המדינה תמכור את יתרת מניותיה בבנק לאומי
המדינה מחזיקה כיום כ-6% ממניות בנק לאומי ששווין נאמד ביותר ממיליארד שקל. המדינה שואפת למכור את מניותיה במהלך 12 החודשים הקרובים כאשר המכירה תתבצע במספר מנות. מכירת מניות בנק לאומי לא תחשב כהכנסות לקופת המדינה
סוף עידן: המדינה החליטה להיפרד מהאחזקה ההיסטורית שלה בבנק לאומי. ההחלטה שהתקבלה בימים האחרונים טעונה עוד אישורה של ועדת הכספים של הכנסת. מיכל עבאדי-בויאנג׳ו, יו"ר נכסים מ.י והחשבת הכללית באוצר, נפגשה הערב (ד') עם יו"ר הוועדה ניסן סלומינסקי ומסרה בידיו את בקשתה הרשמית של המדינה בעניין.
המדינה מחזיקה כיום, באמצעות החברה הממשלתית נכסים מ.י. כ-6.03% ממניות בנק לאומי ששווין נאמד נכון להיום בלמעלה ממיליארד שקל. ברגע שיתקבל אישור מוועדת הכספים, המדינה שואפת למכור את מניותיה במהלך 12 החודשים הקרובים כאשר המכירה תתבצע במספר מנות. מנכסים מ.י נמסר כי עיתוי שלבי המכירה והיקף המניות הנמכרות בכל אחד מן השלבים, ייקבעו בהתאם לתנאי השוק.
מכירת מניות בנק לאומי, אם אכן תתמש כמתוכנן, לא תחשב כהכנסות לקופת המדינה משום שהכנסות מהפרטה נחשבות להכנסה מהון ולכן המכירה לא תשפיע על גובה הגירעון. מנגד, המכירה כן תשפיע על יחס חוב-תוצר של הכנסת ותוריד את הצורך של משרד האוצר לגייס הון.
מאז פרשת ויסות המניות ב-1983, המדינה החזיקה במניות בנק לאומי והיתה בעלת השליטה בבנק. עם השנים וביתר שאת מאז 2005, מכרה המדינה בהדרגה את מרבית המניות שהחזיקה אך לא הצליחה להעביר את השליטה בצורה מסודרת לבעלי שליטה מוגדרים וגם הניסיון הממשי שניהלה עם קבוצת סרבוס-גבריאל נכשל.
ב-2012 אישרה הכנסת את "תיקון חוק מראני" המסדיר את התנהלותו של בנק ללא גרעין שליטה שלמעשה קיבע את מעמדו של בנק לאומי כבנק שבו אין בעל מניות דומיננטי.