נחשפו הוצאות המזון של מעון משפחת נתניהו: 13 אלף שקלים בחודש
ועדת המכרזים אישרה להתקשר עם רשתות מרכולים בירושלים וחשפה את היקף הרכישות: 160 אלף שקלים בשנה למעון ראש הממשלה. את התקציב הקטן יותר - 140 אלף - יקבל המשרד עצמו. בדיון עלתה הבעייתיות באישור הפטור בלי חשיבה וללא התייעצות, אך הבקשה אושרה
160 אלף שקלים בשנה (יותר מ-13 אלף שקלים בחודש) - זה תקציב העתק המוקצה לרכישת מוצרי מזון למעון ראש הממשלה בנימין נתניהו. הנתונים הללו מתבררים הערב (יום ה') עם פרסומם בפרוטוקול ועדת המכרזים. התקציב הכולל לרכישת מזון עומד על 300 אלף שקלים בשנה. החלק הקטן יותר - 140 אלף - מוקצה עבור המשרד הראשי. הרוב עבור מעון ראש הממשלה.
לעיון בנתונים המלאים - לחצו כאן
סיפורים נוספים - בפייסבוק שלנו
ההתקשרות שחשף ברק רביד ב"הארץ" אושרה לבקשת משרד ראש הממשלה ובבקשה נאמר כי "המשרד ומעון ראש הממשלה נדרשים לשירותי סופּרים (במקור) לרכישת מזון ומוצרי יום (במקור). עבור המשרד הרכישות משמשות לישיבות ממשלה, לישיבות קבינט ולישיבות בלשכת ראש הממשלה". עוד ציינו כי בשל היקפי הפעילות הגבוהים יצאו למכרזים אחרים בשנים הקודמות, אך אלו לא צלחו משום שהמרכולים בירושלים סירבו להתחייב על מחיר המוצרים במכרזים. לכן אושרה לבקשתם התקשרות עם שופרסל, מגה, רמי לוי, קו אופ, אושר עד וזול ובגדול. כל אחד מהמרכולים יספק מצרכים בהיקף של 50 אלף שקלים. "היחידה המקצועית ערכה מיפוי של רשתות המזון המחזיקות בסניפים בירושלים", נאמר בוועדת המכרזים. התשלום יבוצע באמצעות כרטיסי אשראי נטענים.
עוזרת היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד אורטל חזות, ציינה בדיון בוועדת המכרזים כי מדובר בפתרון זמני בלבד, שנועד לאפשר אספקה שוטפת של מוצרי מזון למשרד ראש הממשלה, "אך אין בכך כדי להוות פתרון קבע ויש לדון בנושא שוב כדי למצוא מתווה מתאים שייתן מענה לאספקת מוצרי מזון". בדיון העלו את הבעייתיות בעריכת מכרז חדש ללא הליך חשיבה וללא התייעצות עם גורמים מקצועיים אצל החשבת הכללית - ולכן החליטו לאשר את הבקשה באמצעות פטור ממכרז לשנה הנוכחית בלבד, בשלב הזה. עזרא סיידוף, סמנכ"ל במשרד ראש הממשלה, ציין כי למצוא מענה לבעיה שבה נתקלים משרדי ממשלה נוספים וכי בכוונתו לקיים דיון בנושא על מנת למצוא פתרון כולל לנושא. יצוין כי לפי נתוני הלמ"ס בשנתון הסטטיסטי, הוצאות המזון למשפחה ישראלית בעשירון העליון עומדת על כ-3,000 שקלים בחודש. משפחה ישראלית ממוצעת מוציאה קצת יותר מ-2,000 שקלים בחודש על מזון.
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה: "בהתאם לכל הנהלים אושר סכום של 160,000 שקל לשנה עבור המעון הרשמי של ראש הממשלה. המעון הרשמי של ראש הממשלה משמש משרד לכל דבר, לרבות קיום פגישות רבות משתתפים ואירוח אישים שונים מהעולם. יש לציין שבשנה שעברה נרשמה ירידה של 24% בהוצאות המעון הרשמי של ראש הממשלה".
80 אלף שקל על מים
בדצמבר האחרון פורסם דו"ח הוצאות בית ראש הממשלה על בסיס מזומן ב-2012, שהיווה השלמה לדו"ח שפורסם חצי שנה לפני כן. בדו"ח שפורסם בעקבות עתירה של התנועה לחופש המידע, צוין כי במעון בקיסריה מוציאים על גינון כ-25 אלף שקל ו-80 אלף שקל על חשבונות מים. הוצאות סידורי הפרחים במעון הרשמי מסתכמים בכ-96 אלף שקל.
לפי הדו"ח, סך הוצאות המעון הרשמי בירושלים ב-2012 עמד על 2.973 מיליון שקל. בדו"ח נכתב כי ב-2008, בזמן כהונת אהוד אולמרט, ההוצאות במעון הרשמי הסתכמו ב-1.622 מיליון שקל (עם חישוב עליית המדד מאז - כ-1.7 מיליון שקל). בנוסף, נמסרו פרטים על ההוצאות בשאר בתי ראש הממשלה - סך כל הוצאות הבית הפרטי בקיסריה נאמד ב-312 אלף שקל ועל הבית הפרטי ברחוב עזה שולמו (על בסיס מזומן)
4,561 שקל.
עוד נאמר בדו"ח שפורסם בדצמבר האחרון כיבמעון הרשמי הוציא כ-6,000 שקלים על נרות ריחניים. בבית בקיסריה חשבון הטלפון השנתי הגיע לסביבות ה-30 אלף שקל וחשבון המים הגיע אף ל-80 אלף שקל - חלק הארי מהם ככל הנראה על הבריכה הצמודה לבית בקיסריה. אופני משענת לבית ראש הממשלה עלו 3,000 שקלים, מד צעדים נקנה ב-250 שקל ומזוזות ב-9,500 שקל.
באחד הנספחים מופיע הסכם התקשרות מ-2011 עם מכבסה, ושם נכתב מדוע עזרא סיידוף, בכיר במשרד ראש הממשלה, בחר דווקא בהצעה הכי יקרה: "זו אמנם ההצעה היקרה ביותר מבין שלוש ההצעות, אולם מר סיידוף מוסר כי בני המשפחה ניסו לעבוד עם המכבסות האחרות, אך לא היו מרוצים מהשירותים, ואף נהרסו פרטי לבוש". במקרה זה הוחלט לאשר התקשרות עם המכבסה בהיקף של עד 10,000 שקל.