כל המהלכים נגד חמאס וכל הסיבות
מידע חדש על גורל החטופים אין, והחוטפים לא קשורים כנראה לעזה. המעצרים, הסריקות וה"מהלך הסיכולי" - מה עושה בדיוק מערכת הביטחון בשטח, ואיך זה קשור להשתלטות הקיצונים בעיראק? בישראל מודים: מנצלים את המצב להיאבק בפיוס הפלסטיני
בישראל מעריכים כי חטיפת הנערים התבצעה על ידי התארגנות מקומית של פעילי חמאס באזור הר חברון וכי להתארגנות זו לא היה קשר להנהגת הארגון ברצועת עזה. נראה שהחקירה נמצאת כבר בשלב מתקדם מאוד, אף כי אין ודאות לגבי גורל החטופים.
עוד על החטיפה:
- שוב גל שמועות שקריות: "מרושע ופוצע לב"
- נעצר יו"ר הפרלמנט. הרמטכ"ל: בדרך למערכה משמעותית
- משבר החטופים: אבו מאזן התקשר לנתניהו
- השר פרי: 'לדרוש מאבו מאזן להתנתק מחמאס'
- הכסא של אייל נותר ריק: "הישיבה מתגעגעת"
בכל מקרה, מערכת הביטחון מניחה שהם בחיים ופועלת בהתאם. להנחת עבודה זו יש גם השלכות ברורות על הפעולות המבצעיות בשטח - למשל, סריקות או מעצרים, שמתנהלים באופן שלא יסכן את החטופים.
לפי ההערכה, החוטפים וסייעניהם חשים כי צה"ל והשב"כ סוגרים עליהם כעת ולכן הם משתדלים להסתתר. זו למשל יכולה להיות הסיבה שבגללה החוטפים אינם מציגים דרישות, מה שהיה צפוי לקרות בין שהחטיפה הצליחה והנערים עדיין בחיים, ובין שהחטיפה השתבשה. עוד מעריכים במערכת הביטחון כי החטופים נמצאים עדיין ביהודה ושומרון.
במקביל לסריקות ולמעצרים המתנהלים על בסיס מידע מודיעיני, מתרחש מהלך "סיכולי" נגד התשתיות האזרחיות של חמאס ביהודה, שומרון וירושלים. גורם ביטחוני בכיר הסביר כי פעילות זו מתבצעת גם לנוכח הגל הגואה של איסלאם קיצוני בסוריה וכעת בעיראק.
התפשטות הכוח המזוהה עם אל-קאעידה בעיראק מוביל לחשש גדול בישראל מפני זליגת הג'יהאד העולמי לשטחי יהודה ושומרון. אפשר לשמוע בכירים במערכת הפוליטית הטוענים כי החטיפה והאירועים בעיראק מוכיחים בצורה נחרצת כי סידורי הביטחון שהציעו האמריקנים במסגרת המשא ומתן עם הפלסטינים - בעיקר במה שנוגע לנוכחות צה"ל בבקעת הירדן - בלתי מספיקים ומעוררי דאגה בעליל.
לכן עכשיו ישראל פועלת בצורה נחרצת נגד התשתיות הפוליטיות והחברתיות של חמאס ותשתיות הרווחה שלו. התשתיות המכונות "דעווה" הן אלו שמשמשות לגיוס תומכי חמאס ולהפעלת הזרוע הצבאית ביהודה ושומרון.
הפעולה נגד התשתיות האזרחיות של חמאס משרתת כמה מטרות - בין היתר להפעיל לחץ כדי להציף מודיעין ולהעניש את חמאס על ייזום וביצוע החטיפה. המעצרים של הבכירים הפוליטיים ופעילים של הארגון נועדו להכין את העמדה הישראלית למיקוח אפשרי על שחרור החטופים. לבסוף, גורמים ממשלתיים בירושלים מודים כי אירוע החטיפה משמש אותם לעשות דה-לגיטימציה בזירה הבינלאומית לפיוס הפנים פלסטיני.