שתף קטע נבחר

 

המכונית מאיראן שפועלת על אנרגיית השמש

טהרן כורעת תחת הסנקציות, הנפט מתייקר ויש מי שמקווים שהפתרון יבוא מהשמיים: איראנים יוצאים לכבוש את כבישי ארה"ב עם מכונית סולרית

עננים אולי מעיבים על מערכת היחסים בין וושינגטון לטהרן, אבל זה לא עוצר קבוצה של סטודנטים איראנים והמורים שלהם מלצאת למסע של קיץ בכבישי ארה"ב. כשהם מתודלקים באנרגיית השמש, 19 אנשי הצוות מתכננים להביא מכונית סולרית איראנית להתחרות בארה"ב בפעם הראשונה, בתחרות "האתגר הסולרי האמריקני" שתיערך ביולי הקרוב.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

הרכב "האבין-2", שפירושו "שמש זוהרת", עבר מבחנים לפני כשבוע וחצי בצפון איראן לקראת המרוץ שיימשך שמונה ימים וישתרע על פני 2,700 קילומטרים. הוא ייצא מאוסטין שבטקסס למיניאפוליס שבמינסוטה.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

פרחונדה נזירי, בת 20, האישה היחידה בצוות מאוניברסיטת "קזווין אזאד" ומי שהייתה אחראית על האלקטרוניקה בפרויקט, אמרה כי התוכנית שלה ושל חבריה היא לנצל במלואה את קליטת האנרגיה הסולרית של המכונית בהתבסס על הדרך שבה תיסע. "קודם כל אנחנו עורכים סימולציה של מסלול המרוץ ובוחנים את תנאי מזג האוויר שם. אחר כך אנחנו מנסים לחשב את זוויות השמש שבהן ניתקל במהלך שמונת הימים", הסבירה.

 

הרכב שוקל 220 קילוגרמים, אורכו 4.5 מטרים ורוכבו 1.8 מטרים. גובהו 1.1 מטר. אחיו הגדול של הרכב הזה, "האבין-1", הגיע בשנת 2011 למקום ה-17 בתחרות "האתגר הסולרי העולמי" באוסטרליה.

 

פרופסור בייתוללה אכברי, שמנהל את הקבוצה, אמר כי הוא מאמין שהפרויקט יסייע לקדם את נושא האנרגיה הירוקה. באיראן סובסידיות גדולות של המדינה עודדו שימוש נרחב מאוד בכלי רכב ממונעים. "החוקרים הצעירים שלנו והסטודנטים באוניברסיטה יכולים לתרום משמעותית לצמיחה הכלכלית של איראן, במיוחד בתחום האנרגיה הירוקה שיכולה לסייע לנו להפחית את התלות בנפט. במיוחד עכשיו, כשהמדינה שלנו זקוקה נואשות להפחתת ההסתמכות על אנרגיה שמקורה בנפט".

מתדלקים באיראן. פתאום זה עולה הרבה יותר (צילום: AP) (צילום: AP)
מתדלקים באיראן. פתאום זה עולה הרבה יותר(צילום: AP)
 

בחודש שעבר קיצצה טהרן חלק מהסובסידיות שלה לאנרגיה ודלק כדי לקרב את המחירים לרמתם הבינלאומית, ובכך הכפילה כמעט פי שניים

את מחירי הדלק. הדבר היה מבחן לסבלנותו של הציבור כלפי צעדים כאלה, במדינה שמתמודדת עם אינפלציה וסנקציות כלכליות כבדות על רקע תוכנית הגרעין השנויה במחלוקת שלה.

 

מומחה התחבורה מסעוד מוהג'ר אמר כי אנרגיה סולרית יכולה להיות השקעה פוטנציאלית טובה עבור ממשלת איראן בהתחשב בכך שבמדינה יש יותר מ-300 ימי שמש. "בשעה שאיראן מקצצת סובסידיות לאנרגיה ודלק, אנרגיה סולרית - שניתנת להפקה כמעט בכל רחבי המדינה - תהיה אלטרנטיבה טובה", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הרכב הסולארי האיראני
צילום: AP
מומלצים