11 שנות מאסר נגזרו על שושן ברבי
ברבי הורשע בעסקת טיעון בגרימת מוות ברשלנות של שלוש נשים. בנוסף, הוא יפצה את המשפחות ב-150 אלף שקל. השופטת: "מעשים נפשעים ומכוערים". משפחת ההרוגות: "ציפינו ל-20 שנה". הסנגורים: נערער לעליון
בית המשפט המחוזי בלוד גזר הבוקר (יום ה') 11 שנות מאסר בפועל על שושן ברבי, שהורשע, במסגרת עסקת טיעון, בגרימת מוות ברשלנות של שלוש נשים באוגוסט 2012 בנתניה. בנוסף, ברבי חויב לפצות את משפחות הקורבנות ב-150 אלף שקל. רודי יגודייב, שאמו ואחותו נהרגו בתאונה, זעם על גזר הדין ואמר: "אני מוכן להתחלף איתו, שיחזירו לי את אימא שלי ואחותי ואני אשב עשר שנים בכלא. שיפסיקו עם ההצגות, אני זה שבוכה כל יום ואבכה כל החיים שלי".
עוד בחדשות ynet:
יגודייב הוסיף ואמר: "עוד עשר שנם ברבי ייצא החוצה. אין נחמה, ציפינו לעשרים שנה. זו הייתה הצגה אחת גדולה, אם זה לא בן של שופט לא מתחשבים בבן אדם. הוא הרג שלושה אנשים וקיבל עשר שנים". עונש 11 שנות המאסר מורכב משלוש שנים בגין גרימת מוות ברשלנות, שבע שנים בגין הפקרה, שיבוש מהלכי חקירה והחזקת סם, שנתיים בגין הדחה בחקירה ומאסר ישן על תנאי של שנה שהופעל. חלק מעונשי המאסר חופפים.
השופטת כתבה בגזר הדין כי "יש למצות עם הנאשם את הדין ולהטיל עליו עונש כבד ומרתיע אשר יהלום את הנסיבות החמורות של מעשיו ויהווה אות ואזהרה לציבור". השופטת הדגישה כי מדובר בתאונה שאירעה כתוצאה מרשלנות גבוהה של הנאשם, שהפקיר נפגעים וניסה לטשטש עקבות, להימלט מנטילת אחריות, לשבש הליכי חקירה ולהדיח עד למתן עדות כוזבת.
"מעשי הנאשם נפשעים, מכוערים ומקוממים", כתבה השופטת. "עולם הפשע אינו זר לנאשם. מרבית חייו הבוגרים עברו עליו בביצוע עבירות". השופטת הוסיפה כי יש לייחס חומרת יתר לעבירות שבהן הורשע ברבי כשנתיים לפני התאונה בגין נהיגה רשלנית ועבירות נוספות. "הנאשם חטא, לא רק לחוק אלא, ולא פחות, לערכי מוסר וכבוד הדדי", סיכמה.
השופטת הוסיפה כי הייתה ערה לשינוי שחולל ברבי בחייו בשנתיים שקדמו לכתב אישום, אולם הדגישה כי "מצער הדבר שאין מדובר בשינוי ערכי ובהפנמת דפוסי התנהגות נורמטיביים, בהינתן מעשיו החמורים".
לדברי השופטת, אין נקודות זכות רבות לטובת הנאשם כנימוק להקלה בעונש, ומשפחתו משלמת מחיר כבד בגין מאסרו: "אשתו מלווה אותו בנאמנות לאורך ההליך, ילדיו העוללים ישלמו מחיר כבד על לא עוול בכפם. עם כל הצער, אין בכל אלו כדי נימוק להקלה בענישה, לנוכח חומרת האירועים ונסיבות ביצוע העבירות". בנוסף, פסלה השופטת את רישיונו למשך 24 שנים.
מנגד, סנגוריו של ברבי, עורכי הדין מוטי כץ, דוד יפתח וג'קי סגרון, אמרו כי יערערו על העונש לבית המשפט העליון. "מדובר בחריגה בוטה ממש מרמת הענישה המקובלת", אמרו הסנגורים. "ההרגשה היא שבית המשפט שכח שכתב האישום שונה ולבסוף הואשם בגרם מוות ברשלנות. הטלת העונש שגויה לחלוטין".
לדבריהם, "העובדה שבית המשפט חילק את הענישה לשלושה חלקים - גרימת מוות ברשלנות, הפקרה והדחה בחקירה ונתן לכל עבירה עונש בנפרד וצבר את העונשים היא בניגוד להנחיות מפורשות של בית המשפט העליון, לפיו יש להטיל עונש אחד על שלושת העונשים. מדובר בתאונה עם תוצאה קשה והשופטת כנראה לא שמה לב, עם כל הכבוד, שבתיק הזה בסופו של דבר מדובר ברשלנות. אנחנו מאוכזבים מהתוצאה".
בנוסף, בית המשפט גזר שנת מאסר בפועל על אורן חנונה, שהיה נוכח ברכב בעת התאונה. השופטת ציינה כי חנונה, שיוצג על ידי עו"ד אורי קינן, לא עשה מאומה כדי להזעיק את כוחות ההצלה וכי "עשה יד אחת עם הנאשם כדי להימלט מהזירה מהר ככל האפשר".
על פי כתב האישום הראשון נגד ברבי, ב-17.8.12 הוא שתה לא פחות מתשעה משקאות משכרים - שמונה בקבוקי בירה וכוס וודקה מעורבבת - לפני שפגע בסבטלנה יגודייב, בת 53, בתה שושנה יגודייב, בת 25, ואלכסנדרה רובינוב בת ה-66. ברבי, שנהג ברכב יחד עם חנונה, ניסה להימלט אך הרכב לא הניע. הוא התקשר לאשתו ניצה, וזו אספה אותו. במשך כמה ימים הוא התחבא, עד שנתפס.
בספטמבר 2012 הואשם ברבי בכך שדרס, הרג והפקיר שלוש נשים. עם זאת הוא חתם על עסקת טיעון שבמסגרתה נמחק סעיף ההריגה והופחת לגרימת מוות ברשלנות. יתר העבירות, ובהן הפקרה, שיבוש הליכי משפט, הדחה בחקירה ועבירות סמים, נותרו על כנן.
המשפחות זעמו על ההסדר, אך בית המשפט אישר אותו. עו"ד אלון טנקג'י מפרקליטות מחוז מרכז דרש עונש מרבי, שישקף את מדרג החומרה הגבוה של האירוע, וביקש מבית המשפט לגזור עליו 17.5 שנות מאסר.