עסקת טיעון עם לחיאני: נמחקו סעיפי השוחד
ראש העיר בת ים הגיע להסדר עם הפרקליטות: הוא הודה בהפרת אמונים - הלוואה מעובדי עירייה. בית המשפט יחליט על העונש ועל הקלון, ובעקבות זאת ייקבע אם יוכל לחזור לכהן כראש עיר. לחיאני: "אשמח כשזה יהיה מאחוריי"
הפרשה שהדהדה במשך שנים רבות מסתיימת בעסקת טיעון מקלה: פרקליטות המדינה הגיעה להסדר עם ראש העיר בת ים לשעבר, שלומי לחיאני. כחלק מהעסקה, לחיאני הודה בהפרת אמונים - קבלת צ'קים כהלוואה מעובדי עירייה. סעיפי השוחד שנכללו בכתב האישום המקורי - נמחקו. הפרקליטות דורשת כי לחיאני ייכלא לשנת מאסר. סנגורו של ראש העיר, עו"ד נתי שמחוני, מבקש עבודות שירות בלבד. בית המשפט, שאישר הבוקר (יום ה') את עסקת הטיעון, הוא שיחליט לגבי העונש של ראש העיר, שהושעה על רקע החקירה נגדו. הטיעונים לעונש יתקיימו בחודש הבא.
לעיון בהסדר הטיעון - לחץ כאן
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
בית המשפט יחליט גם לגבי הקלון שבעבירה, ורק לאחר מכן יתברר אם לחיאני יכול לשוב לכהן כראש העיר. לחיאני עצמו מסר בתגובה לסיכום על עסקת הטיעון: "אשמח כשהפרשה תהיה מאחוריי, אבל נמתין להכרעת הדין של השופט". בבית המשפט, שם לחיאני הודה והורשע כחלק מהסדר הטיעון, אמר ראש העיר: "לקחתי אחריות והודיתי בעבירות של הפרת אמונים. עכשיו צריך לחכות לגזר הדין".
נציגת הפרקליטות, עו"ד שרון כהנא, ציינה כי "במסגרת המלחמה שלנו בשחיתות הציבורית הורשע ראש העיר לשעבר לחיאני בשלוש עברות חמורות של מרמה והפרת אמונים, ובמסגרתן הודה בלקיחת כספים אסורים מבעלי אינטרסים בעיר הכפופים לו. הפרקליטות ראתה חשיבות גדולה מאוד בכך שהנאשם הודה ובמיידיות של ההודעות שלו לאחר פתיחת המשפט". לדבריה, הפרקליטות תבקש לגזור עליו 12 חודשי מאסר והטלת קלון עם כל המשמעויות הנובעות מכך.
לחיאני הושעה מתפקידו בתחילת פברואר ולמשך שנה. הוועדה המיוחדת להשעיית ראשי רשויות קיבלה את ההחלטה בעניינו ארבעה חודשים לאחר שהוגש נגדו כתב אישום בגין קבלת שוחד,
מרמה והפרת אמונים.
כתב האישום המקורי הוגש נגד לחיאני בתחילת אוקטובר שעבר, והוא כלל ארבעה אישומים. שניים עסקו בקבלת שוחד מבעלי עסקים; אישום שלישי עסק בעבירה של מרמה והפרת אמונים (הפנייה לכאורה שביצע לחיאני לתשעה עובדים בעירייה בבקשה שייטלו הלוואות מהבנק ויעבירו לו את הכספים); ואישום רביעי על אודות ניגוד העניינים שבו היה מצוי לכאורה כבעל מניות בחברה המפיצה מקומון בבת-ים.
בנושא ההלוואות צוין בכתב האישום שלחיאני החליט לנצל את מעמדו, תפקידו וסמכויותיו ופנה לשורה של עובדים בכירים בעירייה בבקשה שיסורו לבנק איגוד וייטלו עבורו הלוואות כספיות מהבנק בסכום כולל של 440 אלף שקל. הכספים נמסרו לו ושימשו להחזר חובותיו לבנקים. בשל יחסי הכפיפות והמבוכה שבסירוב לפנייתו, נאלצו העובדים להיענות לבקשתו, ובגינה נחשף כל אחד מהם לחוב של עשרות אלפי שקלים בבנק, לאורך כמה שנים.
סעיפי השוחד וניגוד העניינים בנוגע למקומון נמחקו כאמור מכתב האישום.