שני פנים לה: 3 מתכוני פיצה-פיתה
יום העצמאות כבר נשכח אבל במקפיא נשאר מלאי גדול של פיתות שאין לכם מה לעשות איתן - אז מה עושים? מכינים ארוחה קלילה וטעימה. הנה כמה מתכונים מנצחים לפיצה-פיתה משודרגת, ויש גם מנה טבעונית
עוד כתבות בערוץ האוכל :
פיצה עם ארוגולה, בזיליקום, גבינת עזים וגבינה בולגרית
פיצה רעננה עם המון ירק וגבינות, שנותנות כמעט את כל התיבול שצריך. אין חובה להשתמש דוקא בגבינות שמנות וניתן למצוא גם גבינה בולגרית וגם גבינת עזים עם אחוזי שומן נמוכים יחסית, חמישה ותשעה אחוז, הן עדיין נותנת טעם מעולה ומובחן.
המרכיבים:
2 פיתות
מעט שמן זית
2 שיני שום
חופן ארוגולה חתוכה גס
8 עלי בזיליקום חתוכים (או לפי הטעם)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
50 גרם גבינת עזים פרוסה לטבעות דקות
פלפל גרוס (לפי הטעם)
שמן זית לזילוף (לפי הטעם)
חופן צנוברים קלויים (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- פורסים את הפיתות כך שמכל פיתה יווצרו שני עיגולים. הם יהיו הבסיס של הפיצה.
- מברישים את הפיתות במעט שמן זית.
- עם סכין או חפץ רחב מועכים קצת את שיני השום ומגרדים אותן על הפיתה
- קולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-4-5 דקות עד שנוצרת מעט פריכות והפיתות קצת מזהיבות.
- מפזרים את עלי הארוגולה והבזיליקום על הפיתות.
- מפזרים את הגבינה הבולגרית ומניחים את טבעות גבינת העזים.
- מוסיפים פלפל גרוס ומעט שמן זית.
- מכניסים לתנור לכ-5 דקות נוספות, עד שהגבינות נמסות מעט ומקבלות קצת צבע.
- מפזרים את הצנוברים ומגישים.
מרגריטה עם רוטב עגבניות Home Made ובייבי מוצרלה
כמובן שאי אפשר בלי לעשות כבוד לפיצה מרגריטה המוכרת והטובה
המרכיבים:
לרוטב העגבניות:
כף שמן זית
3 עגבניות בינונות חתוכות גס
3 שיני שום
2-3 עלי בזיליקום (לפי הטעם)
2 כפיות סוכר
כפית אורגנו יבש
מלח (לפי הטעם)
לפיצה:
2 פיתות
150 גרם בייבי מוצרלה - כדורים חצויים
חופן זיתים שחורים
צ'ילי יבש (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים אליו את העגבניות והשום ומבשלים כמה דקות, עד שהעגבניות מתחילות להגיר נוזלים
- מוסיפים את הבזיליקום, הסוכר, האורגנו והמלח ומבשלים עוד כמה דקות עד שגם השום מתרכך.
- טוחנים מעט בבלנדר ידני.
- מרכיבים את הפיצה: פורסים את הפיתות כך שמכל פיתה יווצרו שני עיגולים. הם יהיו הבסיס של הפיצה.
- קולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-4-5 דקות, עד שנוצרת מעט פריכות והפיתות קצת מזהיבות, ומוציאים.
- מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את המוצרלה, הזיתים והצ'ילי.
- מכניסים שוב לתנור לכ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה ומגישים.
פיצה טבעונית עם פסטו, ירקות קלויים וגבינת טופו
גרסה נפלאה לפיצה עשירה, שלא נופלת בדבר מפיצה עם גבינה
המרכיבים:
2 פיתות
ממרח פסטו טבעוני
2 פלפלים
2 זוקיני
מעט מלח
מעט שמן זית להזלפה
בצל
150 גרם ממרח על בסיס סויה בסגנון גבינה
פלפל גרוס (לפי הטעם)
מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- חותכים את הפלפלים לרבעים ומסלקים את הזרעים. פורסים את הזוקיני לאורך ופורסים את הבצל.
- מסדרים על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהירקות מקבלים סימני קלייה קלים. חשוב לא להפריז בקלייה כי הם יכנסו לקלייה נוספת על הפיצה.
- פורסים את הפיתות כך שמכל פיתה יווצרו שני עיגולים. הם יהיו הבסיס של הפיצה.
- קולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-4-5 דקות, עד שנוצרת מעט פריכות והפיתות קצת מזהיבות, ומוציאים.
- מורחים את ממרח הפסטו ועליו מפזרים את הירקות הקלויים.
- בעזרת כפית שמים תלוליות ממרח הסויה ומכניסים שוב לתנור לכ-10 דקות, עד שהוא נמס ומגישים.
- דואגים שמא יש יותר מדי נתרן בגבינה המלוחה? היכנסו לעמוד משק צוריאל