שתף קטע נבחר

 

ריבלין על ההסתה: "גם היציע ששותק אשם"

מצעד של אנשי ציבור הגיע לטלמון לנחם את הוריו של גיל-עד שער. הנשיא הנבחר התייחס לגזענות נגד ערבים והמשיל את המצב לכדורגל: "בטדי, היציע המערבי אשם". גם השר יעלון הגיע: "שיתפתי את ההורים בפרטי החקירה"

שורה של פוליטיקאים ואנשי ציבור הגיעו הבוקר (ה') לטלמון לנחם את בת-גלים ואופיר שער, הוריו של הנער גיל-עד שער, שנרצח עם אייל יפרח ונפתלי פרנקל בפיגוע החטיפה בגוש עציון לפני שלושה שבועות. הנשיא הנבחר ראובן ריבלין היה אחד מהם, ובשיחתו עם ההורים הביע מחאה נגד גילויי הגזענות של יהודים נגד ערבים בימים האחרונים. כמו כן ביקרו בבית המשפחה גם שר החוץ אביגדור ליברמן, ח"כ אראל מרגלית ושר הביטחון משה (בוגי) יעלון. אחרי שעזב כתב השר יעלון בחשבון הטוויטר שלו: "פגשתי הורים עם עוצמה אנושית יוצאת דופן, שמגלמים את כל הטוב והנאצל שבאדם. במהלך הביקור שיתפתי את ההורים בפרטים הידועים לנו עד כה מחקירת הרצח".

 

בביקור אמר ריבלין להורים: "אתם הכנסתם לעם ישראל רוח של משפחה". הוא התייחס לדרישות לנקום ולגילויי הגזענות כלפי ערבים מאז גילוי הגופות, והמשיל את המצב לנושא יקר ללבו, הכדורגל בירושלים. לדבריו, כשעולות קריאות גזעניות מהיציע המזרחי באצטדיון טדי, ראוי שהאוהדים ביציע המערבי יגנו אותם. "בטדי, תמיד חשבתי שהיציע המערבי לא פחות אשם מהיציע המזרחי. גם אם הוא מתפלץ בקרבו, אין בכך די". 

  

הנשיא הנבחר ריבלין בבית משפחת שער    (צילום: ניצן דרור וג'ורג' גינסברג)

הנשיא הנבחר ריבלין בבית משפחת שער    (צילום: ניצן דרור וג'ורג' גינסברג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השר יעלון אחרי הביקור בבית משפחת שער    (צילום: ג'ורג' גינסברג)

השר יעלון אחרי הביקור בבית משפחת שער    (צילום: ג'ורג' גינסברג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

החטיפה: הקלטת השיחה למוקד 100    ( )

החטיפה: הקלטת השיחה למוקד 100    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההורים בת גלים ואופיר שער (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההורים בת גלים ואופיר שער(צילום: מוטי קמחי)

הנשיא הנבחר ריבלין מגיע לביקור בטלמון (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
הנשיא הנבחר ריבלין מגיע לביקור בטלמון(צילום: גלעד מורג)

ריבלין הוסיף: "יש הידרדרות בטרגדיה המתמשכת כאן בארץ ישראל. נדמה לי שאנחנו עלולים לאבד שליטה וצריך לחזור מיד לעשתונות. הציבור בישראל מעולם לה כמה לארץ ישראל 2,000 שנה כי הוא שנא מישהו. אהבנו את ארץ ישראל מבלי צורך להגדיר את אהבתנו על-ידי שנאת אחר. אסור לנו להידרדר למאבק בין-שבטי. אנחנו מדינה ולא שבט".

 

כשנשאל לסוגיית הרצח של הנער מוחמד אבו-חדיר במזרח ירושלים, הדגיש ריבלין כי לא ידוע עדיין אם מדובר בפשע על רקע לאומני, אך הוסיף: "רצח הוא רצח, בין שהרוצח הוא יהודי או מוסלמי והקורבן הוא יהודי או ערבי. הדברים האלה צריכים להיאמר בבירור בחברה מסודרת. לעשות הכל הפקר ולזעוק 'מוות לערבים' כי הם ערבים, אלה דברים שמזעזעים אותי לא פחות ממה שזעזעו את אבותיכם ואבותיי כשזעקו מוות ליהודים. איש בחטאו יומת". 

 

בין המנחמים בטלמון הייתה גם הדס מזרחי, אלמנתו של ניצב משנה ברוך מזרחי, שנרצח בפיגוע בליל הסדר. "אני מרגישה שותפות עם ההורים", אמרה. "הייתי לפני כן אצל משפחת יפרח ואני בדרך למשפחת פרנקל לחזק את ידיהם, כמו שבאו וחיזקו את ידי כל עם ישראל. חשבתי שאחרי הפיגוע של ברוך לא יהיו עוד פיגועים, והתבדיתי. מסתבר שההרתעה היחידה של מחבלים זה שבית משפט יגזור עליהם גזר דין מוות. אני מקווה שהם יקומו ויצליחו להחלים ולהיות משפחה בריאה, כי אין נחמה. להגיע לכאן דרש ממני הרבה כוחות נפש. הפיגוע שעברתי היה מזעזע".

 

לבית משפחת יפרח באלעד הגיעו אילנה ויעקב דדון, הוריה שלי שלי דדון שנרצחה לפני כחודשיים במגדל העמק. "אנחנו מקווים שזה הרצח האחרון", אמר יעקב דדון. "איפה הממשלה? איפה ראש הממשלה? כולם רדומים. צריך להטיל עונש מוות על רצח ולא משנה איזה רצח, אם זה יהודי או ערבי. הממשלה צריכה להתעורר. הציבור צריך להתעורר. צריך לזעזע את המדינה. שיהיה סוף לאלימות". 

 

ההורים: אין לנו זמן לבוא בטענות

בשיחה עם ynet אתמול סיפרו בני הזוג שער על הקשר שקיימה עמם מערכת הביטחון מאז החטיפה, והביעו ביקורת על ההתנהלות. על פגישה שקיימה עם השר יעלון בימים שלאחר החטיפה סיפרה בת גלים שער: "אמרתי לשר הביטחון ולראש השב"כ שאני לא רוצה להתעסק עכשיו בפשלות. אני רק רוצה לדעת שאתם עושים הכול כדי להחזיר לי את הבן. אין לנו זמן לבוא בטענות".

 

היא סיפרה על הפעם הראשונה שבה שמעה את הקלטת השיחה שביצע בנה גיל-עד למוקד המשטרה אחרי החטיפה: "גורמי הביטחון אמרו לנו שהיריות בהקלטה הן יריות סרק, כי אם רוצים להרוג מישהו אז יורים בו ישר ולא מזהירים. שמענו את גיל-עד צועק 'איי' וזה נשמע כמו צביטה, לא כמו מישהו שהולכים לרצוח. אמרו לנו שכנראה ירו מחוץ לחלונות, וזו גם הסיבה שמצאו קליעים בצדי הרכב. הייתה לנו תקווה אמיתית שהם חיים".

 

בת גלים שער: "בשלב מסוים באותו לילה הבנו שלא המשטרה היא שצריכה לטפל במקרה אלא הצבא, שלא נכנס לתמונה עדיין. הבנו שהם בכלל התחילו לבצע חסימות באזור בית שמש. אמרתי לעצמי: אנחנו חייבים קשרים. חייבים שמישהו יעשה משהו. אנחנו אזרחים פשוטים ולכן פנינו לאנשים מהיישוב שקצת מקושרים. רק לאחר שעירבנו את הרבש"צ משהו התחיל לזוז. כל הזמן הרגשנו שאנחנו מפסידים זמן יקר".

 

שער הסבירה מדוע הקלטת השיחה לא פורסמה עד אחרי מציאת הגופות: "עד היום הכול היה חסוי. פחדנו שהחוטפים יגלו שגיל-עד היה זה שהתקשר מתוך הנחה שהבן שלנו שבוי אצלם. לא רצינו שהם ידעו שהוא זה שהוציא את הטלפון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד מורג
השר יעלון, הבוקר בבית משפחת שער
צילום: גלעד מורג
מומלצים