר ג'רפי. לדבריו, קל מאוד להעתיק את המפתחות של הצילינדרים הותיקים: "המצלמות במכשירים הסלולריים של היום הן איכותיות מאוד והפורץ לא צריך לעשות כלום מעבר לצילום המפתח שלכם. לאחר מכן השכפול הוא משימה קלה וכך גם הפריצה לבית שלכם. צילינדר טוב יכול להגן על בית בצורה סבירה במשך 10 עד 15 שנים. לאחר מכן, מומלץ בחום להחליף לצילינדר מהטכנולוגיה המעודכנת ביותר".

 

קוסטיקה מוסיף: "אם הצילינדר שלכם תוצרת חוץ והוא לא באיכות טובה, כדאי מאוד להחליף גם אם הוא הוחלף לא מזמן. ישראל היא מהמובילות בעולם בצילינדרים ואמצעי מיגון, כך שכדאי

 לדבוק במותגים הישראלים המובילים שמספקים צילינדרים איכותיים, מתקדמים ובעלי דירוג מקסימלי של 5 כוכבים בסולם הרשמי שמדרג את איכות הצילינדר".

 

אופציה נוספת היא המנעול האלקטרוני, שלא כולל מפתח כלל. ג'רפי מסביר: "מדובר במנעול בלי מפתח, שפועל באמצעות כרטיס קרבה, שבב או קוד. כך הילד לא יכול לשכוח את המפתח בבית הספר ולהיתקע מחוץ לבית, או אם החלפנו עוזרת בית, פשוט מחליפים קוד כניסה במקום להחליף צילינדר. העלות אמנם גבוהה משמעותית לעומת צילינדר רגיל, אך לעיתים מדובר בעסקה משתלמת, בעיקר כשיש ריבוי משתמשים וצורך רב בהחלפת מנעולים ושכפול מפתחות".

 

 ( צילום: shutterstock ) ( צילום: shutterstock )
( צילום: shutterstock )

 

מצלמות אבטחה: חייך, אכלת אותה

מצלמות אבטחה אמנם לא מהוות מחסום פיזי כמו מנעול כספת או צילינדר איכותי, אך הן גורם מרתיע עבור הפורצים, שעשויים להימנע מניסיון לפרוץ לבית או בניין עם מצלמות. "מומלץ להתקין מצלמות בבניינים, כדי להרתיע", אומר ג'רפי, "אם הפורץ הגיע ללא כיסוי שיסתיר את פניו והוא רואה מצלמות בכניסה לבניין, יכול להיות שהוא יימנע מלהתקרב אליו, כך שמצלמות מורידות את הסיכוי לפריצה".

 

קוסטיקה מציע עינית לדלת שכוללת מצלמה: "מדובר באמצעי הרתעה יעיל, שיכול למנוע מהפורץ מלנסות להתקרב לדלת שלכם, משום שהוא יודע שיצולם בעת הפריצה".

 

מחירון מנעולנים מלא, אתר המקצוענים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים