שתף קטע נבחר

לטוס ולא לחזור: הישראלים שרוצים למאדים

אלו המועמדים לכוכב הבא: אלעד ימריא עם הדובי, יאיר לא יוותר על החלום, נדב סבור כי כדור הארץ בדרך לאבדון, דימיטרי ישאיר מאחור את האישה והילדים וגם ליאור דיין ביקש להתקבל. מי רוצה להיות אסטרונאוט?

200 אלף ביקשו להתקבל, 1,058 עברו את השלב הראשוני, 705 עדיין במרוץ - אבל רק ארבעה עשויים להגשים את הפנטזיה. הסטטיסטיקה עומדת נגד משתתפי "מארס 1", אבל זה לא מפריע למאות, בהם עשרה ישראלים, להמשיך ולחלום על טיסה למאדים בעוד עשר שנים, טיסה שממנה הם לא אמורים לחזור.

 

זה נראה כמו קונספט דמיוני, וקיימים סיכויים רבים שאכן זה לא יתממש במציאות, אבל ב"מארס 1" עדיין מאמינים. מטרת העמותה ההולנדית, שהוקמה לפני ארבע שנים, היא להקים התיישבות אנושית בכוכב הלכת הקרוב ביותר לכדור הארץ. לפני שנתיים הודיע המייסד באס לנסדרופ כי טיסה לכיוון אחד, למאדים, אמורה להמריא ב-2024.

 

תוכנית ריאליטי, איך לא, היא שאמורה לתעד כל צעד וצעד, עד המראת ארבעת האסטרונאוטים הנבחרים בעוד עשור. אבל ב-CNN נכתב כי גם תוכנית המציאות לא צפויה להביא את ששת מיליארד הדולר שזקוקים להם בעמותה כדי להוציא לפועל את הפרויקט חסר הגבולות. ל-200 אלף האנשים שניסו את מזלם זה לא מפריע. ה-705 שנותרו לאחר ניפוי ראשוני ונשירה עקב בעיות רפואיות ואישיות בטח לא מתעסקים בזה כעת.

 

 

גם הישראלים ממשיכים לחלום. ליאור דיין, יוצא תוכנית ריאליטי אחרת שאביו הבמאי אסי נפטר לאחרונה, היה אחד מאלו ששלחו ל"מארס 1" סרטון קצר. דיברנו עם כמה מועמדים אחרים, שעדיין במרוץ למאדים.

 

 

יאיר מימון, סטודנט בטכניון בן 23 מקריית טבעון, הוא אחד מאותם מאמינים. הסרטון שלו משלב בין קולו שלו לבין קול רובוטי, שתוהה מדוע הוא מעוניין להצטרף למשימה שממנה לא ישוב. "ברור שזה מפחיד, אבל כל ההחלטות המשמעותיות מפחידות בצורה מסוימת", אמר ל-ynet.

 

לדבריו, הפרויקט מייצג את האמביציה שצריכה להיות לאנושות. הוא מדמה זאת לראש הממשלה המנוח יצחק רבין שוויתר על חלומו להיות מהנדס תמורת קריירה בצבא ובפוליטיקה, וכיצד סוקרטס בחר לא לברוח מהכלא, אלא קיבל על עצמו את חוקי אתונה. "כאשר יש משהו שבו אתה מאמין, אתה תוותר על הכול כדי שהוא יתרחש", מסביר מימון.

 

 

אלעד אייזן, סטודנט לשפות באוניברסיטה העברית, הצטלם עם דובי שלדבריו היה שייך לחברה שהשאירה אותו אצלו כשעזבה. "לא יכולתי לתת לדובי המסכן הזה להסתובב ברחובות תל אביב. אז אימצתי אותו והבטחתי לו שמעולם לא אעזוב אותו. הוא יטוס למאדים איתי".

 

אייזן, בן 24, אמר כי החלל ריתק אותו מאז שהיה ילד. הוא לא מפחד ממפגש עם חוצנים, ובטוח שעד מועד הטיסה הטכנולוגיה תתפתח לכזו שתאפשר טיסה חזרה.

 

 

נדב נוימן, סטודנט לספרות בן 26 מתל אביב, סבור כי כדור הארץ בדרך המהירה לאבדון. לכן, הוא רוצה להמריא למאדים: "אם לא נמצא מקום אחר להתיישב בו, אנחנו יכולים להגיד ביי-ביי לאנושות. היו שלום ותודה על הדגים".

 

הוא מנבא כי אנשי מאדים ייראו קצת כמו המשורר המנוח דוד אבידן: "תחשבו על הסיטואציה - אני וחייזר דוד אבידן בהיי על אסיד באמצע מאדים. זה יכול לפתור הרבה בעיות שקשורות לזמן ולמרחב".

 

 

יונתן ואסקז אומר בסרטון כי הוא המועמד המושלם למשימה במאדים: "אני מאמין שזו האחריות של כל דור ודור לשפר את העולם באופן כזה שהדור הבא לא יחווה את אותם הכאבים והקשיים". הוא סבור כי כל משימה בסדר גודל כזה דורשת הקרבה: "האהובים שלי יחסרו לי, אבל בסופו של דבר אלו הם חיי ורק אני יכול לבחור איך לחיות אותם".

 

 

דימיטרי גושצ'ין מעט יותר מבוגר מיתר המועמדים הישראלים, וגם הניסיון שלו רב יותר. גושצ'ין, בעלי חברת "פרטקום" שמחזיק בתואר שני באסטרופיזיקה מאוניברסיטת תל אביב, צילם את הסרטון לצד אוסף הגביעים שלו. הוא מסביר כי אותם גביעים מראים את ההחלטות הטובות שלו במצבי לחץ. הוא סבור כי פרויקט "מארס 1" יעניק פריצת דרך מדעית שתהווה השראה לדורות.

 

"אני לא מפחד לקבל כרטיס לכיוון אחד למאדים. אני אעשה הכול כדי לזכות בכך", אומר גושצ'ין ל-ynet. החלום שלו מאז הילדות הוא להגיע למאדים, והוא בטוח שגם המשפחה בעדו: "אני אוהב את אשתי, אוהב את הילדים, המשפחה והחברים. אבל המשפחה תומכת בהחלטה שלי. אני אהיה הדוגמה הטובה ביותר לילדיי - להגיע ליעד הכי גבוה שאפשר להשיג".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים