מחזור בפח הכתום: קפיצה של מאות אחוזים
ברבע הראשון של השנה, מיחזרו בתי האב בישראל כ-806 טון שהושלכו לפח הכתום, וזאת לעומת 123 טון ברבעון המקביל בשנה שעברה - עליה של 655%. סך כל מחזור האריזות הביתיות לשנת 2013 עמד על כ-2,000 טון
המחזור הוא לא רק משהו שמדברים עליו, אלא גם עושים אותו. מנתוני תאגיד המחזור תמיר המתפרסמים לרגל יום איכות הסביבה הבינלאומי שחל היום (ה') ומובאים ב-ynet לראשונה, עולה כי ברבעון הראשון של שנת 2014 מוחזרו 806 טונות של אריזות שמקורן הגיע מפח המחזור הכתום, המלקט אריזות פסולת ריקות מהמגזר הפרטי.
כתבות נוספות בנושא בערוץ קיימות וכלכלה ירוקה של Ynet:
להיט ברשת: כביש סולארי המייצר חשמל
חדש בבני ברק: חשמל ירוק על גג בית הכנסת
חקלאות בסמרטפון: אפליקציה מנהלת השדה
תאגיד המחזור תמיר, הוקם בשנת 2011 על מנת ליישם את חוק האריזות, שלפיו יצרנים ויבואנים יממנו את הטיפול באריזות אותן הם מייצרים. לצורך כך, אלו שוכרים את שירותיו של התאגיד שמבצע עבורם את העבודה.
20 אלף פחים כתומים
נושא מחזור האריזות הוא חלק ממהפכת המחזור המאופיינת בהפרדת פסולת לשלל סוגי פחים ויעדים. פחי האריזות הכתומים הם אלו שאחראים על מחזורם של אריזות כלליות במשק הפרטי, והם נכנסים בהדרגה לרשויות מקומיות. כיום מוצבים כ-20 אלף פחים כתומים ב-20 רשויות מקומיות, בצמוד לפח האשפה הרגיל שבצבע ירוק.אל הפח הכתום מתבקשים הצרכנים תושבים להשליך אריזות של מוצרים שונים: אריזות מזון, שקיות פלסטיק, קופסאות שימורים, קרטוני משקאות וחלב, אריזות קרטון קטנות, אריזות של מוצרי טיפוח וניקיון ועוד.
עד כה, חתמו 136 רשויות מקומיות ומועצות אזוריות עם תמיר על הסכם, לפיו תפרוס הרשות פחים ייעודים לרשות התושבים ואלו ייפרסו בהדרגה. לפי נתוני התאגיד, פריסת הפחים הכתומים ב-20 רשויות הביאה לכך שיותר מ- 220 אלף בתי אב נגישים למחזור האריזות.
מנכ''ל תאגיד המחזור תמיר, קובי דר: "מהפכת המחזור בעיצומה. פעילותה של תמיר במהלך השנתיים וחצי האחרונות מאפשרת למאות אלפי תושבים להפריד את האריזות הריקות בבית ולהעבירם למחזור. שיתוף הפעולה של הציבור הכרחי להשלמת מהפכה זו ואנו נמשיך להשקיע בהסברה ובחינוך של דור העתיד. אני מזמין רשויות נוספות ליישם את הוראות החוק ולאפשר לתושבי ישראל להיות חלק מהמפכה".
באדיבות תאגיד המחזור תמיר
מומלצים