LGG3: הולך בכיוון הנכון
למכשיר החדש של LG, כמו מתחריו חשוב שיהיה לכם נוח ושיהיה קל לכם לצלם סלפי בכיווץ אגרוף. אנחנו אהבנו במיוחד את הפתיחה בנקישות. הצצה ראשונה - צפו
בעולם שבו כל סמארטפון יוצא פחות משנה אחרי הקודם, החברה שמייצרת אותו מנסה להראות חידושים שהם מעבר למעבד קצת יותר מהיר, ומצלמה קצת יותר חדה. כך גם עם ה-LG G3 שהוצג הערב (ג') בלונדון שנראה, על פניו ומהתרשמות ראשונית, כשדרוג ראוי ל-G2 ומתחרה לא רע ל-S5 של סמסונג, ל-HTC One ולאייפון 5S והגדולים האחרים ששכחנו.
מבחינה חיצונית המכשיר די דומה לקודמו וקצת גדול ממנו. 5.5 האינצ'ים של המסך שלו מתעוררים באמצעות Knock Code - המענה הפשוט של LG לטביעות האצבע של אפל וסמסונג. זה עובד מעולה: פשוט מקישים בצורה מסויימת (נניח רבעים) על המסך כשהוא כבוי והוא ידלק. כלומר, גם מאובטח וקל קצת יותר מסיסמה שאפשר לראות אתכם מקלידים, וגם יעיל יותר מטביעת אצבע שלא תמיד עובדת כמו שצריך, ושקשה להפעיל ביד אחת. את הפתיחה הזאת נראה במכשירים אחרים של LG כמו ה-G2 וה-L90.
לאחר שהמסך נדלק נראה כמובן שהרזולוציה של המכשיר פה הרבה יותר גבוהה מקודמו – QHD כלומר 2560 על 1440 וצפיפות פיקסלים של 538ppi. זה נראה טוב, למי שרוצה לצפות בווידאו ממש איכותי במסך בגודל הזה. ברור - גם סמארטפונים עם מסכי HD עושים עבודה לא רעה בשימוש היום-יומי.
כשמסובבים את ה-G3 רואים שגם כאן הכפתורים מצויים בגב המכשיר המבריק-מטאלי. הפעם הם עיגולים. לצד העדשה והפלאש של המצלמה - נורת לייזר שאמורה להפוך את הפוקוס לאפילו מהיר יותר – ולנסות להתחרות באס חמש של סמסונג שמבטיחה מיקוד בשליש השניה. LG אומרת שתעשה את זה ב-0.276 שניות, מהיר יותר ממצמוץ העין. ולא צריך לבחור נקודת מיקוד ואז לצלם בכפתור נפרד. פשוט בוחרים נקודת מיקוד והתמונה צולמה.
תכונה נחמדה נוספת במצלמה היא הסלפי המשודרג שאפשר להפעיל בכיווץ האגרוף - מבחינה טכנולוגית זה דומה מאוד למצלמות שמופעלות רק כשהן מזהות חיוכים, אבל היישום של זיהוי התמונה בהחלט הופך את הסלפי לנוח יותר - אם אתם בעניין.
עזבו אתכם מפרטים
באירוע ההשקה אמר רמצ'ן וו, מנהל הפיתוח בענף הסלולר בחברה את המובן מאליו: אנחנו לא רוצים לקרוא את חוברת ההוראות, ולפיכך החברה ניסתה ליצור מכשיר “פשוט”, וזו הרוח שליוותה את ההשקה. אבל LG ממש לא הראשונה. גם הקמפיינים של סמסונג בעבר התמקדו בממשק, והציגו את את סדרת הגלקסי כסמארטפונים ש-”תוכננו עבור בני אדם”. צריך לשאול את בני האדם אם זה עבד.
ג'יימס מארשל, מנהל השיווק בחברה, דילג מעל עניינים טכניים שפחות חשובים כנראה לצרכנים, כמו מעבד וזיכרון פנימי (סנאפדרגון 801 מרובע ליבות, ו2 או 3 גיגה) והדגיש את השיפור בטכנולוגית תצוגה והמעבר ל-QHD. מארשל ירד לפרטי פרטים בחלק הזה וטען שהעין האנושית יכולה להבחין בהבדלים בחדות גם ברזולוציות הגבוהות הללו (2560 על 1440 פיקסלים, וצפיפות של 538 פיקסלים לאינץ'). עוד אמר מרשל כי העיצוב מאפשר להחזיק את המכשיר ביד אחת, בשל ניצול נכון יותר של שטח המסך, שוליים צרים וקימור. כלומר, LG יודעת - זה לא משנה כמה ליבות יש כל עוד זה עובד, אבל זה יהיה נוח להקליד ביד אחת כשבשניה אוחזים במזלג בארוחה המשפחתית.
גם פה: סלפי
LG גם הצטרפה לטרנד של החברות הסלולריות לשפר מהותית את עדשות וחיישן המצלמה הקדמית, כדי ליצור תמונות סלפי טובות יותר - התופעה שהייתה קיימת מאז שקיים הצילום צמחה בזכות הכניסה למליון אוקספורד, הסלפי הקבוצתי של אלן דג'נרס באוסקר, ובאופן מעגלי, גם השיפור באיכות וממשק המצלמות הקדמיות. במקרה של LG, הצילום מופעל באמצעות כיווץ היד לאגרוף שידליק טיימר של 3 שניות שתספיקו לעשות דאק-פייס -בלי להצטרך לעקם את האגודל ולרעוד. במצלמות אחרות, אפשר פשוט לצעוק למצלמה שתצלם. כך או כך, ב-LG טוענים בפנינו כי זו אחת התכונות הכי מבוקשות במכשיר.
אנדי קופלין, ראש חטיבת הניידים באנגליה ואירלנד אמר כי על פי סקר של נילסן, אנחנו מקלידים על הסמארטפון שלנו פעם בחמש דקות (!), כולל עכשיו כשאתם כותבים טוקבק לכתבה הזו .למרות הזריזות שמפתח דור ה-Y ולמרות כל המילונים האוטומטיים, LG חושבת שאנחנו עדיין לא שם ושאפשר לשפר את זה במכשיר שהוא עדיין קטן מדי עבור אצבעות של בני אנוש.
LG מציעה ב-G3 לתקן שגיאות הקלדה או לבחור מילים בלי להזיז את האגודלים מהחלק התחתון של המסך, על ידי מחוות והחלקה שלהם בכיוונים שונים על המקלדת. תכונה נחמדה נוספת שקיימת בחלק מהלונצ'רים של אנדרואיד, ו-LG מטמיעה במכשיריה , היא תזכורת להתקשר חזרה לאנשים שסיננתם עם סמס קודם לכן (אולי הייתם עסוקים בלצלם סלפי).
למה אי אפשר עדיין לסנן אותם עם מייל או הודעת ווטסאפ, או כל דבר שהוא לא סמס? מקווים שבמכשירים הבא נקבל את זה. ה-G3 גם ישאל אתכם אחרי שיחה ממספר לא מזוהה אם תרצו להוסיף אותו לאנשי הקשר, ותזכיר לכם למחוק אפליקציות וקבצים שסתם מעמיסים על הזכרון (אגב, 16 או 32 עם אפשרות להרחיב עד 128, אבל שוב - המפרט הוא לא העיקר).
החברה הציגה עוד כמה חידושים מסקרנים יותר ומסקרנים פחות (למשל ב"פחות": במקום להגיד מה מזג האוויר, G3 יגיד לנו לקחת מטריה) שאפשר להתנסות בהם אחרי זמן ממושך, אבל לפחות מהצצה ראשונה של כמה שעות - מדובר בכיוון הנכון - נדע להרחיב בסקירה המלאה.
(הכותב אורח LG בלונדון)