ניגריה: חמושים חטפו 90 נשים, ילדות וילדים
הרשויות שוב כשלו: עדי ראייה סיפרו כי החטיפות אירעו במהלך מתקפה על כפר בצפון-מזרח המדינה שבה נהרגו ארבעה תושבים. האשם המיידי - ארגון הטרור האיסלאמיסטי "בוקו חראם" שכבר מחזיק ב-200 נערות בשבי
לא חראם. ארגון הטרור שרוצח תלמידי בית ספר
עוד חדשות בעולם :
גנבה אלפי דולרים לטיפולי בעלה ולא תגורש
מצרים ה(מ)עתיקה: מבחני הבגרות דלפו
בנו העתק מדויק של מגדל אייפל - מכיסאות
צועד על שומניו: הצבא הבריטי לא בכושר
ממשלת ניגריה וצבא המדינה היו נתונים לביקורת חריפה בעקבות אוזלת ידם ותגובתם האיטית לחטיפת יותר מ-200 תלמידות בית ספר ב-15 באפריל.
לפי שעה אין אפשרות לאמת בצורה בטוחה ובאופן עצמאי את הדיווח מהכפר קומאבזה שנמצא במרחק של 150 קילומטרים מבירת מדינת בורנו מייד וגורי.
עג'י חליל, חבר ארגון מקומי שמתנגד ל"בוקו חראם", אמר היום שהחטיפות אירעו אתמול במהלך התקפה על הכפר קומאבזה שבמהלכה נהרגו ארבעה תושבים.
יודעים איפה החטופות, אבל לא מחלצים
חבר מועצה מקומי בכיר בכפר דאמבואה אמר לסוכנות הידיעות AP שכמה אנשים מבוגרים ששרדו את התקיפה נטשו את המקום וצעדו 25 קילומטרים כדי לתפוס מחסה בכפרים סמוכים.
"בוקו חראם" דורש את שחרור עצורי ארגונו בניגריה בתמורה לשחרור בני הערובה שנמצאים בידיו. מאמצי חילוץ החטופות הגיעו למבוי סתום אחרי שצבא ניגריה אמר שהוא יודע היכן הן נמצאות, אולם חושש שחוטפיהן ירצחו אותן במקרה של פעולה צבאית. בחודש שעבר פרסם "בוקו חראם" סרטון וידאו חדש שמתעד את התלמידות הצעירות שחטף בעיירה צ'יבוק.
מנהיג "בוקו חראם" אבו בכר שקאו מדבר במשך 17 דקות בסרטון הווידאו, שבו נראות כ-130 בנות שלבושות חיג'אב איסלאמי שמכסה את כל גופן ומתפללות במקום לא ידוע.
הפוליטיקה הניגרית נשאבה בעל כורחה לתוך סיפור החטופות, ודעתם של רבים מוסחת בשל הבחירות לנשיאות שאמורות להיערך ב-15 בפברואר. הגברת הראשונה פיישנס ג'ונתן וכמה מתומכי בעלה טענו כי הדיווחים על חטיפת הנערות בחודש אפריל היו מפוברקים כדי להכפיש את ממשלו של בעלה.
ועדת חקירה שמינה הנשיא גודלאק ג'ונתן מסרה בשבוע שעבר שחטיפת תלמידות בית הספר אכן קרתה. לדבריה, בעת החטיפה היו בבית הספר בצ'יבוק 395 תלמידות, 119 מהן ברחו במהלך ההתקפה על המקום ו-57 נוספות ברחו בימים הראשונים לחטיפתן. המשמעות היא ש-219 נערות עדיין נמצאות בשבי של ארגון "בוקו חראם".
ארגון "בוקו חראם" מבקש להחיל את חוקי השריעה האסלאמיים והוא תוקף לרוב עמדות משטרה וצבא, מבני ממשלה, בתי ספר וכנסיות. בשנה האחרונה היה ארגון הטרור אחראי לרציחתם של יותר מ-2,000 בני אדם, והותיר את צבא ניגריה ללא מענה.
בניגריה חיים 170 מיליון בני אדם והם מתחלקים בין מוסלמים שמתגוררים במספרים גדולים בצפון לבין נוצרים שמתגוררים ברובם בדרום. "בוקו חראם", שכינויו בשפת האוסה הוא "החינוך המערבי הוא חטא", נוסד לפני כעשור כתנועה דתית שהתנגדה להשפעה המערבית, שלטענת מייסד הארגון מוחמד יוסוף הרעילה את נפשות הצעירים נגד האיסלאם.