המועמדים הישראלים למדליה בריו 2016
עושים סדר בספורט האולימפי: קצת יותר משנתיים לפני המשחקים האולימפיים, דירגנו עבורכם את הספורטאים בעלי הסיכוי הטוב ביותר לסיים על הפודיום, המסקנה המרכזית: זו הולכת להיות האולימפיאדה של הנשים
אחת המטרות שהציב לעצמו הוועד האולימפי לקראת אולימפיאדת לונדון 2012 הייתה מדליה אולימפית של אישה לראשונה מאז ברצלונה 1992. השאיפה של הוועד האולימפי אמנם לא התממשה בלונדון, אך קיים סיכוי יותר מסביר שהיא תוגשם בעוד קצת יותר משנתיים באולימפיאדת ריו 2016.
ynet ספורט עושה לכם סדר:
- סדר בספורט הישראלי: דניאל פרנקל, צביקה שרף ואייל לחמן עם טורי דעה לפסח
- סדר בליגות באירופה: הכל לקראת חודש ההכרעות
- סדר במונדיאל: מי הכוכבים הגדולים שלא יהיו בברזיל?
- סדר ב-NBA: עונת ה-MVP של קווין דוראנט
כחלק מפרויקט "עושים סדר" של ynet ספורט לכבוד חג הפסח, ערכנו עבורכם את רשימת המועמדים הישראלים למדליה באולימפיאדת ריו. ניתוח של הרשימה מלמד כי בברזיל הסיכויים הגבוהים יותר למדליה כחול לבן נמצאים דווקא אצל הספורטאיות הישראליות.
חשוב לציין כי 28 החודשים שנותרו עד לאולימפיאדה הם זמן רב. הרשימה הנוכחית משקפת את המצב הנוכחי, טרם החלו הספורטאים במרדף אחר הקריטריון. דברים כמובן עוד עשויים להשתנות לטוב ולרע. גם ספורטאים אשר לא נכללו ברשימה הנוכחית יכולים לעשות את הפריצה המתבקשת ולהגיע לריו כמועמדים ריאליים למדליה.
1. ירדן ג'רבי (ג'ודו)
נכון לעכשיו ג'רבי היא המועמדת הבכירה של ישראל למדליה אולימפית בריו. זו לא רק הזכייה באליפות העולם, אלא גם היציבות שגילתה בשנתיים האחרונות. מאז אולימפיאדת לונדון, ג'רבי זכתה במדליות ב-11 מתוך 15 תחרויות בהן השתתפה. היא מיצבה את עצמה במקום הראשון בדירוג העולמי בהפרש משמעותי ביחס לג'ודוקא שמתחתיה.
עם זאת, יש כמה דברים שחשוב לזכור. בג'ודו גורם ההפתעה הוא גדול, ההשקעה של ארבע שנים מתנקזת אל יום קרבות אחד. לא אחת ג'ודוקא אשר לא נחשבו כפייבוריטים הגדולים מגיחים מאחור דווקא במשחקים האולימפיים וקוטפים את כל הקופה. היציבות של ג'רבי היא חשובה, אך בסופו של דבר המדליה האולימפית תוכרע ביכולת שתציג באותו יום נתון.
בנוסף, חשוב לזכור כי הקמפיין האולימפי מתחיל רק במאי. כפועל יוצא, מכאן והלאה אחוז הנוכחות של הג'ודוקא הבכירים בתחרויות יהיה גבוה ואיכותן של התחרויות תעלה. התחרויות בשנתיים הקרובות יהוו אינדיקציה טובה יותר לגבי מאזן הכוחות לקראת האולימפיאדה.
ג'רבי מגיעה בעמדה מצוינת לפתיחת הקמפיין כשהדירוג העולמי הגבוה שלה יבטיח לה הגרלות נוחות יחסית, המשימה המרכזית שלה תהיה לשמר על מה שהשיגה עד כה וכמובן להגיע ברמת המוכנות הגבוהה ביותר למאני-טיים בריו.
2. לי קורזיץ / מעיין דוידוביץ' (גלישת רוח)
השאלה הגדולה בכל הקשור לגלישת רוח לנשים היא כמובן מתי תחזור קורזיץ לזירה. מאז זכייתה האחרונה באליפות העולם (השלישית ברציפות והרביעית סך הכול) לפני יותר משנה, קורזיץ לא התחרתה כלל וכרגע עדיין לא ברור מתי היא תחזור להתחרות. בסביבתה לא נשמעים מודאגים מדי, "מרגע שהיא תקבל החלטה לחזור, היא צריכה בסך הכול חצי שנה כדי להיכנס לעניינים", אמר מקורב לגולשת, "היא בליגה אחרת בענף הזה ולא סופרת אף אחת".
אם אכן תחליט לחזור, קורזיץ תתמודד מול דוידוביץ' על הכרטיס היחיד של ישראל למשחקים האולימפיים. דוידוביץ' הגיעה בשנה שעברה להישג השיא בקריירה שלה כשסיימה שלישית באליפות העולם. עד לאחרונה היא התאמנה יחד עם מואנה דלה הגרמניה שסיימה חמישית בלונדון, אך לאחר התחרות במיורקה סיפרה כי שותפתה לאימונים החליטה לפרוש מגלישה וכי כעת היא צריכה למצוא לעצמה מאמן חדש.
3. שחר צוברי / נמרוד משיח (גלישת רוח)
בדיוק כמו לקראת אולימפיאדת לונדון, גם בקמפיין ריו אנו צפויים לקרב מותח בין שחר צוברי לנמרוד משיח על הכרטיס למשחקים האולימפיים כשכרגע לא נראה גולש צעיר אשר מסוגל להפתיע ולסכן אותם.
מאז האולימפיאדה הלא מוצלחת, הספיק צוברי לזכות במדליית כסף באליפות אירופה ולנצח בתחרות גביע העולם בסין. משיח שבשנים 2009-2011 זכה שלוש פעמים ברציפות במדליה באליפות העולם, אמנם לא משחזר בשלב זה את תוצאותיו מהעבר, אך בהחלט ייתכן והוא בונה את ההתקדמות שלו באופן הדרגתי.
כבר בשבוע הבא ממתין לשניים מבחן מעניין כשהם יתחרו ראש בראש בגביע העולם בהייר כשיחד איתם ישתתפו בתחרות גם האלוף האולימפי, דוריאן ואן ריחסלברגה, והגולשים המצוינים מפולין, פיוטר מישקה ופרמז'יסלאב מיארצ'ינסקי. בכל מקרה, מי מביניהם אשר ישיג בסופו של דבר את הכרטיס לריו, אמור להגיע לאולימפיאדה כמועמד ריאלי למדליה.
4. אלכס שטילוב (התעמלות מכשירים)
אחרי האכזבה היחסית מהמקום השישי באולימפיאדה, המתעמל אלכס שטילוב חזר בענק בשנה שעברה עם זכייה באליפות אירופה. הבעיה היא שבאולימפיאדה האחרונה מי שהיו רמה מעל היתר בתרגיל הקרקע הנחשב לחזק אצל שטילוב היו דווקא המתעמלים האסייתים.
בידיעה כי אולימפיאדת ריו, בה יהיה כבר בן 29, עשויה להיות האחרונה שלו, ייתכן ולשטילוב כדאי להמר על תרגילים בדרגת קושי גבוהה יותר. דניס אבליאזין הרוסי, למשל, זכה באולימפיאדת לונדון האחרונה במדליית הארד בזכות העובדה שביצע את התרגיל בדרגת הקושי הגבוהה ביותר מבין כל המתחרים בגמר. על הביצוע עצמו, אגב, הוא קיבל ציון נמוך יותר משטילוב.
5. חנה קנייזבה-מיננקו (קפיצה משולשת)
אחרי שבאולימפיאדה הקודמת, בה עוד ייצגה את אוקראינה, הייתה קופצת המשולשת במרחק פסע מזכייה במדליה אך סיימה לבסוף רביעית, תקווה הפעם קנייזבה-מיננקו לעשות את השדרוג המתבקש אל הפודיום.
בתקופה זו היא מתאוששת מפציעה בעקב אשר אילצה אותה להחמיץ את אליפות העולם באולם. כשהיא בריאה ובכושר מלא, קנייזבה-מיננקו היא חוליה בלתי נפרדת מצמרת קופצות המשולשת בעולם. באליפות העולם בשנה שעברה היא סיימה שישית ותוצאת השיא שלה בשנה שעברה, 14.58 מטרים, מדרגת אותה במקום החמישי בעולם ב-2013 בחישוב של תוצאה אחת לכל קופצת.
יצירת התקדמות הדרגתית בתוצאותיה עד לריו ושיפור בעיית הפסילות הידועה שלה, יקרבו את קנייזבה-מיננקו לזכייה במדליה ראשונה עבור ישראל בענף האולימפי היוקרתי ביותר.
6. אילנה קרטיש (היאבקות)
הענף ממנו הגיעו בעבר מספר מועמדים ישראלים למדליה אולימפית כמו גוצ'ה ציציאשווילי או יורי איבסייצ'ק, לא זכה לייצוג כחול-לבן בשתי האולימפיאדות האחרונות אך בריו הדבר צפוי להשתנות. קרטיש, ג'ודוקא אשר ביצעה הסבה להיאבקות ומתאמנת בעיקר בקנדה, עשתה התקדמות אדירה בשנתיים האחרונות בהן זכתה פעמיים ברציפות במדליית כסף באליפות אירופה.
הזכייה האחרונה של קרטיש הייתה חשובה יותר מהקודמת שכן היא הושגה בקבוצת המשקל האולימפית עד 69 ק"ג. עם זאת חשוב לזכור כי אליפות אירופה איננה אינדיקציה מושלמת לסיכויים למדליה אולימפית שכן לא מעט מהמתאבקות החזקות בעולם מגיעות ממדינות אסייתיות כמו סין או יפן.
באליפות העולם האחרונה קרטיש אמנם הודחה בסיבוב הראשון, אך אז עוד התחרתה בקטגוריית המשקל עד 72 ק"ג. אליפות העולם הבאה תיערך בספטמבר באוזבקיסטן ומעניין יהיה לראות את הישגיה של קרטיש בקבוצת המשקל האולימפית.
7. סרגיי ריכטר (קליעה)
ריכטר נחשב לאחד הקלעים הטובים בעולם במקצוע רובה האוויר (10 מטרים). עם זאת, בענף הקליעה ההבדלים בין מדליה לבין מקום מחוץ לעשירייה יכולים להיות מזעריים ולכן קשה מאוד לייצר יציבות. לראייה, ב-2013 רשם ריכטר את הישג השיא בקריירה שלו כשהוכתר לאלוף אירופה, אך השנה הוא הסתפק במקום 18 בלבד.
ריכטר הוא מועמד ריאלי למדליה אולימפית. הוא הוכיח כבר שהוא מסוגל לנצח או להתברג על הפודיום בתחרויות עם הקלעים הטובים ביותר בעולם, השאלה היא האם באותו יום נתון ב-2016, הכול יתחבר לו כפי שהוא מקווה.
ynet ספורט ברשתות החברתיות:
חשבתם שראיתם את ההחמצה הגדולה ביותר? צפו ותחשבו שנית
צפו: השחקן שהצליח להשפיל את ניימאר