הממלכה לא מאמינה: בריטניה פוסט-נוצרית
יותר מ-1,400 שנה הייתה הנצרות דת שלטת בממלכה, אולם דבריו של ראש הממשלה על כך שבריטניה צריכה להתגאות בנצרותה גררו סערה ציבורית, שבשיאה הצהיר מנהיג הכנסייה לשעבר: איננו אומה של מאמינים אדוקים
בריטניה אינה מדינה של מאמינים יותר אלא נכנסה לעידן פוסט נוצרי - כך טוען מי שעמד עד לאחרונה בראש הכנסייה האנגליקנית, הארכיבישוף של קנטרברי לשעבר. לורד וויליאמס מאויסטרמאות', שפרש מהנהגת הכנסייה בדצמבר 2012, אמר בראיון ל"סנדיי טלגרף" הבריטי כי תמו הזמנים של פולחן רגיל וצפויה נטישה גדולה יותר של האמונה ככל שהזמן יעבור.
עוד חדשות בעולם :
הפקחים החטופים באוקראינה: "לא נגעו בנו"
משחק המחשב הגרוע בעולם, .E.T, נמצא בזבל "הגרמנים מכחישים את קיום מחנות הריכוז"דבריו נאמרים בעקבות הביקורת הקשה שהופנתה כלפי ראש הממשלה דיוויד קמרון שאמר כי בריטניה צריכה להיות יותר "גאה במעמדה כמדינה נוצרית" ולחזק יותר את האמונה האוונגליסטית. ארגונים אתאיסטים וחילוניים זעמו על דבריו ומנהיג הליברלים הדמוקרטים, ניק קלג, אתאיסט בעצמו, קרא להפרדה בין הכנסייה והדת למדינה.
סקר שנערך עבור העיתון מצא כי בעוד יותר מחצי הבריטים תופסים את בריטניה כמדינה נוצרית, רובם שמקיימים מנהגים נוצריים מפחדים לבטא את אמונותיהם. לפי הסקר, שבו נשאלו 2,000 בני אדם, 62 אחוזים העידו כי קיצוניות דתית גרמה לנוצרים לפחד לבטא את אמונתם. 41 אחוזים הצהירו כי הם לא דתיים.
לדברי הלורד, "הביטוי 'אומה נוצרית' נשמע כמו אומה של מאמינים אדוקים, אך אנו לא כאלה. אנחנו גם לא אומה של חילוניים אדוקים. לדעתי, אנחנו פחות חילוניים ממה שהחברים האופטימיים ביותר של האגודה ההומניסטית הבריטית
היו רוצים לחשוב".
הוא הוסיף כי "מדינה נוצרית כאומה של מאמינים? לא. מדינה נוצרית במובן של שואבת השראה מהחזון הנוצרי לעולם ומעוצבת לפיו? כן". וויליאמס מזהיר גם מנטישת האמונה בדורות הבאים. "הדור הצעיר כיום יודע פחות על מורשת זו מאנשים מתחת לגיל 45 ולכן ייתכן צמצום במודעות ובמחויבות".
וויליאמס אינו פסימי לחלוטין. לדבריו, ישנם אנשים שמגלים מחדש את הנצרות משום שזה כבר לא "החומר המשעמם שלימדו בבתי הספר ושנאו אותו". בשיחות עם צעירים הלורד טוען כי הוא רואה סימנים לסקרנות חדשה בנוגע לנצרות.