היועמ"ש תומך בהמלצות ועדת ששינסקי
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, פרסם את חוות דעתו על המלצות הוועדה לבחינת מיסוי משאבי הטבע בישראל. חוות הדעת פורסמה על רקע הסכסוך המשפטי הממושך בין המדינה לבין מפעלי ים המלח שיושפעו מההמלצות. ליכט קובע כי "המלצות הוועדה ראויות מבחינה משפטית"
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, פרסם היום (א') את חוות הדעת שלו בעניין המלצות ועדת ששינסקי . חוות הדעת פורסמה על רקע הסכסוך המשפטי הממושך בין המדינה לבין מפעלי ים המלח שיושפעו מההמלצות.
- כיל תובעת את המדינה: הפרת תנאי הזיכיון
- מנכ"ל כיל מזהיר: נשקיע מחוץ לישראל
- כיל: דרישת הגדלת התמלוגים: הפרת הסכם
- בוועדת ששינסקי 2 יכהנו 6 נשים, במקום אחת
כנימוקים לעמדתו, ציין המשנה ליועמ"ש כי הוועדה ממליצה להעמיד את שיעור התמלוגים שגובה המדינה ממפעלי ים המלח על 5% - שיעור הנמוך מהשיעור הנהוג כיום אשר עומד על רמה ממוצעת של 7.5%.
כמו כן, ציין ליכט כי המס החדש שעליו ממליצה ועדת ששינסקי יותיר בידי החברה "רווחים נאים". הוא הוסיף כי הוועדה בחרה להעניק למפעלי ים המלח החרגה למשך שנתיים וחצי, ולהחיל עליה את המס החדש רק משנת 2017.
42% מס על רווחי התאגיד
נזכיר כי הבוקר פרסמה הוועדה לבחינת מיסוי משאבי הטבע בישראל, בראשות פרופ' איתן ששינסקי, את חוות דעתה - והמליצה להטיל מס מיוחד על משאבי טבע בשיעור של 42% מרווחי התאגיד. המס יוטל על כל משאבי הטבע הקיימים ואלו שיתגלו בעתיד מרגע שרווחי התאגיד המפיק את המשאב, יגדלו למעבר לרמה המבטיחה תשואה של 11% על כלל נכסיו.
עוד המליצה הוועדה להטיל תמלוגים אחידים על כל משאבי הטבע שאינם גז ונפט, בשיעור של 5%. שיעור התמלוגים על משאבים שונים נע כיום בין 2% ל-10%. אם תתקבל המלצה זו, משמעות הדבר שההחלטה האחרונה של ממשלת ישראל בנוגע לתמלוגים שהיא גובה ממפעלי ים המלח בגין הפקת אשלג - תתבטל, והמדינה תחזור לגבות מהמפעלים תמלוגים של 5% מההכנסות ולא 10% כפי שסוכם לפני כשנתיים.
בנוסף, המליצה הוועדה שלא להעלות את התמלוגים הקבועים כיום על הפקת מים מינרליים. כמו כן, בחרו חברי הוועדה שלא לעסוק במדיניות התגמול על חומרי חציבה, כל עוד לא סיימה הוועדה הבוחנת את רמת התחרותיות בתחום את עבודתה. ועדה זו, בראשות רם בלינקוב, מונתה על ידי שר השיכון.