אחרי 12 ימים: חולץ ממערה באלפים. צפו
ב-8 ביוני נפגע יוהאן ווסטהאוזר מהתמוטטות סלע ונלכד בעומק של כ-1,000 מטרים מתחת לפני הקרקע באחת המערות העמוקות בגרמניה. היום הוא חולץ בסיומו של מבצע נועז, שבו השתתפו צוותים מחמש מדינות. צפו בחילוץ
בתום מבצע חילוץ רב-לאומי מרהיב, חולץ היום (יום ה') החוקר הגרמני, יוהאן ווסטהאוזר, שנפצע כשנלכד באחת המערות העמוקות ביותר בגרמניה לפני יותר משבועיים.
עוד חדשות בעולם :
סערה באיראן: אוהדות "לא צנועות" בברזיל
סרי לנקה הצליחה לתפוס נמר. ומה איתנו? הקלטת החשאית שמביכה את ממשלת פולין
ב-8 ביוני נפגע ווסטהאוזר (52) מהתמוטטות סלע ונתקע בעומק של יותר מ-1,000 מטרים מתחת לפני הקרקע בתוך אחת ממערות רייזדינג שבאלפים, ממערכות המערות העמוקות והסבוכות באירופה. לאחר כמה ימים של הכנות, צוותי חילוץ החלו ביום שישי האחרון בניסיון המפרך למשוך אותו דרך מבוך המעברים והכוכים התלול והצר.
לאחר הפסקה קצרה בלילה, המשיכו הבוקר המחלצים את מלאכתם והעבירו אותו דרך 180 המטרים האחרונים במערה עד שבצהריים הצליחו סוף סוף להגיע אליו ולמשוך אותו לפני הקרקע. בשעות אחר הצהריים הגיע ווסטהאוזר לבית החולים.
מחלצים מגרמניה, אוסטריה, שווייץ, איטליה וקרואטיה השתתפו במבצע. ווסטהאוזר נכנס למקום במסגרת חקר מערות יחד עם שני עמיתים. צוות של מומחים הגיע אליו לראשונה ביום שני.
ווסטהאוזר הוא אחד החוקרים שגילו את המערה. הסלע שהתמוטט פצע אותו בראשו
ובחזהו, והוא לא הצליח לטפס חזרה במעלה המערה. מדובר במערכת המערות העמוקה ביותר גרמניה, ומנהרותיה, מערותיה והפירים שלה מתפרשים על פני לא פחות מ-19.2 קילומטרים. אחד מאנשי החילוץ אמר לטלוויזיה הגרמנית שמדובר באחת המערות שהכי קשה לנוע בתוכן באירופה.
המערה נמצאת בסמוך לגבול של מדינת המחוז בוואריה עם אוסטריה. עומקה כ-1,148 מטרים, ולאחד מחבריו של הפצוע נדרשו 12 שעות לטפס בחזרה החוצה כדי להזעיק עזרה.