הרפורמה אושרה: ממרס 2015 לא נשלם אגרה
ברוב של 2:18 אישרה הממשלה את הרפורמה ברשות השידור, שאותה מוביל השר ארדן. נתניהו: יש בה בעיות, היא בוודאי תעבור שינויים. אושרו גם ההמלצות לרכישת מטוס ולבניית מעון רשמי לרה"מ. נתניהו על חוק הלאום: "אי אפשר לאחוז את המקל בשני קצותיו"
יו"ר התנועה מתנגדת, יו"ר יש עתיד שותק - אבל ראש הממשלה ממשיך להיאבק על יוזמת "חוק הלאום היהודי" שהעלה ביום חמישי האחרון. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הבוקר (יום א') בפתח ישיבת הממשלה ליוזמת החקיקה שלו, לפיה ישראל תוגדר בחוק יסוד כביתו של העם היהודי, ואמר כי "אי אפשר להחזיק את המקל הלאומי בשני קצותיו". בישיבה אישרה הממשלה את הרפורמה ברשות השידור, אף שנתניהו אמר כי "הרפורמה אינה בלי בעיות, היא בוודאי גם תעבור שינויים כאלה ואחרים".
סיפורים חמים נוספים - בפייסבוק שלנו
הממשלה אישרה את הרפורמה, שאותה מוביל שר התקשורת גלעד ארדן, ברוב של 18 תומכים מול שני מתנגדים - השרים ישראל כץ ועמיר פרץ. לפי התוכנית, האגרה צפויה להתבטל במרס 2015. בישיבה אישרה הממשלה גם את המלצות הוועדה הציבורית לבחינת רכישת מטוס לנשיא המדינה ולראש הממשלה ולבניית משרד ראש הממשלה ומעון רשמי לראש הממשלה.
ראש הממשלה כינה את הרפורמה ברשות השידור "חיונית", אך הבהיר כי זה אינו סוף פסוק. הוא פנה לשר ארדן ואמר לו: "אני מאוד מעריך את העובדה שאתה גלעד מביא את הרפורמה הזאת לפנינו. היא לא בלי בעיות, היא בוודאי גם תעבור שינויים כאלה ואחרים במהלך החקיקה, אבל הכיוון ברור והתוצאה לדעתי גם מובטחת. אנחנו רוצים שידור ציבורי חזק, הוא צריך להיות יעיל והוא צריך לעבור שינוי שקוראים לו במשך שנים רבות".
"אנחנו באים לממש סוף סוף את הרפורמה, שעיקרה הוא קודם כל שאזרחי ישראל יפסיקו לשלם אגרת טלוויזיה מהשנה ובכך יבוטל המס הזה, שגובהו יותר מ-300 שקל בשנה לכל משפחה", אמר נתניהו בפתח הישיבה. "השידור הציבורי יעבור רפורמה משמעותית שתחזק אותו מאוד. עובדי הרשות הטובים, ויש רבים כאלה, ימשיכו לעבוד ברשות החדשה ועובדי הרשות שיפרשו יזכו לתנאים הולמים והוגנים".
שר התקשורת גלעד ארדן אמר כי "הרפורמה להצלת השידור הציבורי יצאה לדרך, המהלך יוביל לביטול אגרת הטלוויזיה ויחזיר את רלוונטיות לשידור הציבורי, עם הקמת שלושה ערוצי טלוויזיה חדשים. הצעת החוק קובעת כי רשות השידור תיסגר רק לאחר שהשירות הציבורי החדש יחל בפעילותו. לאזרחי ישראל מגיע שידור ציבורי טוב יותר ואנחנו בדרך להשיג מטרה זו. אני מודה לראש הממשלה ולשרים על תמיכתם".
שר האוצר יאיר לפיד אמר: "אני בעד שידור ציבורי, זה חשוב וראוי ודווקא בגלל זה אני בעד המהלך. רשות השידור הפכה להיות חברה ממשלתית שאין שום ביקוש למה שהיא מייצרת. דבר חשוב נוסף הוא ניתוק הפוליטיזציה. ממשלות מתחלפות ורשות השידור צריכה להישאר מנותקת מהפוליטיקה".
עימות בין בנט לפרץ
במהלך הישיבה התפתח עימות בין שר הכלכלה נפתלי בנט לשר להגנת הסביבה פרץ. "תמשיך להגן על הוועדים במקום על המיליונים שכולנו משלמים. אין כאן מתפקדי עבודה, לא צריך את הנאום הזה", אמר בנט לפרץ. השר פרץ הסביר את הצבעתו: "אני מתנגד לרפורמה שבמסגרתה כל הכישלונות של המנהלים מוטלים על עובדים תוך ביטול הסכמים שכבר נחתמו עם העובדים. מדובר בהפרה של הסכמים והפקרה של ציבור עובדים גדול שאינו אשם בכשלון ההנהלה. אני תומך בביטול האגרה, אך לא בביטול תוכנית ההבראה. ההצעה שאושרה היום לא כללה התחייבות באשר לגורל 1900 העובדים".
על חוק הלאום היהודי אמר נתניהו: "יש כאלה שרוצים מדינה פלסטינית בצד מדינה דו לאומית בישראל בשטח המצומק שלנו ואני אומר שאי אפשר להחזיק את המקל הלאומי בשני קצותיו הלאומיים - להיפרד כדי למנוע מדינה דו לאומית, ומנגד לקדש מדינה דו לאומית בשטח המדינה". נתניהו הבהיר כי החקיקה "תנוסח בהידברות עם כל מרכיבי הקואליציה". לדבריו, "לא מדובר פה בעניין פוליטי. הודעתי מיד שאתמוך בחוק הזה כשהאופוזיציה העלתה את הצעת החוק הזאת בעבר".
לדברי נתניהו, "מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית, חוקי היסוד שלה נותנים ביטוי מלא לצד הדמוקרטי של המדינה על ידי מתן שוויון זכויות מלא לכל אזרח בישראל וזאת על ידי שני חוקים: כבוד האדם וחופש העיסוק. לעומת זאת אין מספיק ביטוי ללאום של מדינת ישראל וזה מה שחוק יסוד הלאום מציע ויספק, הוא יגדיר את הזכות הלאומית של העם על מדינת ישראל ומבלי לפגוע בזכויות הפרט". ראש הממשלה אמר בנוסף כי החוק המוצע "יבצר את מעמדו של חוק השבות בחוק היסוד, הסמלים הלאומיים ומרכיבים אחרים של ההוויה הלאומית. מסד הקיום של מדינת ישראל נובע מהיותה הבית הלאומי של העם היהודי".
נתניהו הוסיף ואמר כי "בשבוע הזה, אנחנו מציינים 38 שנים לפטירתו של רב אלוף דוד אלעזר, דדו, הרמטכ"ל התשיעי של מדינת ישראל. דדו תרם כל חייו לביטחון ישראל. הוא עשה זאת בפלמ"ח, בחטיבת הראל, בחטיבת הנגב, במבצע קדש, בפיקוד על פיקוד צפון במלחמת ששת הימים וכמובן כרמטכ"ל יום הכיפורים, מלחמה שבסופו של דבר הסתיימה בניצחונו של צה"ל, ואני חייב לומר שהוא גם כרמטכ"ל וכראש אג"ם נטל חלק פעיל מנהיגותי במלחמה נגד ארגוני הטרור.
"אני זוכר אותו ממבצע 'סבנה' ואחרים יזכרו אותו ממבצע 'אביב נעורים', מבצע אחד לשחרור חטופי טרור ומבצע שני לחיסול מנהיגי הטרור, וגם ממבצעים רבים אחרים. אני יודע שרבים רבים במדינת ישראל ששירתו תחתיו הוקירו אותו ומרגישים שיש צורך לעשות צדק עם זיכרונו של אחד מהמפקדים המסורים והאמיצים שהיו למדינת ישראל. יהי זכרו ברוך".