שתף קטע נבחר

אסד וחיזבאללה כבר לא, לפחות בתקשורת

במה שנראה כמו מאבקי כוחות על קרדיטים בסיקור מלחמת הדמים בסוריה, פעלו הרשויות בדמשק נגד אמצעי תקשורת זרים. התגובה של "אל-מיאדין" המזוהה עם חיזבאללה לא איחרה לבוא: כתבת הערוץ שבה לביירות

מתיחות בין הערוץ של חיזבאללה למשטר הסורי? העיתון "א-שרק אל-אווסט" פרסם אתמול (יום א') כי הערוץ הלבנוני "אל-מיאדין" המזוהה עם חיזבאללה החזיר את הכתבת שלו מדמשק דימא נאסיף, הפסיק את שידורי התוכנית "שיחת דמשק", ואף צמצם את היקף סיקורו בסוריה.

 

עוד חדשות בעולם:

חפש באנטרקטיקה: 3,000 ד' לטיול בן 5 שעות

גזר הדין: עמד ברחוב עם שלט "אני בריון"

חסן נסראללה ובשאר אסד. ארכיון  (צילום: AFP, EPA) (צילום: AFP, EPA)
חסן נסראללה ובשאר אסד. ארכיון (צילום: AFP, EPA)
 

לפי הפרסום, הצעד של הערוץ הידוע כאחד מתומכיו הנלהבים של המשטר הסורי נעשה בעקבות פעולות שביצעו משרד ההסברה הסורי ומנגנוני הביטחון של המשטר נגד אמצעי תקשורת זרים. הפעולות כללו גם בקשה של משרד ההסברה הסורי שלא להעביר שידורים ישירים לפני קבלת אישור מראש ממחלת הביטחון הפוליטי בדמשק.

 

בקשה דומה הועברה גם לכתבת של "אל-מיאדין" בסוריה. הצעד, שאינו עולה בקנה אחד עם מדיניותו של הערוץ, גרר את החזרת הכתבת מדמשק. מבחינת כלי התקשורת הלבנוני, הבקשה מחבלת בחופש התנועה של כתבי הערוץ.

 

כלי תקשורת התומכים במשטר הסורי כמו "אל-מנאר" ו"אל-מיאדין" קיבלו הקלטות מהשלטונות הסוריים, ואכן הסיקור האקטיבי שלהם בקרבות באל-קלמון בפרברי דמשק בלט מאוד. אותם כלי תקשורת לבנוניים העבירו ידיעות מהר יותר מאשר הערוצים הסוריים הרשמיים.

 

יש מי שטוענים שהמשטר הסורי רצה באמצעות צעדיו "לשים סוף לסיקור שלא עולה בקנה אחד עם מדיניותו". במקביל יש מי שסבורים כי התקשורת הרשמית הסורית רצתה לחבל במהירות ההגעה לאירוע של כלי התקשורת האחרים ובבלעדיות שלהם. בנוסף נטען כי הדיווחים הבהולים של אותם ערוצים יכולים לרמז על כך שחיזבאללה וכוחות הנאמנים למשטר הסורי מכריעים את הקרבות לפני צבא סוריה עצמו.

 

הטלוויזיה הסורית ציטטה למשל באחרונה ידיעה מרשת "אל-מיאדין" בנוגע לקרבות בהרי אל-קלמון. בנוסף ברשת "אל-מנאר" של חיזבאללה שודרו תמונות בלעדיות של מארב שהציבו הצבא הסורי ולוחמי

 חיזבאללה בפרברי דמשק, שבו נהרגו 170 מורדים. הטלוויזיה הסורית שידרה את התמונות, אך לא העניקה קרדיט ל"אל-מנאר".

 

תקרית נוספת שאולי יכולה לרמז על אותו משבר התרחשה בסוף השבוע כאשר פורסם בתקשורת הערבית כי היועצת המדינית של נשיא סוריה, בות'יינה שעבאן, מתחה ביקורת בחשבון הפייסבוק שלה על אמצעי תקשורת המזוהים עם חיזבאללה והמשטר הסורי שמשדרים ראיונות וכתבות שמבליטים את התפקיד של מדינות וגורמים מפלגתיים בעמידתה האיתנה של סוריה. שעבאן עלתה במהרה לשידור בערוץ "אל-מיאדין" כדי להכחיש את הדברים ואף טענה כי חשבון הפייסבוק אינו שלה.

 

גורמים המקורבים לערוץ הכחישו כי יש איזושהי בעיה עם השלטונות בסוריה והסבירו כי הוא "מארגן מחדש את אופן פעילותו בסוריה". יצוין כי ב"אל-מיאדין" ובערוץ "אל-מנאר" שודרו כבר ראיונות בלעדיים עם נשיא סוריה, בשאר אסד, וכי ב"אל-מיאדין" אף העניקו לאסד את תואר "איש השנה של 2013". מנהל הערוץ, רסאן בן ג'דו, העניק לו את התואר בעצמו בביקור בדמשק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הסתבך עם ידידים. אסד
צילום: AFP
מומלצים