ביס פריך: מאפה פורטובלו עם פטה עזים
מאפים ממולאים טומנים בחובם הפתעות שכיף לגלות - ביס אחד בבצק האפוי והפה מתמלא בטעם פטריות הפורטובלו העסיסיות וטעמה העדין של גבינת הפטה עזים המצטרפת לחגיגה - תענוג קולינארי
סוף השבוע מתקרב ואתם כבר חולמים על הקפה והמאפה של יום שישי בבוקר בבית הקפה השכונתי. רגע לפני שאתם עושים חישובים ותכניות, למה שלא תפתיעו את עצמכם ותכינו משהו בבית? מאפה ממולא בפטריות פורטובלו עם גבינת פטה עזים יכול להיות מושלם לפתיחה של סוף שבוע מצוין.
עוד כתבות בערוץ האוכל :
מאפה פורטובלו עם פטה עזים
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח רב תכליתי
1 כף סוכר
1/2 2 כפיות מלח
250 גרם חמאה
1 כפית חומץ בלסמי לבן/ חומץ בן-יין
250 גרם יוגורט עזים
למילוי:
500 גרם פטריות פורטובלו
2 בצלים קצוצים דק
1/3-1/2 כוס שמן זית עדין
3-4 שיני שום כתושות
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם
מעט עלי מרווה קצוצים דק
300 גרם גבינת פטה עזים מעודנת
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את כל חומרי הבצק ומאחדים עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הבצק בניילון ומכניסים לשעה למקרר.
- מורידים את רגלי הפטריות ומנקים את הגופים בנייר.
- מקפיצים את הבצל בשמן הזית עד שמזהיב.
- קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת על להבה גדולה. מקפיצים מספר דקות ומוסיפים מלח, פלפל לבן ושום כתוש. מורידים מהגז.
- מסננים תערובת הבצל והפטריות עד שהנוזלים ניגרים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לתערובת עלי מרווה. מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת כשהפטריות הגיעו לטמפ' החדר ומערבבים.
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול.
- מכסים את המילוי בעוד עיגול שקרצתם. סוגרים היטב ומהדקים בעדינות. מורחים ביצה מדוללת במעט יוגורט עזים ובוזקים מעל מעט עלי מרווה קצוצים ומלח ים גס.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות במשך כ-15 דק'.
- רוצים לטעום את המנה הזו לפני שאתם מכינים אותה? ארז קומרובסקי מבשל ומביא אותה עד אליכם, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להגיע לגרנד-קניון באר שבע, שם יבקר הגליל-מובּיל
מאפה פורטבלו עם פטה עזים
צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
מומלצים