64 שנה למלחמה: צ' קוריאה במפגן אדיר. צפו
על רקע איומי המלחמה שמשמיע קים ג'ונג און נגד הוליווד בעקבות סרט שלועג לו, ציינו בחצי האי הקוריאני 64 שנים למלחמת קוריאה. צפו במראות המרהיבים
שתי הקוריאות ציינו אתמול (יום ד') 64 שנים למלחמה שפרצה ביניהן שהסתיימה בהפסקת אש אך הותירה את שתי האומות מחולקות ליריבוּת מרה. אלפי צפון קוריאנים השתתפו בעצרת ענקית, מסודרת באופן מופתי, בכיכר קים איל סונג שבמרכז פיונגיאנג. צפו בתמונות, כך נראית דיקטטורה.
שלטים המהללים את מנהיגי צפון קוריאה בעבר ובהווה, וכן מדגישים את העימות עם אמריקה, הונפו בכיכר. יו"ר הוועדה של תושבי העיר פיונגיאנג נשא דברים ממרפסת בכיכר ושלהב את הקהל, שענה לו בקריאות רמות ובאגרופים מונפים באוויר. בתום דבריו, נאמו גם נציגי עובדים וחקלאים.
בדרום קוריאה השכנה, וטרנים אמריקניים ששירתו במלחמה השתתפו בטקס שנערך בסיאול. צפון קוריאה טוענת כי אמריקה היא זו שהתחילה את המלחמה בין הקוריאות, אולם היסטוריונים מרחבי העולם מסכימים כי המלחמה החלה כשצפון קוריאה פלשה לדרום.
הסכסוך שנמשך בין השנים 1950 ל-1953 הסתיים בהפסקת אש - לא בהסכם שלום והותיר טכנית את חצי האי במצב של מלחמה. מאות אלפי חיילים שומרים על הגבול החמוש ביותר בעולם. לעתים קרובות ניצתות התגוששויות בין הצבאות ביבשה ובים, ובכירים בשתי המדינות משתמשים ברטוריקה חריפה בתיאורי המדינה היריבה.
הרטוריקה נגד אמריקה בטקס לציון המלחמה באה על רקע קולות המלחמה שהשמיע קים
ג'ונג און נגד ארה"ב, או יותר נכון הוליווד. קומדיה הוליוודית חדשה שבמרכזה מזימת התנקשות במנהיג צפון קוריאה מעוררת זעם בדיקטטורה הקומוניסטית - וכעת מכריזים שם: הוצאת הסרט כמתוכנן תהווה "הצהרת מלחמה שלא נבליג עליה", מבחינתם, אם הממשל האמריקני לא ימנע את ההפצה, הם יגיבו באופן "קשה וחסר רחמים".
את הדברים מסר דובר מטעם משרד החוץ הצפון קוריאני בהודעה רשמית לתקשורת. הוא לא ציין באיזה סרט מדובר, אך הכוונה היא לקומדיה "The Interview", בכיכובם של ג'יימס פרנקו וסת' רוגן, שמגלמים מגיש טלוויזיה ומפיק שמשיגים ראיון עם הדיקטטור מהמזרח הרחוק, ואז מתבקשים על ידי סוכנות הביון האמריקנית להתנקש בחייו. הסרט צפוי לצאת לאקרנים בארצות הברית באוקטובר הקרוב.