כאוס בלוב: המורדים לוקחים את החוק לידיים
המורדים שהפילו את קדאפי הקימו צבא שנלחם באיסלאמיסטים: "לממשלה ולפרלמנט אין לגיטימציה כי אינם שומרים על הביטחון". עשרות נהרגו בבנגזי
עוד חדשות בעולם :
ברזיל: אסירים מחזיקים ב-122 בני ערובה
אסון בצ' קוריאה: "מאות נהרגו" בקריסת בניין
מודי הסחבק: ילד התה שהפך לר"מ הודו
אור ירוק: בברלין רוצים אישה ברמזור
"התחלנו בקרב הזה ונמשיך אותו עד שנשיג את היעדים שלנו", אמר חפטאר, שהואשם על ידי יו"ר הפרלמנט בתכנון הפיכה. חפטאר אמר מצדו שלממשלה ולפרלמנט אין כל לגיטימציה משום שנכשלו בהשגת ביטחון. "העם והרחוב הלובי איתנו", אמר מפקד צבא המורדים והוסיף שאנשיו מפוזרים בחלקים שונים במזרח לוב.
"חברי ה-LNA שהשתתפו בעימותים בבנגזי יצאו משליטת המדינה הלובית ומנסים לבצע הפיכה למען האינטרסים שלהם", אמר יו"ר הפרלמנט ומפקד הצבא בפועל, נורי אבו סהמיין, והוסיף כי חפטאר מנסה לבצע הפיכה.
בית החולים קלט עשרות גופות
משרד הבריאות הלובי מסר כי מניין ההרוגים בעימותים עלה ל-43 ושמספר הפצועים עומד על יותר מ-100. חפטאר אמר ש-60 מיליטנטים איסלאמיסטיים ו-250 נפצעו וששישה מחיילי צבאו נהרגו ו-37 נפצעו. אתר החדשות הלובי "עג'ווה בלאד" דיווח אמש על 75 הרוגים ו-141 פצועים בעימותים בבנגזי.
עובד בבית חולים שאליו הגיעו לפחות 40 גופות אמר: "גופות נוספות מגיעות מבנגזי ומחוצה לה".
צבא לוב: בנגזי - אזור אסור לטיסה
צבא לוב הכריז על אזור אסור לטיסה בבנגזי לאחר שכוחותיו של חפטאר השתמשו במסוק אחד במלחמתם נגד הקיצונים האיסלאמיסטיים.
מאז מלחמת האזרחים ב-2011 שהובילה להדחתו של הרודן מועמר קדאפי, אחרי 42 שנה בשלטון, מתקשות הרשויות בלוב להטיל את מרותן על הבריגדות של המורדים לשעבר. בריגדות אלה מסרבות להתפרק מנשקן והשתלטו על שטחים רבים.
בנגזי, המקום שבו נולדה ההתקוממות העממית נגד קדאפי, התמודדה זה תקופה ארוכה עם אלימות קשה והתקפות מצד הארגון האיסלאמיסטי "אנסר א-שריעה" שמוגדר על ידי ארצות הברית כארגון טרור.
חפטאר היה אחד ממובילי המאבק נגד קדאפי ונאמניו ב-2011. בחודש פברואר הוא הופיע במדי צבא וקרא להקים ועדה נשיאותית שתעמוד בראש המדינה עד שייערכו בחירות חדשות. השלטונות בטריפולי לא אהבו את הצעד הזה ויש שהגדירו אותו ניסיון הפיכה.
ממשלה שברירית, פרלמנט משותק
הממשלה הלובית די שברירית והפרלמנט משותק כמעט לגמרי בגלל יריבויות פנימיות. אפשר לומר כי מאז הדחת קדאפי ב-2011 לא בוצעה התקדמות ממשית במדינה הצפון אפריקנית בכל הנוגע למעבר לדמוקרטיה מלאה. החוקה החדשה עדייו נכתבת, ומאז חודש מרס הוחלפו כבר שלושה ראשי ממשלה.ארה"ב ומדינות אירופיות מסייעות ללוב להקים צבא סדיר, אולם כוחות הצבא והממשלה אינם יכולים לשלוט על הבריגדות של המורדים לשעבר והמיליטנטים שבעבר לחמו נגד קדאפי.
תעשיית הנפט של לוב סובלת קשות מחוסר היציבות במדינה ולעתים קרובות היא הופכת ליעד לתקיפה מצד מפגינים חמושים שדורשים השתתפות גדולה ביותר ברווחים מהנפט ושירותים בסיסיים טובים יותר.
מאז הקיץ האחרון, מפגינים חמושים סגרו לא פעם נמלים ושדות נפט וגרמו לירידה משמעותית בתפוקת הנפט של המדינה – מ-1.4 מיליון חביות ביום ל-200 אלף.