פרסום השמות - השב"כ מפליל את חמאס
השב"כ לא הציע פרס על ראשי האחראים לחטיפה כמו במערב הפרוע, אך לפלסטינים ברור: מי שיספק מידע על מקום הימצאם יתוגמל בנדיבות. זו הייתה המטרה בפרסום שמותיהם של מרואן קוואסמה ועמאר אבו עיישה, שנגדם מתנהל מצוד מאז החטיפה
פרסום שמות החוטפים ותמונותיהם נעשה בתקווה שמישהו מהשטח הפלסטיני יבוא ויצביע עליהם. בניגוד למערב הפרוע, שבו היו מפרסמים פרס על ראשם של מבוקשים, השב"כ אינו מציע פרס אבל ברחוב הפלסטיני יודעים היטב כי מידע על מקום הימצאם של החוטפים יתוגמל ביד נדיבה.
חטיפת הנערים - כתבות אחרונות
השוטרים התקשרו 5 פעמים לטלפון החטוף
פרס בקונגרס: מפיץ את קול הורי החטופים
כלבים, גלאים וצוללים: זה מה שנשאר מ"שובו אחים"
המטרה העיקרית שהניעה את השב"כ למהלך הזה ברורה: בשירות סבורים כי פלסטינים שבן משפחתם עצור בישראל, או שמעוניינים בהטבות שונות לעצמם ולקרוביהם, עשויים להתפתות ולדווח לשב"כ אם ראו במקרה, או אפילו חשבו שראו, את החטופים.
כל המקורבים כבר נעצרו או ברחו
הכתבים שמסקרים את החטיפה הכירו כבר ביום שישי לפני שבועיים את השם קוואסמה וכי בחטיפה עצמה מעורבים שני חשודים. חלק מהמידע הזה אפילו נמסר בדיווחים אבל נעלם בבליל הפרשנויות וההשערות. הצנזורה מיהרה לחסום את המידע על החוטפים כיוון שהשב"כ קיווה להגיע לאנשים נוספים שהיו מעורבים בחטיפה ולהפיק מהם מידע שיוביל לאיתור הנעדרים - המטרה העיקרית של המבצע, שגוברת בחשיבותה על הרצון למצוא ולהעניש את החוטפים.
כבר למחרת החטיפה סומנו השניים על-ידי השב"כ כמעורבים בולטים בפיגוע החטיפה ובשבת שלאחר החטיפה דיווחו כלי תקשורת פלסטיניים כי נשותיהם של השניים נחקרו במשך שעות. בימים שחלפו מאז כבר נעצרו רוב האנשים שהיו קשורים לשני החשודים, ומי שלא נעצר - ברח. החוטפים עצמם כנראה מסתתרים בשטח ומחפשים דרך להימלט מהאזור כשיעבור זעם ויסתיים המבצע הישראלי. לכן, לא הייתה עוד סיבה להמשיך ולהסתיר את שמות החשודים מהציבור, ולהיפך - גברה התועלת הפוטנציאלית מהמהלך.
האחראים לחטיפה - מרואן קוואסמה (29) ועמאר אבו עיישה (33) מחברון, ריצו שניהם
תקופת מאסר בכלא הישראלי בעבר. קוואסמה נעצר כבר בהיותו בן 18, נשפט וריצה עשרה חודשי מאסר עד אוגוסט 2004. מאז נעצר עוד ארבע פעמים נוספות, בחלקם גם במעצרים מנהליים. בחקירתו האחרונה בשנת 2010, הודה כי הוא מגוייס לתשתית חמאס באזור חברון.
אבו עיישה נעצר לראשונה בנובמבר 2005, נחקר והועבר למעצר מנהלי עד יוני 2006. הוא נעצר בשנית לתקופה קצרה באפריל 2007. אחיו גם היה מחבל שנהרג בנובמבר 2005, בעת שניסה להשליך מטען חבלה לעבר כוח צה"ל. אביו נעצר בישראל כמה פעמים, בגין פעילות טרור.